19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Σχέδιο για την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας προτείνει το ΜέΡΑ25

Ημερομηνία:

«Η ανυπόληπτη ηγεσία της Ε.Ε. και η Μητσοτάκης Α.Ε. μάς προειδοποιούν κάθε μέρα για το δύσκολο χειμώνα που έρχεται στην ενέργεια» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25, στηλιτεύοντας πως «με το γνωστό δόγμα της ατομικής ευθύνης μας προτείνουν στα σοβαρά να περιορίσουμε το θερμοσίφωνο και να τρίβουμε καλά τις αντιστάσεις στο φούρνο αν δεν θέλουμε να χρεοκοπήσει το νοικοκυριό μας από το λογαριασμό του ρεύματος».

«Αυτές οι γελοιότητες επιστρατεύονται για να κρυφτεί η αλήθεια που είναι ότι για την ακρίβεια στο ρεύμα ευθύνονται τα καρτέλ που δρουν στην αγορά ενέργειας και δη στο χρηματιστήριο» συμπληρώνει το κόμμα, προσθέτοντας πως «εμείς που δεν εξαρτώμαστε από αυτά τα καρτέλ προτείνουμε πέντε κινήσεις για να μην αντιμετωπίσουν τα νοικοκυριά καταστάσεις ακραίας ενεργειακής φτώχειας».

Συγκεκριμένα προτείνει:

  • Κατάργηση Χρηματιστηρίου Ενέργειας
  • Εθνικοποίηση ΔΕΗ
  • Πλαφόν τιμής ανά μέθοδο παραγωγής
  • Διεύρυνση κοινωνικού τιμολογίου
  • Διεύρυνση και 100% χρηματοδότηση του προγράμματος εξοικονομώ με κοινωνικά κριτήρια

«Από το 2021 μιλάμε για την ανάγκη κατάργησης του χρηματιστηρίου ενέργειας και της οριακής τιμολόγησης. Απευθυνόμαστε σε όλες και όλους: Πρέπει η Κυβέρνηση αλλά και η Ε.Ε. να αναγκαστούν να πάρουν αποφάσεις σαν αυτές που προτείνουμε. Επειδή εξαρτώνται από τα καρτέλ της ενέργειας δεν τις παίρνουν εδώ και τόσο καιρό» επισημαίνει το ΜέΡΑ25.

«Αυτό μπορούμε και πρέπει να το αλλάξουμε όλες και όλοι μαζί. Ξεκινάμε από την διαδήλωση στην ΔΕΘ στις 10 Σεπτέμβρη και συντονιζόμαστε με τους Ευρωπαίους και τις Ευρωπαίες που βγαίνουν στο δρόμο ενάντια στην ακρίβεια και την ενεργειακή φτώχεια την 1η Οκτώβρη. Το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό.

Ανήκει σε όλες και όλους. Είναι δίκαιο και αναγκαίο να το διεκδικήσουμε» καταλήγει.

thepressproject.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

H Amazon επενδύει 150 δισ. δολάρια σε υποδομές ΑΙ

Σχεδόν 150 δισ. δολάρια σχεδιάζει να δαπανήσει η Amazon τα επόμενα...

Χαμηλή αγοραστική δύναμη, φθηνή εργασία και ακρίβεια – Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι

Κακά μαντάτα για τα ελληνικά νοικοκυριά κομίζουν οι δείκτες...