14.8 C
Chania
Friday, December 5, 2025

“Σχεδιάζεται νέος Δεκέμβρης 2008”: Ο Γ. Πανούσης καλεί τον Τσίπρα να επιλέξει «με ποιους θα πάει» και γνωρίζει από βελούδινα διαζύγια

Ημερομηνία:

Μετά το άρθρο του στα Νέα υπό τον τίτλο «Νοείται Αριστερά του Τίποτα» που ξεσήκωσε πλήθος αντιδράσεων τόσο εντός όσο κι εκτός ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιάννης Πανούσης σε συνέντευξη του στην εφημερίδα RealNews καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να επιλέξει «με ποιους θα πάει» δηλώνοντας ότι γνωρίζει από βελούδινα διαζύγια. Εκτιμά επίσης ότι σχεδιάζεται νέος «Δεκέμβρης του 2008».

Πολιτικό μήνυμα πως μόνο ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να λάβει τις αποφάσεις σχετικά με τη στάση του κράτους και της Αστυνομίας απέναντι σε καταληψίες, κοκουλοφόρους και κυκλώματα που δρουν μέσα από τις φυλακές, στέλνει  μέσω της συνέντευξης του ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης.

«Ήρθε η ώρα του Αλέξη Τσίπρα. Μόνο ο πρωθυπουργός μπορεί να λύσει το πρόβλημα ολοκληρώνοντας και επιβάλλοντας μια οριστική πολιτική γραμμή για το θέμα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Πανούσης και διερωτάται «με ποιους θα πάει, με το 4% των έξαλλων ή το 32% των συντηρητικών και προοδευτικών πολιτών που τον εξέλεξε;».

«Η πολιτεία δεν μπορεί να διαπραγματεύεται με τρομοκράτες», σημειώνει και εκφράζει φόβους για νεκρούς με στόχο να δημιουργηθεί η αφορμή ενός νέου Δεκέμβρη, όπως το 2008 με τον θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

«Εάν συνεχιστεί η αοριστία δεν έχει νόημα η παρουσία μου στο υπουργείο. Γνωρίζω από βελούδινα διαζύγια», καταλήγει ο Γιάννης Πανούσης.

tvxs.gr

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μπαράζ σεισμικών δονήσεων ανοιχτά των Χανίων – Η γεωγραφική κατανομή των Ρίχτερ

Έντονη σεισμική κινητικότητα καταγράφεται τις τελευταίες ώρες στον θαλάσσιο...