25.8 C
Chania
Sunday, September 8, 2024

Παραιτήθηκε ο υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Χανίων Γιώργος Πετράκης: “Δυστυχώς σε άλλο κόμμα ήρθα και απο άλλο κόμμα φεύγω”

Ημερομηνία:

Την παραίτηση του από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ γνωστοποίησε με ανάρτησή του στο Facebook ο Χανιώτης γιατρός, Γιώργος Πετράκης, ο οποίος ήταν υποψήφιος με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση (3.889 ψήφοι), μετά τους Παύλο Πολάκη και Γιώργο Σταθάκη.

Ο Γιώργος Πετράκης είχε πάρει τη θέση του Μανούσου Χαιρετάκη στο ψηφοδέλτιο ενώ θεωρούνταν άνθρωπος κοντά στον Παύλο Πολάκη αφού πραγματοποίησαν πάρα πολλές από τις προεκλογικές περιοδείες μαζί.

Στην ανάρτησή του σημειώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αλλάξει πορεία προς τη λάθος πολιτική κατεύθυνση, κάτι που, όπως είπε, δεν τον βρίσκει σύμφωνο.

«Είναι η προσωπική μου άποψη και σεβόμενος πάντα την απόφαση της βάσης για την εκλογή του νέου προέδρου, υποβάλλω την παραίτηση μου από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

«Οι νέες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν μπορούν να με αφήσουν αμέτοχο.

Το κόμμα δυστυχώς άλλαξε πορεία.

Η έλλειψη ουσιαστικών αντιπολιτευτικών θέσεων, η απομάκρυνση από τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας, το εσωκομματικό δίπολο που έχει δημιουργηθεί και η επικέντρωση πλέον σε όρους lifestyle δεν με βρίσκουν σύμφωνο.

Εντάχθηκα στον ΣΥΡΙΖΑ τον προηγούμενο Μαΐο ψηφίζοντας στις εσωκομματικές εκλογές τον Αλέξη Τσίπρα.

Πίστεψα σε αυτόν και για τον λόγο αυτό μετά τις αναταραχές στην συμπλήρωση του ψηφοδελτίου για τον νόμο Χανίων στις εκλογές της 21ης Μαΐου αποφάσισα να κατέβω ως υποψήφιος βουλευτής.

Όμως το κόμμα που αυτήν την στιγμή αντικρίζω θεωρώ ότι πορεύεται προς την λάθος πολιτική κατεύθυνση.

Είναι η προσωπική μου άποψη και σεβόμενος πάντα την απόφαση της βάσης για την εκλογή του νέου προέδρου, υποβάλλω την παραίτηση μου από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Επικεντρώνομαι πλέον μόνο στην δουλειά μου σαν νοσοκομειακός γιατρός – χειρουργός στο νοσοκομείο Χανίων και από αυτήν την θέση θα συνεχίσω να υπηρετώ τον απλό άνθρωπο που έχει ανάγκη.

Ευχαριστώ πολύ τους 4.000 ψηφοφόρους που με εμπιστεύτηκαν στις προηγούμενες εκλογές αλλά όλη αυτή η κατάσταση που διαδραματίζεται είναι κατά την άποψη μου πολιτικά στρεβλωμένη.

Η πολιτική είναι μια επιστήμη σαν την ιατρική που πρέπει να θέτει στο επίκεντρο τον άνθρωπο και τα πραγματικά του προβλήματα».

Η ακρίβεια, η κατάσταση στο εθνικό σύστημα υγείας , η κατάσταση στον χώρο της παιδείας καθώς και το ενεργειακό είναι τα προβλήματα τα οποία θα μας απασχολήσουν το επόμενο χρονικό διάστημα.

Αυτά τα προβλήματα πρέπει να τα κοιτάξουμε στα μάτια , όπως πρέπει να κοιτάξουμε στα μάτια τον απλό άνθρωπο που αγωνίζεται για την οικογένεια του και τα παιδιά του.

Δυστυχώς σε άλλο κόμμα ήρθα και απο άλλο κόμμα φεύγω

Να είστε καλά».

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ: Εξαγγελία 45 μέτρων και επίκληση στην σταθερότητα

Με έμφαση στις 1.000 ημέρες που έχει ακόμα διάρκεια...

Η κίνηση του πατέρα Κασσελάκη στην ΚΕ που ξεσήκωσε το Twitter

Κύμα σχολιασμού στα social media επέφερε η παρουσία του πατέρα...

Τέμπη: Νέα «πυρά» της Καρυστιανού κατά Μητσοτάκη

Η Μαρία Καρυστιανού, πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών 2023...

Χανιά: Οι διάλογοι σοκ του ιερέα με την σύζυγό του μπροστά σε Μητροπολίτη

Δεν σταματούν να έρχονται στη δημοσιότητα οι αποκαλύψεις για...