25.8 C
Chania
Monday, July 1, 2024

Σχεδιασμός για την χρήση της πρωτοποριακής ενεργειακής τεχνολογίας υδρογόνου στο Δήμο Ιεράπετρας

Ημερομηνία:

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ του Δημάρχου Ιεράπετρας κ. Θεοδοσίου Καλαντζάκη και των κυρίων Δημητρίου και Εμμανουήλ Σταματάκη εκπροσώπων της τοπικής εταιρείας ECOCRETA.  Η συνάντηση, όπως αναφέρεται σε δελτίο τύπου του  Δήμου Ιεράπετρας, αφορούσε τη σύμβαση που υπογράφηκε για τη συμμετοχή του Δήμου Ιεράπετρας στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πόλεων – Περιφερειών με στόχο την υλοποίηση καινοτόμων έργων υδρογόνου και κυψελών καυσίμων.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στον καθορισμό του χρονοδιαγράμματος των διαδικασιών και του πλάνου στρατηγικής που θα ακολουθηθεί ώστε να εξασφαλιστούν οι χρηματοδοτήσεις που απαιτούνται για την υιοθέτηση της χρήσης της τεχνολογίας υδρογόνου από τον Δήμο.

Επιπλέον αποφασίστηκε, με πρωτοβουλία του Δήμου Ιεράπετρας, να κατατεθεί πρόταση στην περιφέρεια για ένα κοινό project χρήσης υδρογόνου στην Κρήτη, ώστε σε συνεργασία με την Περιφέρεια να δρομολογηθούν άμεσα οι εξελίξεις.

Ο Δήμος Ιεράπετρας είναι από τους πρώτους δήμους στην Ελλάδα που συμμετέχουν στην Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πόλεων Υδρογόνου ενώ έχει ήδη υιοθετήσει μια Ενεργειακή Πολιτική που επικεντρώνεται στις χαμηλότερες εκπομπές ρύπων και στη μεγαλύτερη διείσδυση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, μέσω της ανάπτυξης συγκεκριμένων σχεδίων δράσης.

Όπως τόνισε ο κ.Καλαντζάκης:

«Το υδρογόνο χαρακτηρίζεται από πολλούς το καύσιμο του μέλλοντος καθώς συνδυάζει εξαιρετική αποδοτικότητα και μηδενική ρύπανση. Αποτελεί πλέον μία απολύτως ώριμη τεχνολογία και υπολογίζεται ότι η χρήση του θα μπορούσε να καλύψει μεγάλο ποσοστό των ενεργειακών αναγκών.

Ο Δήμος μας, πρωτοπόρος στην υιοθέτηση σύγχρονων τακτικών, συμμετέχει ενεργά στην εν λόγω πρωτοβουλία ευρωπαϊκής κλίμακας.

Σε μία χρονική περίοδο με καλπάζουσα εξέλιξη σε θέματα ενεργειακής τεχνολογίας, ο Δήμος Ιεράπετρας καινοτομεί και συμβαδίζει με τις εξελίξεις διεκδικώντας και αξιοποιώντας κάθε ευκαιρία ενεργειακής εξοικονόμησης προς όφελος των πολιτών.»

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Φαρμάκι» από σήμερα ο σερβιριζόμενος καφές – Επιστρέφει στο 24% ο ΦΠΑ

Από σήμερα επανέρχονται στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ 24% ο σερβιριζόμενος καφές και...

Θάνατος 57χρονης στα Χανιά – Αποκλείστηκε η εγκληματική ενέργεια

Μια 57χρονη γυναίκα βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της, στην...

ΚΥΠΡΟΣ: Σε επικίνδυνα νερά το αβύθιστο ΝΑΤΟικό αεροπλανοφόρο

Του Σπύρου Δαράκη * Οι βρετανικές βάσεις στο νησί χρησιμοποιούνται...