22.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ προετοιμάζει το έδαφος για ιδιωτικοποίηση του δημόσιου αγαθού του νερού

Ημερομηνία:

Να ξεκαθαρίσει τα σχέδια της κυβέρνησής του για την ιδιωτικοποίηση του νερού καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στην ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου αναφέρει: «Μετά τις δηλώσεις του βουλευτή της Ν.Δ., Μπ. Παπαδημητρίου, για την «απαράδεκτα» χαμηλή τιμή του νερού, ήρθε κι η δήλωση της ευρωβουλευτή του κόμματος, Μ. Σπυράκη, για να συμπληρώσει το πάζλ της αντικοινωνικής πολιτικής του κόμματος του Κυρ. Μητσοτάκη για το νερό. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open, η κα Σπυράκη ζήτησε την είσοδο ιδιωτικών εταιρειών στη διαχείριση του δικτύου των υδάτων, ξεκινώντας από την ΕΥΑΘ. Δεν γνωρίζει άραγε η ευρωβουλευτής του κυβερνώντος κόμματος την παταγώδη αποτυχία της ιδιωτικοποίησης των υδάτων σε όλες τις ευρωπαϊκές πόλεις όπου δοκιμάστηκε και την σημαντική επιβάρυνση που έφερε για νοικοκυριά και επιχειρήσεις;»

»Τα στελέχη της Ν.Δ. αποκαλύπτουν τις νεοφιλελεύθερες εμμονές τους και το προετοιμασμένο σχέδιο για την ιδιωτικοποίηση ακόμα και του νερού. Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να ξεκαθαρίσει, στο πλαίσιο και της συζήτησης για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, ποια είναι τα σχέδια της κυβέρνησής του για το συγκεκριμένο ζήτημα», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και υπενθυμίζει ότι: «η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε την ΕΥΑΘ πλήρως απαξιωμένη, με ελλιπή στελέχωση και προετοιμασμένη για ξεπούλημα. Παρόλα αυτά, προχωρήσαμε σε προγραμματισμό στρατηγικών υποδομών και παρεμβάσεων για την ασφάλεια της ύδρευσης. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη: Τα δημόσια αγαθά δεν μπορούν να μετατραπούν σε πεδίο ιδιωτικής εκμετάλλευσης και κερδοφορίας που θα πληρώσει το κοινωνικό σύνολο»

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ