21.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Σχέδιο ειρήνευσης από την Ινδονησία στην Ρωσο-ουκρανική σύγκρουση: Πώς αντιδρούν οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές

Ημερομηνία:

Η Μόσχα εκτιμά κάθε πρωτοβουλία άλλων κρατών για την επίτευξη ειρήνης, δήλωσε ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Αντρέι Ρουντένκο, αντιδρώντας στην πρόταση της Ινδονησίας για κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία. Το Κίεβο απέρριψε το σχέδιο, χαρακτηρίζοντάς το ως επωφελές για τη Ρωσία.

Χαιρετίζουμε τις προσπάθειες όλων των εθνών που αποσκοπούν στην ειρηνική επίλυση αυτής της σύγκρουσης, δήλωσε ο ανώτερος Ρώσος διπλωμάτης στο TASS τη Δευτέρα, όταν ρωτήθηκε σχετικά με την ιδέα της Ινδονησίας. Πρόσθεσε ότι η υπηρεσία του δεν είχε λάβει καμία επίσημη πρόταση από τον Ινδονήσιο ομόλογό του, αλλά είχε διαβάσει σχετικές αναφορές στα μέσα ενημέρωσης.

Ο υπουργός Άμυνας της Ινδονησίας Prabowo Subianto παρουσίασε την ειρηνευτική πρωτοβουλία το περασμένο Σάββατο κατά τη διάρκεια της διάσκεψης για την ασφάλεια του διαλόγου ShangriLa στη Σιγκαπούρη. Περιλαμβάνει τη διακοπή των ενεργών εχθροπραξιών, την ανάπτυξη ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ για τον διαχωρισμό των ρωσικών και ουκρανικών στρατευμάτων και τη διοργάνωση νέων δημοψηφισμάτων σε ορισμένα από τα αμφισβητούμενα εδάφη, ώστε να επιτραπεί στους κατοίκους που ζουν εκεί η αυτοδιάθεση.

Το Κίεβο απέρριψε τον οδικό χάρτη της Ινδονησίας και επανέλαβε την απαίτησή του να αποσυρθούν τα ρωσικά στρατεύματα από όλα τα εδάφη που ισχυρίζεται ότι βρίσκονται υπό την κυριαρχία του. Πέρυσι, όταν τέσσερις πρώην ουκρανικές περιοχές ψήφισαν να αποσχιστούν από τη χώρα και να ενταχθούν στη Ρωσία, η ουκρανική κυβέρνηση απέρριψε τα δημοψηφίσματα ως απάτη.

Μια κατάπαυση του πυρός χωρίς την απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων από την Ουκρανία θα επιτρέψει στη Ρωσία να κερδίσει χρόνο, να ανασυνταχθεί, να οχυρώσει τα κατεχόμενα εδάφη και να συγκεντρώσει δυνάμεις για ένα νέο κύμα επίθεσης, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου Εξωτερικών Όλεγκ Νικολένκο.

Ο ουκρανός πρόεδρος Βλαντίμιρ Ζελένσκι επέμεινε ότι ο μόνος αποδεκτός δρόμος προς τα εμπρός θα ήταν αυτός που έθεσε στο λεγόμενο ειρηνευτικό σχέδιό του, το οποίο καταλήγει στο να παραδεχθεί η Μόσχα την ήττα της και να καταβάλει αποζημιώσεις, με τη διεθνή κοινότητα να προσφέρει στην Ουκρανία ένα γενναιόδωρο πρόγραμμα βοήθειας. Το Κίεβο έχει απαγορεύσει κάθε συνομιλία με τη Ρωσία όσο ο Βλαντίμιρ Πούτιν παραμένει πρόεδρός του.

Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους, οι οποίοι χρηματοδοτούν την ουκρανική κυβέρνηση καθώς αντιμετωπίζει τη Ρωσία, έχουν υποστηρίξει ότι η ώρα για ειρηνευτικές συνομιλίες μπορεί να έρθει μόνο αφού το κράτοςπελάτης τους αποκτήσει μια ισχυρότερη θέση, επιτυγχάνοντας επιτυχίες στο πεδίο της μάχης χρησιμοποιώντας όπλα που παρέχονται από τη Δύση.

rt.com

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δήμος Κισάμου: Στήριξη στον Δημήτρη Ανθούση

Η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Κισάμου κατά την τακτική...

Τα νέα μέτρα για τη σχολική βία είναι η καταδίκη των παιδιών

Κατά την Ελληνική Αστυνομία, η βία, η εγκληματικότητα με ανήλικα θύματα ληστείας,...

Κομισιόν: Η Ελλάδα να διασφαλίσει το αδόμητο 100 μέτρων στον αιγιαλό

Την απάντησή του, εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, απέστειλε...