22.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Σχέδιο διακήρυξης Ανεξάρτητης Κίνησης Δήμου Πλατανιά «Νέα Εποχή»

Ημερομηνία:

Υποψήφιος Δήμαρχος, Μανώλης Ντουντουλάκης
Εδώ και τέσσερα χρόνια αποκαλύφτηκε σε όλο τον Ελληνικό Λαό η οικτρή οικονομική κατάσταση της πατρίδας μας σε όλη της την έκταση ως αποτέλεσμα λανθασμένης και ανεδαφικής πολιτικής προσέγγισης των τελευταίων δεκαετιών.

Έτσι η χώρα μας με πλούτο φυσικό, με πλούσιο εργατικό και επιστημονικό προσωπικό βρίσκεται χρεωμένη με πάνω από 320 δισεκατομμύρια ευρώ και αδυνατεί να ξεπληρώσει τους τόκους αυτού του χρέους, να πληρώνει τις συντάξεις των εργαζομένων, τους μισθούς στο δημόσιο, να παράσχει φροντίδα και φάρμακα στους αρρώστους, εργασία στον εργατικό πληθυσμό και στους άνεργους, τροφή στους ανήμπορους.

Ανάγκασαν τα σπουδαιότερα μυαλά του τόπου μας να αναζητήσουν την τύχη τους και μια καλύτερη ζωή, στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα.

Όσοι ευθύνονται γι αυτήν την κατάσταση, επιμένουν στην συνέχιση της ίδιας πολιτικής ώστε μαζί με τους δανειστές να βάλουν στο χέρι την δημόσια και ιδιωτική περιουσία, τον ορυκτό πλούτο της χώρας, τον αέρα, το νερό και τον ήλιο, οδηγώντας τους Έλληνες στην ανεργία, την ανασφάλεια, την δυστυχία και την κατάθλιψη, ξένους στην ίδια τους την χώρα.

Η τοπική αυτοδιοίκηση δεν πρέπει να μείνει απαθής σε αυτήν την κατάσταση. Επιβάλλεται να αναλάβει πρωτοβουλίες και να δίνει λύσεις ανάλογα με τις ανάγκες των πολιτών και των τοπικών κοινωνιών. Υπ΄ αυτό το πρίσμα καθίσταται αναγκαία η παρουσία μιας ισχυρής, μαχητικής, διεκδικητικής, αποτελεσματικής και κοινωνικά ευαίσθητης Δημοτικής Αρχής η οποία θα κληθεί να δώσει λύσεις στα καθημερινά προβλήματα ουσίας των δημοτών και να μην είναι απλός διαχειριστής των ελάχιστων κονδυλίων που προσφέρονται από το κεντρικό κράτος, σε σχέση με τις αρμοδιότητες που έχει μεταφέρει στους Δήμους με τους Νόμους Καλλικράτη Ι και ΙΙ οι οποίοι δεν  έδωσαν αναπτυξιακή προοπτική, αλλά αντίθετα αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα και επιβάλλεται η ριζική αλλαγή τους.

Ο ΔΗΜΟΣ ΠΛΑΤΑΝΙΑ

Ενόψη των επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών, εμείς οι Δημότες του Δήμου Πλατανιά θα κληθούμε να  συμβάλλουμε στην ανασυγκρότηση και διεύρυνση, ενός κινήματος γνήσια αυτοδιοικητικού και συμμετοχικού, που θα αντιτάσσεται στην λήψη αποφάσεων για εμάς χωρίς εμάς (απ΄ όπου και αν αυτές προέρχονται) σε σχέση με ζητήματα που μας αφορούν άμεσα, όπως η δημοτική περιουσία, η αξιοποίηση του φυσικού πλούτου κλπ.,  ενός κινήματος διεκδικητικού που θα εμπνέεται από τις αρχές της αλληλεγγύης, της συλλογικότητας και της ουσιαστικής δημοκρατίας. Ενός κινήματος αυτόνομου που θα εξυπηρετεί και θα αγωνίζεται για τις αρχές τις αξίες και την επίλυση των προβλημάτων της τοπικής κοινωνίας και του δήμου μας.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω και με δεδομένη επίσης την επιθυμία όλων μας για ένα δήμο που θα είναι ικανός να ανταποκριθεί στις προκλήσεις του μέλλοντος και θα δημιουργήσει προοπτικές για τους δημότες – κατοίκους του, συμπορευόμαστε με ικανές προσωπικότητες και από άλλες δημοτικές παρατάξεις που πιστεύουμε πως θα προσφέρουν στον τόπο.

Ζητούμενο για εμάς είναι η σύνθεση, που θα γεννήσει ελπίδες για μια νέα αρχή στο δήμο του Πλατανιά.

Γυρίζουμε σελίδα και ατενίζουμε με αισιοδοξία και σιγουριά το μέλλον. Αφήνουμε πίσω τις μικρότητες και τους εγωισμούς και βάζουμε μπροστά τον Πλατανιά, τους κατοίκους του και τους νέους ανθρώπους που έχουν το δικαίωμα να ονειρεύονται μια καλύτερη ζωή στον τόπο τους.

Και αυτό εμείς το κάνουμε πράξη.  Γιατί το θεωρούμε καθήκον και υποχρέωση μας.

Απευθυνόμαστε σε όλους και όλες που:

Συμμερίζονται την αρχή «στο επίκεντρο ο άνθρωπος» και που πιστεύουν πως τα βασικά αγαθά πρέπει να είναι δημόσια και δωρεάν (π.χ. υγεία, παιδεία κλπ). Αγωνίζονται για την δημοκρατία στον τόπο διαμονής τους και στους χώρους δουλειάς. Συμμετέχουν σε κοινωνικές οργανώσεις, σε τοπικές συνελεύσεις γειτονιάς σε συλλόγους και συνεταιρισμούς, στα κινήματα αλληλεγγύης και διεκδίκησης ελευθέρων χώρων -ελεύθερης πρόσβασης, σε κάθε πολίτη με κοινωνικές πολιτικές πολιτιστικές και οικολογικές ευαισθησίες, σε αυτούς που δεν θέλουν να αναγνωρίζουν το εαυτό τους σε καμία προσωποκεντρική, κομματική και διαχειριστική κίνηση του δήμου αναπαράγοντας το ίδιο μοντέλο τοπικής εξουσίας.

Με στόχο την συγκρότηση αυτοδιοικητικού κινήματος που θα εκπορεύεται από  τους ίδιους τους πολίτες με αυτοοργάνωση χωρίς κομματικές εξαρτήσεις και διαχειριστικές λογικές.

"google ad"

Για να υπερασπιστούμε την περιοχή μας σαν τόπο κοινωνικής συνοχής και συλλογικής μνήμης με σχέδιο, εντιμότητα, ανιδιοτέλεια και διαφάνεια. Να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη και να βοηθήσουμε στην επανεκκίνηση της τοπικής οικονομίας.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΛΑΤΑΝΙΑ. ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΗΜΟ ΟΡΑΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΞΙΩΝ.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα: Δεύτερη ακριβότερη η Ελλάδα στο κόστος στέγασης

ΗΕλλάδα κατατάσσεται δεύτερη στην Ευρωζώνη όσον αφορά στο κόστος στέγασης συνολικά...

Ηράκλειο: Την παρακολουθούσε συστηματικά μέχρι που την “πέτυχε” στο δρόμο…

Χωρίς τέλος τα περιστατικά ενδοικογενειακής βίας στην Κρήτη, που...

Σκρέκας: «Αισιοδοξία για πιθανά εκμεταλλεύσιμα κοιτάσματα ανοιχτά της Κρήτης»

Οι πρώτες ενδείξεις μας κάνουν να νιώθουμε αισιοδοξία για...

Κρήτη: Στο Ηράκλειο η Σοφία, το διασημότερο ανθρωπόμορφο ρομπότ

Στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής MRC (Minoan Robotsports Competition) που πραγματοποιείται στο Ηράκλειο...