15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Χειρότερη και πιο επικίνδυνη η κατάσταση για τους μαθητές με ευθύνη της κυβέρνησης

Ημερομηνία:

«Τα σχολεία ανοίγουν τη Δευτέρα και, με ευθύνη της κυβέρνησης, η κατάσταση είναι χειρότερη και πιο επικίνδυνη για τους μαθητές και την ίδια την πορεία της πανδημίας», υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ειδικότερα σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «εδώ και ενάμισι χρόνο πάλι δεν έγιναν οι απαιτούμενες προσλήψεις των εκπαιδευτικών» και πως «αντί για περισσότερες τάξεις, όπως γίνεται σε όλη την Ευρώπη, ώστε να μην στοιβάζονται 27 μαθητές σε κάθε αίθουσα, η κ. Κεραμέως ανοίγει και πάλι τα σχολεία όπως τα έκλεισε». «Αντί για δωρεάν μοριακά τεστ σε μαθητές και καθηγητές δυο φορές την εβδομάδα», προσθέτει, «πετούν το μπαλάκι στην ατομική ευθύνη με τα μειωμένης αξιοπιστίας self test».

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ το «πιο επικίνδυνο απ’ όλα» είναι ότι «με απόφαση της κ. Κεραμέως ένα σχολικό τμήμα θα κλείνει λόγω κορονοϊού μόνο εάν αρρωσταίνει το 50+1 των μαθητών, ενώ οι ειδικοί προειδοποιούν πως αν δεκαπέντε παιδιά έχουν νοσήσει, τότε η διασπορά του ιού μπορεί να αφορά πάνω από 150 άτομα συνολικά».

Κατόπιν αυτών η αξιωματική αντιπολίτευση σχολιάζει ότι «ο κ. Μητσοτάκης ακόμη μια φορά αποδεικνύει πως ζει στο γυάλινο πύργο του. Αδιαφορεί για τους μεγάλους κινδύνους που θα εκτίθενται από μεθαύριο καθημερινά χιλιάδες παιδιά και οι οικογένειές τους σε όλη την Ελλάδα». Και καταλήγει: «Το σύνολο της κοινωνίας για άλλη μια φορά θα πληρώσει τις εγκληματικές επιλογές του κ. Μητσοτάκη».

thepressproject.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ