29.8 C
Chania
Monday, July 8, 2024

ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου: Οι κινητοποιήσεις των αγροτών της Κρήτης

Ημερομηνία:

Ο ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου στηρίζει την κινητοποίηση των αγροτών της Κρήτης ενάντια φορολόγηση των αγροτεμαχίων, στην πλατεία Συντάγματος της Αθήνας την Παρασκευή 20/12/2013 και ώρα 11.00. Καλεί τα μέλη, τους φίλους, τους ψηφοφόρους αλλά και το σύνολο του λαού να στηρίξει αυτήν την κινητοποίηση.

  Ο  Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ), στον οποίο  εντάσσονται και τα αγροτεμάχια, είναι ένας  άδικος φόρος  διότι μονιμοποιεί την υπερφορολόγηση της μικρής και μεσαίας ιδιοκτησίας, αφού οι φόροι που θα εισπράττονται  στο εξής από τα ακίνητα θα είναι 6,5 φορές μεγαλύτεροι από τα προ κρίσης επίπεδα. Δεν προβλέπει αφορολόγητο και δεν προστατεύει την πρώτη κατοικία και τη μικρή ιδιοκτησία. Ο βασικός φόρος του ΕΝΦΙΑ θα επιβάλλεται από το πρώτο τ.μ. ανά ακίνητο, σε όλα τα ηλεκτροδοτούμενα και μη ακίνητα, σε οικόπεδα και αγροτεμάχια. Η κλίμακα του κύριου φόρου για τα κτήρια και τα αγροτεμάχια έχει αρνητική προοδευτικότητα, δηλαδή επιβαρύνονται αναλογικά περισσότερο τα ακίνητα σε περιοχές με μικρότερη τιμή ζώνης. Με τον τρόπο αυτό πλήττει το σύνολο των λαϊκών τάξεων και ευνοεί με διάφορους τρόπους την μεγάλη περιουσία. Ο πραγματικός στόχος αυτού του φόρου είναι η ακόμα μεγαλύτερη υπερχρέωση των νοικοκυριών και η αρπαγή της μικρής ιδιοκτησίας προς όφελος των δανειστών και του μεγάλου κεφαλαίου.

 Για αυτό το λόγο ο αγώνας μέσα και έξω από την Βουλή είναι καθοριστικός για το μέλλον της αγροτικής οικονομίας αλλά και ολόκληρης της χώρας.

 Ο ΣΥΡΙΖΑ, τα μέλη και οι βουλευτές του, θα είναι δίπλα στον αγώνα αυτό.

 Ωστόσο η αναφορά σε «300 καρεκλοκένταυρους» που ακούγεται σε σποτάκι του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας είναι απαράδεκτη, αποπροσανατολιστική και επικίνδυνη.

 Απαράδεκτη γιατί τόσο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ όσο και άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης έχουν ταχθεί ξεκάθαρά κατά της φορολόγησης της αγροτικής γης και του φόρου ακίνητης περιουσίας.

 Αποπροσανατολιστική γιατί  με αυτό τον τρόπο συγκαλύπτονται οι ξεκάθαρες ευθύνες της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου και μεταφέρονται στο θεσμό του Κοινοβουλίου.

 Επικίνδυνη γιατί τέτοιες τοποθετήσεις πλήττουν τον αγώνα των αγροτών αλλά και την ίδια τη Δημοκρατία, αντίληψη που καλλιεργείται συστηματικά από ακροδεξιούς – φασιστικούς κύκλους.

 Καλούμε τους δημοκράτες αγρότες του Λασιθίου να αγωνιστούν ενωμένοι με τον υπόλοιπο λαό για να μην περάσει ο φόρος στα αγροτεμάχια, για την ανατροπή των μνημονίων της λιτότητας και της φτωχοποίησης, για μια δημοκρατική αναγέννηση της Πατρίδας.

Την Παρασκευή όλοι μαζί στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ.

Όχι στη φορολόγηση της Αγροτικής Γης.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μελανσόν: Ποιος είναι ο “Ανυπότακτος Γάλλος” που πέτυχε το αδύνατο

Το Νέο Λαϊκό Μέτωπο κατάφερε να επαναφέρει χαμόγελα χαράς και ανακούφισης...

“Η δίκη της Χρυσής Αυγής χωρίς Παρατηρητήριο;” – Αντιδράσεις για την κυβερνητική διάταξη

Την ένστασή του στην τροποποίηση του νόμου για τη δημοσιότητα...

Τα ρεκόρ του Ιουνίου – Ο θερμότερος στην ιστορία σε «καυτό» σερί 13 μηνών

Ο φετεινός Ιούνιος ήταν ο θερμότερος που έχει καταγραφεί...

Όταν ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης έκανε δημόσια καταγγελία για τον Λευτέρη Αυγενάκη είχε περάσει στα ψιλά

Μια δημόσια καταγγελία του αείμνηστου αθλητή και αναπληρωτή εκπροσώπου...