16.7 C
Chania
Δευτέρα, 16 Μαρτίου, 2026

ΣΥΡΙΖΑ: Να μην μειωθούν οι οικίσκοι για τους σεισμόπληκτους

Ημερομηνία:

Στη Βουλή φέρνουν με αναφορά τους την απόφαση για μείωση του αριθμού των οικίσκων στους σεισμόπληκτους οι βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Ηγουμενίδης, Σωκράτης Βαρδάκης και Χάρης Μαμουλάκης. Συγκεκριμένα καταθέτουν το σημερινό επείγον αίτημα του Δήμου Μινώα Πεδιάδος προς τον Υπουργό Υποδομών σύμφωνα με το οποίο η Γεν. Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών αποφάσισε με έγγραφο της ότι «ο αριθμός των οικίσκων που πρόκειται τελικά να παραχωρηθούν στο Δήμο θα είναι μειωμένος κατά 25 οικίσκους», και επισημαίνεται ο σοβαρός κίνδυνος που δημιουργείται «ένας σημαντικός αριθμός αστέγων σεισμόπληκτων συμπολιτών μας – περί τα 90 έως 100 άτομα – να μην μπορέσει να φιλοξενηθεί στους προκάτ οικίσκους παρά τη διαπιστωμένη αναγκαιότητα φιλοξενίας τους».

Οι βουλευτές ζητούν απάντηση και τις άμεσες ενέργειες του Υπουργού Υποδομών τόσο για να μην υπάρξει μείωση του αριθμού των οικίσκων, όσο και για την άμεση αποκατάσταση των σεισμόπληκτων πολιτών.

 

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εθιμοτυπική επίσκεψη του νέου Περιφερειακού Διοικητή Πυροσβεστικής στον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων

Ο νέος Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικής Κρήτης Ξενοφών Τσιλιμιγκάκης επισκέφθηκε τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Νίκο Καλογερή. Συζητήθηκαν θέματα πολιτικής προστασίας και προετοιμασίας για την αντιπυρική περίοδο.

Η ΔΕΔΙΣΑ στο 14th Future of Cities Conference: Κυκλική Οικονομία, Τεχνητή Νοημοσύνη και καινοτόμες λύσεις για ανθεκτικές πόλεις

Η ΔΕΔΙΣΑ συμμετείχε στο 14th Future of Cities Conference στην Αθήνα. Ο Γενικός Διευθυντής Κωνσταντίνος Πατεράκης παρουσίασε καινοτόμες λύσεις για κυκλική οικονομία και την πλατφόρμα RE-USE.GR.

Δεύτερη διάλεξη του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας στο Ρέθυμνο με θέμα «Βυζάντιο και Ελληνικότητα»

Δεύτερη διάλεξη του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο με θέμα «Βυζάντιο και Ελληνικότητα» από τον Κωνσταντίνο Μουστάκα, Τετάρτη 18 Μαρτίου 2026.

Επίσκεψη της Πρέσβη της Αυστρίας στον Περιφερειάρχη Κρήτης

Η Πρέσβης της Αυστρίας στην Ελλάδα Gerda Vogl επισκέφθηκε τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη. Συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας σε τουρισμό, εμπόριο και πολιτισμό.