21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Στήριξη στο AstraZeneca, πυρά στην κυβέρνηση για τη διαχείριση και το «ξεστοκάρισμα» στους νέους

Ημερομηνία:

«Ναι» στη δεύτερη δόση με AstraZeneca λένε δύο εκ των κορυφαίων του επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα που ανήκουν στη γενιά των 40αρηδων.

Πρόκειται για τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσο Ηλιόπουλο και τον διευθυντή του Γραφείου Τύπου του Αλέξη Τσίπρα Νίκο Ανδριόπουλο. Ταυτόχρονα όμως επιτίθενται στην κυβέρνηση, μετά και τη νέα απόφαση για χορήγηση του εμβολίου στους άνω των 60, για τις αντιφάσεις στη διαχείριση του συγκεκριμένου εμβολίου και όπως την κατηγορούν είναι η μόνη που ευθύνεται για τη διασπορά φόβων και αμφιβολιών στο κοινό έναντι του εμβολιασμού και ειδικά ως προς το συγκεκριμένο σκεύασμα. Προφανώς το μήνυμά τους εκφράζει κεντρικά τον ΣΥΡΙΖΑ και όχι μόνο τη γενιά των νέων ανθρώπων στους οποίους διοχετεύτηκε από ένα σημείο και μετά, το συγκεκριμένο εμβόλιο.

Ο Νίκος Ανδριόπουλος στη σχετική ανάρτησή του στο facebook υπογραμμίζει ουσιαστικά ότι η κυβέρνηση επιβεβαιώνει ότι υπήρξε «ξεστοκάρισμα» στους νέους και ότι η κυβέρνηση είναι επικίνδυνη όταν δύο μήνες μετά, και ενόψει της β’ δόσης που περιμένουν να κάνουν τόσοι νέοι, ζητά να εμβολιάζονται με το συγκεκριμένο εμβόλιο μόνο όσοι είναι άνω των 60. Πιο συγκεκριμένα αναφέρει: «Ο κ. Μητσοτάκης, όχι μόνο ξεστόκαρε το AstraZeneca στους νέους επειδή δεν το έκαναν οι μεγαλύτερες ηλικίες, αλλά τώρα μας δουλεύει και από πάνω, ζητώντας τελικά, δύο μήνες μετά, να το κάνουν μόνο όσοι είναι άνω των 60. Και σε όσους νέους έχουμε μπροστά μας σε εκκρεμότητα τη δεύτερη δόση, μας λέει επί της ουσίας ‘’το κρίμα στο λαιμό σας’’. Είναι επιεικώς επικίνδυνοι».

«Ανήκω στους ανθρώπους που έχουν κάνει την πρώτη δόση AstraZeneca» αναφέρει ο Νάσος Ηλιόπουλος. «Θα κάνω και την δεύτερη. Αυτό όμως δεν αναιρεί τις τεράστιες κυβερνητικές ευθύνες πρώτα από όλα για την διάλυση της εμπιστοσύνης απέναντι στην επιστήμη και τους επιστήμονες. Να είναι ξεκάθαρο ότι αν υπάρχει σήμερα κάποιος που με τις πράξεις του τροφοδοτεί τους αρνητές αυτός είναι η κυβέρνηση της ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης».

Πάντως, κατά την χθεσινή συνέντευξή του στη Μάρα Ζαχαρέα, ο Αλέξης Τσίπρας απέφυγε να αναφερθεί εκ νέου στο «ξεστοκάρισμα», λέξη που είχε χρησιμοποιήσει στη συνέντευξη στον Γιώργο Παπαδάκη ξεσηκώνοντας αντιδράσεις από το Μαξίμου και το κυβερνητικό στρατόπεδο. Αντιθέτως, επέμεινε στο βασικό μήνυμα που ήθελε να αναδείξει και τότε να κάνουν οι νέοι το εμβόλιο της AstraZeneca.

Διερωτώμενος, ειδικότερα, γιατί οι πολίτες σήμερα δεν έχουν πειστεί να προσέλθουν μαζικά στον εμβολιασμό σημείωσε «Όλοι οι πολιτικοί με εξαίρεση τον Βελόπουλο είμαστε υπέρ του εμβολιασμού, δίνουμε μάχη για τον εμβολιασμό. Γιατί να υπάρχουν αυτά τα υψηλά ποσοστά(σ.σ. μη εμβολιασμένων); Μήπως δεν έγινε σωστή διαχείριση με την υπόθεση του AstraZeneca, που όλοι κατηγορούσαν εμένα -που δεν είπα και κάτι φοβερό, είπα ότι πρέπει όλοι να εμβολιαστούν- αλλά εν πάση περιπτώσει πρέπει να δίνεις δυνατότητα επιλογής στους πολίτες για το ποιο εμβόλιο θα αξιοποιήσουν».

Όσο για τα δύο στελέχη που τοποθετήθηκαν μέσω facebook, οι δηλώσεις τους αναλυτικά έχουν ως εξής:

Νάσος Ηλιόπουλος: «Ο εμβολιασμός είναι πράξη κοινωνικής αλληλεγγύης. Το απέδειξαν οι νέοι άνθρωποι που κατά χιλιάδες εμβολιάστηκαν με το AstraZeneca, παρά τις ανησυχίες και τους φόβους.

Μια γενιά που η κυβέρνηση διαρκώς στοχοποιεί με την πολιτική και την ρητορική της. Μια γενιά που έδειξε τι σημαίνει υπευθυνότητα απέναντι στους ανεύθυνους που μας κυβερνάνε. Απέναντι σε όλα τα κυβερνητικά στελέχη που έκαναν πλιάτσικο με τα εμβόλια που προορίζονταν για υγειονομικούς και ευπαθείς ομάδες.

Ανήκω στους ανθρώπους που έχουν κάνει την πρώτη δόση astra zeneka. Θα κάνω και την δεύτερη. Αυτό όμως δεν αναιρεί τις τεράστιες κυβερνητικές ευθύνες πρώτα από όλα για την διάλυση της εμπιστοσύνης απέναντι στην επιστήμη και τους επιστήμονες. Να είναι ξεκάθαρο ότι αν υπάρχει σήμερα κάποιος που με τις πράξεις του τροφοδοτεί τους αρνητές αυτός είναι η κυβέρνηση της ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης.

Εμείς θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε το δημόσιο σύστημα υγείας, θα συνεχίζουμε να παλεύουμε μαζί με τους ανθρώπους που μπορούν να χτίσουν έναν νέο μέλλον για αυτή την χώρα. Για να νικήσει η ζωή»!

Νίκος Ανδριόπουλος: «Είμαι από αυτούς που όταν άνοιξαν την πλατφόρμα για τους κάτω των 40 αποκλειστικά με AstraZeneca, διότι δεν το έκαναν οι ηλικιωμένοι και υπήρχε απόθεμα όπως είχε πει ο κ. Θεμιστοκλέους, έτρεξαν και έκαναν την πρώτη δόση. Παρά το γεγονός ότι ο καρδιολόγος μου με είχε αποτρέψει και είχε κάνει αίτημα στην Επιτροπή – μάταια περίμενα ένα μήνα – να ενταχθώ στις ευπαθείς ομάδες και να κάνω εμβόλιο mRNA λόγω καρδιολογικού προβλήματος.

Είμαι επίσης από αυτούς που παρά το απίστευτο μπάχαλο και το φιάσκο στη διαχείριση του εμβολίου της AstraZeneca, θα κάνουν κανονικά και τη δεύτερη δόση σε ένα μήνα.

"google ad"

Είμαι όμως και από αυτούς που δεν δέχονται να ξανακούσουν ούτε για αστείο, ότι κάποιος άλλος πλην της κυβέρνησης καλλιεργεί συστηματικά το αντιεμβολιαστικό κίνημα και σπέρνει πανικό και αμφιβολίες στους πολίτες, υποσκάπτοντας το μείζον εγχείρημα του εμβολιασμού. Ούτε ότι οι πολίτες ή οι νέοι είναι ανεύθυνοι, αφού οι μόνοι ανεύθυνοι είναι ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του με τους αλλοπρόσαλλους χειρισμούς τους.

Ρεζουμέ: Ο κ. Μητσοτάκης, όχι μόνο ξεστόκαρε το AstraZeneca στους νέους επειδή δεν το έκαναν οι μεγαλύτερες ηλικίες, αλλά τώρα μας δουλεύει και από πάνω, ζητώντας τελικά, δύο μήνες μετά, να το κάνουν μόνο όσοι είναι άνω των 60. Και σε όσους νέους έχουμε μπροστά μας σε εκκρεμότητα τη δεύτερη δόση, μας λέει επί της ουσίας “το κρίμα στο λαιμό σας”.

Είναι επιεικώς επικίνδυνοι».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στα 830 ευρώ ο κατώτατος μισθός – Σε εξέλιξη το Υπουργικό Συμβούλιο

Ο πρωθυπουργός στην αρχή της τοποθέτησής του κατά τη...

Εργασίες του Δήμου Χανίων στα πεζοδρόμια της οδού Αποκορώνου από τη Δευτέρα 1 Απριλίου

Συνεχίζονται από τον Δήμο Χανίων οι μεγάλες παρεμβάσεις ανακατασκευής...

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ομόφωνα ένοχη για την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας

Την ομόφωνη ενοχή της Ρούλας Πισπιρίγκου για την κατηγορία...