21.8 C
Chania
Friday, September 27, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει η ΚΟ, μετά το σήμα Κασσελάκη να πέσουν οι τόνοι – Σε αναμονή για τα μηνύματα προς Πολάκη, 87, Τσίπρα και κομματική βάση

Ημερομηνία:

Μέσα σε ένα κλίμα «νοσηρό» όπως το χαρακτήρισε ο ίδιος χθες καταδικάζοντας τις διαδικτυακές επιθέσεις στην Κατερίνα Νοτοπούλου, ο Στέφανος Κασσελάκης, συγκαλεί σήμερα το απόγευμα (6μ.μ.) την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι πάντες τελούν σε αναμονή των μηνυμάτων που θα στείλει μέσα στο σκηνικό που έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες μέρες λόγω Πολάκη αλλά και της όξυνσης της κατάστασης με τους 87.

Σήμερα είναι και παραμονή της αντικατάστασης του Όθωνα Ηλιόπουλου στη Βουλή, όπως όλα δείχνουν από την πρώτη επιλαχούσα Πόπη Τσαπανίδου, ζήτημα που επίσης έχει δημιουργήσει τριβές κι εντάσεις, στο βαθμό που από την Κουμουνδούρου αξίωσαν παραιτήσεις των επιλαχόντων προκειμένου να μπει ο Στ. Κασσελάκης στη Βουλή. Είναι επίσης, παραμονές, της προσωπικής του στιγμής στο τέλος της εβδομάδας και για αυτό το λόγο βρίσκεται ήδη στα Χανιά εξ ου και αναμένεται να μιλήσει στην ΚΟ εξ αποστάσεως (διαδικτυακά).

Από την Κουμουνδούρου λέγεται ότι η σύγκληση της ΚΟ έχει ατζέντα τον συνήθη προγραμματισμό στην αρχή της σεζόν, όμως η περιρρέουσα ατμόσφαιρα είναι εκρηκτική. Όλοι περιμένουν να δουν αν ο Κασσελάκης θα μείνει στο χθεσινό κλίμα κατευνασμού: «Παροτρύνω όλες και όλους να κατευνάσουν τους τόνους και να μην τροφοδοτούν τα συστημικά ΜΜΕ», ανέφερε, προσθέτοντας«καταδικάζω οποιοδήποτε bullying διαδικτυακά ή δια ζώσης, στην τηλεόραση ή στην Βουλή, στο γήπεδο ή στο σπίτι». Διεμήνυσε τέλος πως δεν τον εκπροσωπούν όσοι παραβιάζουν τις προσωπικές του αξίες στοχοποιώντας πολίτες  για αναπηρία, για τη φυσική εμφάνισή τους, για τον προσανατολισμό τους, για την καταγωγή τους κοκ.

Προθέρμανση για τη μάχη της έδρας

Ή αν στον αντίποδα θα επιλέξει να τροφοδοτήσει τις συγκρούσεις, στοχεύοντας τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρακαθώς η διεκδίκηση της έδρας Ηλιόπουλου για λογαριασμό Κασσελάκη από το σύστημα της Κουμουνδούρου, δείχνει να επιχειρεί να εκθέσει τον πρώην πρωθυπουργό για τη μη είσοδο Κασσελάκη στη Βουλή. Δεν είναι σαφές πώς ο ίδιος ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι διατεθειμένος να τραβήξει το σχοινί, εφόσον η Πόπη Τσαπανίδου αποδεχτεί την έδρα.

Πάντως, δεν πρέπει να θεωρείται τυχαίο το ότι χθες το βράδυ από την Κουμουνδούρου παρέπεμπαν στην ανακοίνωση 8 οργανώσεων μελών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ εξωτερικού που κατέθεταν την επιθυμία τους να αντικατασταθεί ο Όθων Ηλιόπουλος από τον έτερο απόδημο Στέφανο Κασσελάκη, καλώντας τους επιλαχόντες να παραιτηθούν.

Εφόσον υπάρξει επίσημη αμφισβήτηση θα σηκώσει το γάντι

Στο τραπέζι υπάρχει η αμφισβήτηση του Παύλου Πολάκη κατά την πρόσφατη Πολιτική Γραμματεία και είναι με ερωτηματικό αν η κίνησή του θα ολοκληρωθεί στην επικείμενη Κεντρική Επιτροπή στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου. Ο Στέφανος Κασσελάκης απέφυγε να σηκώσει το γάντι απέναντί του και έριξε γέφυρες, ανοίγοντας εκ νέου το μέτωπο με τους 87 τους οποίους ανέδειξε σε αντίπαλο. Ο Παύλος Πολάκης μέσω της εφημερίδας Documento το Σαββατοκύριακο διεμήνυσε πως «ό,τι χρειάζεται να γίνει, θα γίνει συντεταγμένα και στα Όργανα».

Χθες, πάντως δια της εκπροσώπου Τύπου Βούλας Κεχαγιά η ηγεσία έστειλε το μήνυμα ότι στην ΚΕ θα σηκώσει το γάντι έναντι οποιασδήποτε πρόκλησης – πρόσκλησης. Τόνισε πως «ο ίδιος δεν θέλει να ταλαιπωρήσει άλλο τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ και τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ», εφόσον όμως «υπάρξει η πρόκληση – πρόσκληση ότι τίθεται θέμα αμφισβήτησής του και αυτό πάρει επίσημη μορφή, είναι ευπρόσδεκτη, και σε αυτή την περίπτωση θα κινηθούν οι διαδικασίες».

Στο μεταξύ, ο ευρωβουλευτής Νίκος Φαραντούρης, ο οποίος την Κυριακή έδειξε να δηλώνει «παρών» στο ενδεχόμενο μιας νέας κούρσας για την ηγεσία, χθες απέφυγε να επιβεβαιώσει ότι θέτει υποψηφιότητα εφόσον δεν έχει εκκινήσει αυτή τη στιγμή επίσημη διαδικασία.

Εκτρταχύνεται το κλίμα – Έκκληση Κασσελάκη να πέσουν οι τόνοι

Την ίδια ώρα το κλίμα διαρκώς εκτραχύνεται κάτι που ανάγκασε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να επέμβει ξανά καταδικάζοντας επιθέσεις στο μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σε βάρος της Κατερίνας Νοτοπούλου, χωρίς να την κατονομάσει, κι ενώ είχαν προηγηθεί ανάλογες επιθέσεις κατά του Σωκράτη Φάμελλου και της Δώρας Τσαμπάζη, τις οποίες επίσης καταδίκασε.

Χτες, επίσης, η βουλευτής Άρτας και Αντιπρόεδρος της Βουλής Όλγα Γεροβασίλη, απέστειλε εξώδικο στον στιχουργό και συνομιλητή του Κασσελάκη Νίκο Μωραϊτη για το περιεχόμενο ανάρτησής του σε βάρος της, με τον ίδιο να δηλώνει ότι δεν παίρνει τίποτα πίσω. Σύμφωνα με το εξώδικο οι αναρτήσεις Μωραΐτη, «επιχειρούν να την παρουσιάσουν ως δήθεν ανάλγητη πολιτικό και κακόπιστα να αντιδιαστείλουν την παρουσία της κατά τους εορτασμούς του Δεκαπενταύγουστου στην εκλογική της περιφέρεια, με την παρουσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο πεδίο της πυρκαγιάς στην Αττική και με την συμβολή των βουλευτών για τη διάσωση της “Αυγής”».

Ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος έχει στην ημερήσια διάταξη τις επιθέσεις κατά παντός με αιχμή την Αθηνά Λινού (την οποία θεωρεί αιτία της διαγραφής του), χθες ανάρτησε την απόφαση της περικοπής της βουλευτικής του αποζημίωσης κατά το ήμισυ μετά το επεισόδιο στις 25 Ιουλίου. Έγραψε μεταξύ άλλων: «Για να γίνει ο εξευτελισμός σας τέλειος δημοσιοποιώ το έγγραφο της περικοπές για να μείνει στην ιστορία του κοινοβουλίου ως μνημείο ψευδεπίγραφου και υποκριτικού καθωσπρεπισμού και εκδικητικότητας απέναντι σε αυτό που φοβάστε».

870 υπογραφές μελών και στελεχών για να τα βρουν Πολάκης – Κασσελάκης

Χθες πάντως εμφανίστηκε κείμενο με 870 υπογραφές, από μέλη και στελέχη κασσελακικού και πολακικού κλίματος (υπογράφει και ο στενός συνεργάτης του Παύλου Πολάκη, Μάρκος Χατζησάββας) με την ονομασία Κίνημα Μελών. Το κείμενο των 870 επί της ουσίας, δείχνει να αποτελεί μια ύστατη προσπάθεια της κοινής βάσης Πολάκη – Κασσελάκη να οδηγήσει σε επαναπροσέγγιση (όχι άνευ όρων καθώς φαίνεται) και στρέφεται κατά των 87 τους οποίους φωτογραφίζει με αναφορές όπως «βαρόνοι», «κομματικό κατεστημένο», «υπονομευτές» της ηγεσίας.

Ειδικότερα, οι 870 και το κείμενό τους δείχνουν να στηρίζουν τον Στέφανο Κασσελάκη υπό προϋποθέσεις:

αφενός την κατάρτιση ενός πολιτικού προγράμματος οι βασικοί άξονες του οποίου εν πολλοίς έχουν άρωμα της πολακικής πλατφόρμας ενώ σημειώνεται πως «το κόμμα που θα φτιάξουμε θα είναι συγκρουσιακό».

αφετέρου ο πρόεδρος του κόμματος «να εμπιστευτεί με ενεργό τρόπο» αυτό το κίνημα μελών και «να το καταστήσει εμπροσθοφυλακή του εγχειρήματος και να γεφυρώσει την απόστασή της από την οργανωμένη βάση  «έτσι ώστε να μη παραμείνει βορά και εύκολη λεία στις διαθέσεις του κομματικού κατεστημένου και των υπονομευτών της!».

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νεκρός μετανάστης στο ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα μετά από ξυλοδαρμό

Nεκρός μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα βρέθηκε το πρωί...

Χανιά: Συνελήφθη 16χρονη για ξυλοδαρμό συμμαθητή της – Στο αυτόφωρο και ο πατέρας της

Νέο περιστατικό σχολικής βίας προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές στα...

Μαρία Καρυστιανού: Παρακολουθούν το τηλέφωνό μου

Την παρακολούθηση του τηλεφώνου της αποκάλυψε η Μαρία Καρυστιανού. Σε συνέντευξή...