15.8 C
Chania
Tuesday, December 9, 2025

ΣΥΡΙΖΑ Χανίων: «Η Υγεία μέσα σε κάψουλα»

Ημερομηνία:

Ανακοίνωση Ν.Ε. Χανίων ΣΥΡΙΖΑ:

Καθώς φαίνεται η χώρα εισέρχεται σε ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας covid-19, η θεματική Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Χανίων προχωρά σε πρώτους απολογισμούς και διαπιστώσεις.

Όταν υπήρξε το πρώτο κύμα και το συνακόλουθο lockdown, μέσα στις δύσκολες ώρες πίεσης και άγχους, υπήρξε ένα άρωμα …αισιοδοξίας. Ήταν μια μεγάλη ευκαιρία να ανασυγκροτηθεί το ΕΣΥ έστω και με την πίεση της πανδημίας.

Την αισιοδοξία ενίσχυσαν οι εξαγγελίες για διορισμούς (διορισμοί οι οποίοι είχαν δρομολογηθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ) , για στελεχώσεις νοσοκομείων, για δημιουργία νέων μονάδων ΜΕΘ κ.ά. … Εν μέσω συγχαρητηρίων και θριαμβικών διαγγελμάτων του πρωθυπουργού, φτάσαμε αισίως στον Αύγουστο.

Και ενώ ετοιμαζόμαστε για το 2ο κύμα πανδημίας σε μια χώρα οικονομικά αποδυναμωμένη, για άλλη μια φορά η κυβέρνηση υπόσχεται πλωτές και εναέριες ειδικές κάψουλες που θα μεταφέρουν ασθενείς από τα νησιά, στα άρτια εξοπλισμένα νοσοκομεία, με επαρκές ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Η μεγάλη ανησυχία μας είναι να μην βρεθούμε απροετοίμαστοι αν εκδηλωθεί το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Και αυτό γιατί η πραγματικότητα απέχει πολύ από την αισιόδοξη ουτοπία στην οποία ζει το Υπουργείο Υγείας. Στο νοσοκομείο Χανίων για παράδειγμα:

  • Δεν έχει γίνει κανένας μόνιμος διορισμός ακόμη.
  • Κανένα νέο κρεβάτι ΜΕΘ. Ακόμη και τα έξι (6) τα οποία αναμένονται είναι δωρεά ιδωτικού φορέα.
  • Οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό καταρρέουν καθημερινά, σχεδόν χωρίς άδειες και ρεπό γιατί δεν βγαίνουν οι εφημερίες.
  • Η υποστελέχωση πολλών κλινικών του νοσοκομείου Ρεθύμνου υποχρεώνει γιατρούς του νοσοκομείου Χανίων να εφημερεύουν και στο Ρέθυμνο για να καλυφθούν οι ανάγκες. Αντί να εξαντλούν τους γιατρούς με μετακινήσεις θα έπρεπε να στελεχώσουν το νοσοκομείο Ρεθύμνου με μόνιμο προσωπικό.
  • Η χρήση μάσκας θα έπρεπε να συνοδεύεται από ένα αυστηρότερο πλαίσιο μέτρων (αποτροπή συνωστισμού σε καταστήματα και μέσα μεταφοράς)  και όχι να είναι αυτοσκοπός.
  • Αναλώσιμα υλικά όπως τα γάντια μιας χρήσης εξαντλούνται παρά τις φιλότιμες δωρεές πολιτών.

Η θεματική Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Χανίων διαπιστώνει ότι οι προσπάθειες των απλών πολιτών που περιόρισαν το πρώτο κύμα της πανδημίας, δεν αρκούν. Η μερική άρση των περιορισμών και η έστω και περιορισμένη τουριστική κίνηση αναδεικνύει την ανάγκη, πέρα από την ατομική ευθύνη, να υπάρξει μέριμνα για ένα αξιόπιστο και αποτελεσματικό Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Αυτό όμως φαίνεται ότι δεν αποτελεί προτεραιότητα της σημερινής κυβέρνησης.

 

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκρηκτικό το κλίμα στη Βουλή για το αγροτικό

Εκρηκτικό παραμένει το κλίμα στη Βουλή για το αγροτικό με φόντο...

Παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τις κινητοποιήσεις των αγροτών στην Κρήτη!

Παραγγελία στους εισαγγελείς της χώρας απέστειλε ο Εισαγγελέας του Αρείου...

Αύξηση πληθωρισμού τον Νοέμβριο, «φωτιά» ενοίκιο, καφές, κρέας

Όπως προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία, μια σειρά από...