18.8 C
Chania
Wednesday, December 24, 2025

ΣΥΡΙΖΑ προς ΔΗΜΑΡ: Θα έχετε την τύχη του Καρατζαφέρη

Ημερομηνία:

Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να δηλώνει ότι θα ασκήσει υπεύθυνη αντιπολίτευση στην κυβέρνηση αλλά τα στελέχη του ξεκίνησαν ήδη να ροκανίζουν την ΔΗΜΑΡ την οποία θεωρούν αδύναμο κρίκο της νέας διακυβέρνησης.

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης επιτέθηκε στους πρώην συντρόφους του λέγοντας: «Τι θα κάνει η ΔΗΜΑΡ αν μειώσουν κι άλλο τους μισθούς; Τι θα κάνει η ΔΗΜΑΡ αν πουλήσουν την κρατική περιουσία;» υπονοώντας ότι από την ώρα που το κόμμα του Φώτη Κουβέλη αποφάσισε να συμμετάσχει στο κυβερνητικό σχήμα θα βρει απέναντί του τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος θα αντιπολιτεύεται ανοιχτά και τα τρία κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας.

Ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στη ΔΗΜΑΡ εμφανίστηκε και ο Δημήτρης Στρατούλης ο οποίος κάλεσε τον κ. Κουβέλη να μη συμμετάσχει στην κυβέρνηση γιατί, όπως είπε, η ΝΔ τον χρησιμοποιεί ως «άλλοθι και στη συνέχεια θα θυσιαστεί ως Ιφιγένεια». Ο κ. Στρατούλης εξήγησε ότι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ δεν μπορούν να δημιουργήσουν μόνοι τους μια κυβέρνηση η οποία θα έχει διάρκεια, για το λόγο αυτό και θέλουν τη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ. Σύγκρινε, μάλιστα, τη στάση της ΔΗΜΑΡ με τον ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη που συμμετείχε στην κυβέρνηση Παπαδήμου και «δεν υπάρχει σήμερα», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η ΔΗΜΑΡ γίνεται έτσι ο πρώτος στόχος των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που εκτιμούν ότι ο τρίτος πόλος της συγκυβέρνησης είναι ο εύκολος στόχος για αντιπολίτευση. Πρόθεση της Κουμουνδούρου είναι να αποδυναμώσει τη δυναμική της ΔΗΜΑΡ και να δημιουργήσει προστριβές στο εσωτερικό της ώστε να μειώσει την απήχησή της στο αριστερό ακροατήριο. Ορισμένοι εκτιμούν, μάλιστα, στο απώτερα σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ είναι η σταδιακή απορρόφηση στελεχών της ΔΗΜΑΡ που θα διαφωνούν με την κυβερνητική «μνημονιακή» πολιτική.

Την ίδια ώρα ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίσει τον μαραθώνιο συνεντεύξεων στα ξένα Μέσα Ενημέρωσης και προσπαθεί να χτίσει το προφίλ μιας υπεύθυνης πολιτικής δύναμης. Δείγμα γραφής έδωσε χθες μιλώντας στο Reuters όπου δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα βγάλει στο δρόμο τους ψηφοφόρους του για να διαδηλώνουν εναντίον των μέτρων λιτότητας αλλά, αντίθετα, οι δώδεκα συνιστώσες του θα εστιάσουν τις ενέργειές τους στο πώς θα δημιουργηθεί «ένα δίχτυ προστασίας για όσους πεινάνε και έχουν ανάγκη».

Στο ίδιο ειδησειογραφικό πρακτορείο ο κ. Τσίπρας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναλάβει αργά ή γρήγορα τη διακυβέρνηση της Ελλάδας» και ισχυρίστηκε ότι είναι το μόνο κόμμα που μπορεί να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα «γιατί δεν είμαστε φθαρμένοι ή διεφθαρμένοι». «Αργά ή γρήγορα θα έχουμε αυτή την ευκαιρία» είπε κατηγορηματικά.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μοίρασαν δώρα στα παιδιά που νοσηλεύονται στο ΠαΓΝΗ

Εκπρόσωποι της διοίκησης του Σωματείου Εργαζομένων ΠαΓΝΗ, έχοντας στο...

Έργα για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας από τον Δήμο Σφακίων

Ιωάννης Ζερβός: «Προετοιμαζόμαστε για κάθε σενάριο που αφορά σε...

Κρήτη: Νέο κύμα κατεδαφίσεων αυθαιρέτων με αφετηρία τη Γαύδο

Στο πρώτο εξάμηνο του 2026 η εκτέλεση 46 πρωτοκόλλων...

Ελληνίδα αεροσυνοδός μεταξύ των θυμάτων της συντριβής αεροσκάφους στην Τουρκία:

Μία Ελληνίδα φαίνεται πως βρισκόταν μεταξύ των οκτώ επιβαινόντων...