23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

ΣΥΡΙΖΑ Χανίων: Σχολεία αθωράκιστα, αγιασμός με ελλείψεις

Ημερομηνία:

Ανακοίνωση ΝΕ Χανίων ΣΥΡΙΖΑ:

Άνοιγμα σχολείων. Από τον Σεπτέμβριο του 2020 στον Σεπτέμβριο του 2021. Είναι ξεκάθαρο ότι το νέο σχολικό έτος δεν θα είναι τίποτα περισσότερο από ένα πιστό αντίγραφο της αποτυχίας του προηγούμενου.

Η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ εξακολουθεί να ακολουθεί την πεπατημένη των μηδενικών μέτρων για την προφύλαξη της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών. Ούτε λόγος για μείωση του αριθμού των μαθητών στις αίθουσες, ούτε λόγος για πρόσληψη επιπλέον εκπαιδευτικού προσωπικού για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών.

Αντίθετα, δια στόματος κ. Βορίδη ανακοινώνεται περικοπή δαπανών στο προσωπικό της καθαριότητας των σχολικών μονάδων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στη διαχείριση της πανδημίας.

Στην επαναφορά λοιπόν της «κανονικότητας» σύμφωνα με το επιτελείο του ΥΠΑΙΘ θα απουσιάζουν τα ουσιαστικά μέτρα θωράκισης των σχολείων απέναντι στην εξάπλωση της πανδημίας, θα παραμείνουν τα πληθωρικά τμήματα των 25 μαθητών στις αίθουσες, θα υπονομευτεί τόσο η μαθησιακή διαδικασία, όσο και η άμυνα απέναντι στην εξάπλωση του ιού.

Θα μείνουν χωρίς υποστήριξη μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες λόγω των περικοπών εκπαιδευτικού προσωπικού στην παράλληλη στήριξη. Ήδη έχει δοθεί οδηγία από το υπουργείο για δύο το πολύ παράλληλες στηρίξεις σε κάθε σχολείο και μία μόνο νοσηλευτή. Παραγγέλνουν πόσα παιδιά μπορούν να έχουν στήριξη άρα καταργούν τις γνωματεύσεις του ΚΕΣΥΥ. Για όλα τα υπόλοιπα παιδιά οι γονείς θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στη τσέπη για να έχουν ιδιωτική παράλληλη.

Οι ελαστικά εργαζόμενοι εκπαιδευτικοί θα υπερβούν για φέτος το 25% του συνόλου. Η κάλυψη των κενών θα γίνεται με ξεχείλωμα των αναθέσεων των μαθημάτων από τους υπάρχοντες εκπαιδευτικούς και οι ίδιοι επιτελείς θα ευαγγελίζονται την «κανονικότητα» χωρίς να αντιλαμβάνονται τις τεράστιες ευθύνες που έχουν για την κατάσταση που έχουν δημιουργήσει στην εκπαίδευση.

Μια κυβέρνηση και ένα Υπουργείο που προκειμένου να συγκαλύψει την δική τους εγκληματική πολιτική τα τελευταία χρόνια επενδύει στην ατομική ευθύνη και στον αυταρχισμό ως δόγμα.

Αυτή την «κανονικότητα» τους την χαρίζουμε αλλά παράλληλα θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στους εκπαιδευτικούς, στους γονείς και φυσικά στους μαθητές του τόπου μας για όλη τη νέα σχολική χρονιά που ξεκινάει σε λίγες μέρες. Καλή δύναμη σε όλους. Θα τη χρειαστούν.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...

Συγκέντρωση της Τομεακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ μπροστά στις Ευρωεκλογές του Ιούνη

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ διοργανώνει συγκέντρωση την...