30.8 C
Chania
Wednesday, June 26, 2024

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Νέα Γραμματέας η Ράνια Σβίγκου – Ποιοι εκλέγονται στην Πολιτική Γραμματεία – Οι αντιδράσεις που είχαν προηγηθεί

Ημερομηνία:

Μπορεί η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για την Ράνια Σβίγκου στη θέση Γραμματέα να αιφνιδίασε και να προκάλεσε αναστάτωση στις δύο μεγάλες τάσεις, της Κίνησης Μελών και της Ομπρέλας, ωστόσο πέρασε με μεγάλη πλειοψηφία, καθώς, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στην ψηφοφορία απέσπασε ποσοστό 77%.

Συγκεκριμένα η πρόταση «πακέτο» του Αλέξη Τσίπρα για Ράνια Σβίγκου και Γιώργο Βασιλειάδη (Αναπληρωτής Γραμματέας) συγκέντρωσε 228 ψήφους υπέρ και 70 λευκά σε σύνολο 299 ψηφισάντων, με ένα άκυρο.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε στα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής ότι η πρότασή του είναι συνθετική, καθώς η Ράνια Σβίγκου προέρχεται από την εσωκομματική μειοψηφία.

Ανοιχτά κατά της υποψηφιότητας Σβίγκου τάχθηκε νωρίτερα ο Παύλος Πολάκης, ενώ από την Ομπρέλα δόθηκε γραμμή «ψήφου κατά συνείδηση».

Οι 38 που εκλέγονται στη νέα Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι κατά αλφαβητική σειρά οι εξής:

Σία Αναγνωστοπούλου

Παναγιώτα Αράπη – Μπελώνη

Έφη Αχτσιόγλου

Όλγα Γερβασίλη

Ρένα Δούρου

Μάγκυ Δούση

Κώστας Ζαχαριάδης

Νάσος Ηλιόπουλος

Θανάσης Θεοχαρόπουλος

Αννέτα Καββαδία

Έφη Καλαμαρά

Ζωή Καρκούλια

Κατερίνα Κνήτου

Δανάη Κολτσίδα

Μαρία Κουβέλη

Πάνος Λάμπρου

Χάρις Ματσούκα

Νίκος Μπίστης

Κατερίνα Νοτοπούλου

Ανδρέας Ξανθός

Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου

Νίκος Παππάς

Παύλος Πολάκης

Γιάννης Ραγκούσης

Πάνος Ρήγας

Νίκος Σκορίνης

Πάνος Σκουρλέτης

Χρήστος Σπίρτζης

Ελένη Συμεωνίδου

Ολυμπία Τελιγιορίδου

Διονύσης Τεμπονέρας

Θεοδώρα Τζάκρη

Δημήτρης Τζανακόπουλος

Ευκλείδης Τσακαλώτος

Νίκος Φίλης

Αλέκος Φλαμπουράρης

Θεανώ Φωτίου

Αλέξης Χαρίτσης

Υπενθυμίζουμε ότι η πρόταση του για την Ράνια Σβίγκου προκάλεσε αμηχανία στην Ομπρέλα καθώς η Ράνια Σβίγκου προέρχεται από την συγκεκριμένη τάση. Και παρόλο που η Ομπρέλα κατέγραψε μειωμένες δυνάμεις στο πρόσφατο συνέδριο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για την κομβική αυτή θέση εντός του κόμματος επέλεξε ένα πρόσωπο από αυτή την τάση.

Η πρόταση Τσίπρα, ωστόσο, για την Ράνια Σβίγκου κατέγραψε αντιδράσεις και από μια πλευρά των προεδρικών. Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως ο Παύλος Πολάκης φέρεται να κατέθεσε την διαφωνία του με την επιλογή Σβίγκου λέγοντας πως η Ράνια Σβίγκου ήταν αντίθετη με την επιλογή της διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφοριες ο Θοδωρης Δριτσας είπε ότι όταν κάποιος είναι στη μειοψηφία δε μπορεί να αναλαμβάνει ευθύνες υλοποίησης του σχεδίου της πλειοψηφίας.

Σύμφωνα με τις ιδιες πληροφορίες ο Αλέξης Τσιπρας φέρεται να του απάντησε ότι αυτή δεν είναι στρατηγική ενότητας. Ότι μέχρι χθες κάποιοι έλεγαν ότι η πλειοψηφία θέλει να εκδιώξει τη μειοψηφία και τώρα που Πρόεδρος καταθέτει πρόταση σύνθεσης και ενότητας, από τους ίδιους ανθρώπους αντί να δω χαρούμενα πρόσωπα βλέπω λυπημένα.

Επι προσωπικού φέρεται να απάντησε και η Ρανια Σβίγγου λέγοντας ότι την θλίβει αυτή η αντίληψη και ότι οι δημοκρατικά ληφθείσες συλλογικές αποφάσεις πρέπει να υλοποιηθούν από όλους και από όποια θέση. Είτε του απλού μέλους είτε του Γραμματέα.

topontiki.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων – Η Ευρώπη στο επίκεντρο

Για πρώτη φορά, και παρά τη μεγάλη αποχή στις...

Γυάρος: Η κυβέρνηση την παραδίδει στα «νύχια» της αγοράς – Οργή από τους εξόριστους

Κάλεσμα για συμμετοχή σε παρέμβαση, στη «φιέστα» της παρουσίασης του...

“H εργατική τάξη πάει στην κόλαση”: Μουσική ανάγνωση στο 3ο φεστιβάλ βιβλίου Χανίων

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης, έπειτα από πρόσκληση του Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων, παρουσιάζει μια μουσική ανάγνωση βασισμένη στο βιβλίο του Ντιντιέ Εριμπόν, «Επιστροφή στη Ρενς». Το βιβλίο επιχειρούν να ζωντανέψουν με λόγια και μουσική ο ηθοποιός, σκηνοθέτης και δάσκαλος υποκριτικής Ακύλλας Καραζήσης με τον Βρετανό μουσικό, συνθέτη και παραγωγό Gary Salomon. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την...

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ του Συλλόγου Επαγγελματιών Εστίασης Χανίων

Συνεδρίασε την Δευτέρα 17/6/2024 το νέο διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Επαγγελματιών Εστίασης...