26.8 C
Chania
Saturday, May 18, 2024

Σχέδια επί χάρτου για την «αιχμαλωσία» του Σήφη…

Ημερομηνία:

    Σχέδια επί χάρτου εξακολουθούν να κάνουν οι αρμόδιες αρχές της Κρήτης για τον εντοπισμό και την αιχμαλωσία του κροκόδειλου της λίμνης του φράγματος των Ποταμών στο Ρέθυμνο και μάλιστα σημερα το πρωί θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη στο Ηράκλειο.  Και ενώ οι ειδικοί προετοιμάζονται για τη μεγάλη επιχείρηση της Παρασκευής, ο δημοφιλής “Σήφης” εξακολουθεί να κάνει τις βόλτες του ανενόχλητος στις όχθες της λίμνης στο σημείο που οδηγεί στο χωριό Βολεώνες…

Αναλυτικότερα, πολύ τακτικός στις εμφανίσεις του έχει γίνει πλέον ο κροκόδειλος του Ρεθύμνου, ο οποίος σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής βγαίνει πολύ συχνά στις όχθες της λίμνης του φράγματος των Ποταμών.
Ωστόσο, μέρα με την ημέρα πληθαίνουν οι μαρτυρίες που θέλουν τον Σήφη να έχει βρει το ταίρι του και να απολαμβάνουν από μαζί τις βόλτες τους στις όχθες της λίμνης.
Όπως εξηγεί ο διευθυντής διαχείρισης συγκοινωνιακών και υδραυλικών έργων του οργανισμού ανάπτυξης Κρήτης απάντηση στο ερώτημα εάν όντως υπάρχει και δεύτερος κροκόδειλος στη λίμνη του φράγματος, θα δώσει το καταγραφικό σύστημα που έχει εγκαταστήσει ο ΟΑΚ μέσα στο φράγμα. Άλλωστε, τα αποτελέσματα της μέχρι σήμερα έρευνας του οργανισμού σε συνδυασμό με τις μαρτυρίες των κατοίκων, αλλά και τα σχέδια επί χάρτου που καταστρώνονται για τη «σύλληψη» του Σήφη, θα τεθούν σήμερα το πρωί επί τάπητος στη σύσκεψη που θα γίνει στο Ηράκλειο, παρουσία και του ερπετολόγου του μουσείου φυσικής ιστορίας, Πέτρου Λυμπεράκη.
Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως η μεγάλη επιχείρηση για την αιχμαλωσία του Σήφη αναμένεται να ξεκινήσει από τους ειδικούς το πρωί της Παρασκευής, με τη συνδρομή και ομάδας ανδρών της ΕΜΑΚ από το Ηράκλειο, καθώς θα προσπαθήσουν να εντοπίσουν και πιάσουν τον κροκόδειλο ζωντανό. Μάλιστα μέχρι στιγμής μόνο το Αττικό πάρκο στην Αθήνα έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για να φιλοξενήσει το Σήφη του Ρεθύμνου, ωστόσο, παραμένει άγνωστο ακόμα που θα καταλήξει.
Σε ότι αφορά πάντως τις αστυνομικές έρευνες, η προανάκριση του αστυνομικού τμήματος Αμαρίου συνεχίζεται για τον εντοπισμό του ιδιοκτήτη του τεράστιου ερπετού, χωρίς ωστόσο να έχουν υπάρξει μέχρι στιγμής χειροπιαστά στοιχεία.

Στέλλα Μαθιουδάκη – neatv.gr         

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ