26.8 C
Chania
Thursday, October 10, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης συναντήθηκε με Πολάκη στην Κουμουνδούρου και απέσυρε …μερικώς το εξώδικο – Δεν πήγαν στη συνάντηση οι 3 υποψήφιοι αφού δεν αποσύρθηκε το εξώδικο

Ημερομηνία:

Με μία δήλωση που ουσιαστικά διαμηνύει ότι δεν πρόκειται να επιμείνει – κάτι που σημαίνει ότι το αποσύρει μερικώς – στο εξώδικο που είχε αποστείλει στην κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ για τη διαρροή του πόθεν έσχες του, αποχώρησε από την Κουμουνδούρου ο Στέφανος Κασσελάκης λίγο μετά το μεσημέρι.

Ο κ. Κασσελάκης πήγε στα κεντρικά γραφεία του κόμματος ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση που απηύθυνε ο Παύλος Πολάκης σε όλους τους υποψήφιους αρχηγούς.

Η σύντομη συνάντηση των 2 – και όχι των 5 υποψηφίων – έληξε γύρω στη 13:00 καθώς οι άλλοι 3 υποψήφιοι δεν έδωσαν το «παρών», ο Σωκράτης Φάμελλος δεν παρέστη, ενώ και οι Φαραντούρης και Γκλέτσος, δεν συνδέθηκαν με zoom, απουσιάζοντας στο εξωτερικό – είχαν δε θέσει και αυτοί την προϋπόθεση της απόσυρσης του εξωδίκου που δεν τηρήθηκε.

Ο κ. Κασσελάκης παρέμεινε μισή ώρα στην Κουμουνδούρου και αποχωρώντας είπε ότι σε μεγάλο βαθμό τον ικανοποιεί η γρήγορη ανάρτηση των πόθεν έσχες των υποψηφίων, αλλά επέμεινε στην ανάγκη το κόμμα να κάνει έρευνα για την «διαρροή».

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Το περιεχόμενο έχει σε μεγάλο βαθμό ήδη ικανοποιηθεί ήδη από την γρήγορη αντίδραση του κόμματος με την δημοσιοποίηση και των υπολοίπων πόθεν έσχες.

Είναι σημαντικό να προβεί η γραμματεία σε έρευνα για την διαρροή ήταν μια επιλεκτική διαρροή στοιχείων.

Δεν έχω θέμα με επιθεσεις αλλά υπάρχουν μερικές φορές που κάποιοι πρέπει να θέσουν κάποια όρια. Δεν πρόκειται να ταλαιπωρήσω νομικά το κόμμα», αλλά «θα ήταν καλό να προβεί σε μια έρευνα το κόμμα».

Όσο γι’ αυτή καθαυτή τη συνάντηση, τόνισε ότι «με λυπεί η απουσία των άλλων που έχουν δηλώσει πρόθεση για υποψηφιότητα έπρεπε να είμασταν όλοι εδώ χωρίς προϋποθέσεις και επίσης στην διεξαγωγή ενός συνεδρίου που πρέπει να γίνει στην ώρα του και να χωρά όλους, όχι επιλεκτική μεταχείριση».

Πολάκης: Δεν πήρε πίσω το εξώδικο, θα δω αν θα πάω στην Κεντρική Επιτροπή

Στην σύντομη συνάντηση αναφέρθηκε και ο Παύλος Πολάκης εξερχόμενος των γραφείων της Κουμουνδούρου.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ανέφερε τα εξής:

«Ήρθα στην ώρα μου τίμησα αυτά που είχα πει. Προσπάθησα να προσφέρω στην πορεία προς το συνέδριο Οι συνυποψήφιοι μου – έθεταν ως προϋπόθεση την απόσυρση του εξώδικου. Το ίδιο έκανα και εγώ. Όπως καταδίκασα την επιλεκτική διαρροή, που δεν έχει πια κανένα νόημα γιατί και τα 5 είναι δημόσια. Είπα και εγώ στον Κασσελάκη να το αποσύρει. Δήλωσε ότι δεν θα το κάνει. Είπε ότι δεν θα προχωρήσει σε δικαστικές διώξεις είναι και αυτό ένα προχώρημα. Με βάση αυτά ήταν δεδομένο ότι δεν θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε στην επί της ουσίας συζήτηση. Αποχώρησε. Ο Φάμελλος δεν ήρθε, και αυτός είχε βάλει το ζήτημα της απόσυρσης του εξώδικου.

Εγώ έχω να πω ότι το πολιτικό σχέδιο για έναν ΣΥΡΙΖΑ του 5% που θα ασχολείται με τα δικαιώματα η ενός που θα γίνει προσαρτήματα μιας κυβέρνησης δεν με αφορά και δεν πρόκειται να υπάρξει».

Τέλος, ρωτήθηκε για την Κεντρική Επιτροπή που θα συγκληθεί για να συζητήσει το εξώδικο, το Σάββατο:

«Είναι δικός τους λογαριασμός. Εγώ θα εκτιμήσω την στάση μου σε σχέση με την παρουσία μου στην Κεντρική Επιτροπή. Εγώ όπως έχω πει δημόσια δεν θέλω να αποκλείσω κανέναν. Θέλω να τους νικήσω».

Κανονικά το χρονοδιάγραμμα για ΠΓ και ΚΕ

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής το χρονοδιάγραμμα για Πολιτική Γραμματεία αύριο στις 13:00 και για Κεντρική Επιτροπή το Σάββατο στις 11:00 ισχύει κανονικά.

Πηγές του κόμματος θεωρούν ότι το εξώδικο δεν έχει ανακληθεί, αλλά εφόσον ο Στ. Κασσελάκης δήλωσε ότι σταματά τις νομικές ενέργειες, αυτό δεν έχει νομικές συνέπειες.

Σημειώνεται βέβαια πως επιμένει στην ανάγκη να γίνει έρευνα για τη διαρροή. Κατόπιν αυτών η Κουμουνδούρου προχωρά κανονικά στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, όπου θα τα μέλη θα αποφασίσουν αν τους ικανοποιεί η εξέλιξη αυτή.

Πάντως, τα στελέχη του κόμματος αναμένουν και τα όσα θα πει το βράδυ ο Στέφανος Κασσελάκης στην συνέντευξη που παραχωρεί στον Νίκο Χατζηνικολάου και την εκπομπή «Ενώπιος ενωπίω».

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σε κρίσιμη κατάσταση 28χρονος τουρίστας μετά από πτώση στα Χανιά

Ένας 28χρονος Βρετανός τουρίστας νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής...

ΠΑΣΟΚ: Ο Νίκος Παπανδρέου στηρίζει Χάρη Δούκα στον β’ γύρο

Με άρθρο του ο Νίκος Παπανδρέου τόνισε πως θα στηρίξει την...