16.8 C
Chania
Saturday, May 4, 2024

Σχεδόν 1 χρόνο μετά – Ποινική δίωξη σε τέσσερις αστυνομικούς για βασανισμό μέσα στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου

Ημερομηνία:

Πρόκειται για υπόθεση που απασχόλησε την κοινή γνώμη – Οι τέσσερις αστυνομικοί, ο νεαρός που κατήγγειλε το βασανισμό του, καθώς και οι φίλοι του θα κληθούν από την ανακρίτρια, για να καταθέσουν.Στην ανακρίτρια θα κληθούν να εξηγήσουν τα “πώς” και τα “γιατί” της καταγγελίας για τον ξυλοδαρμό ενός νεαρού μέσα στο Αστυνομικό Μέγαρο οι τέσσερις αστυνομικοί που κατήγγειλε ο νεαρός. Σε βάρος των αστυνομικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για βασανισμό με σκοπό την ομολογία ή την κατάθεση.

Μετά τις καταγγελίες του 18χρονου, τότε, είχε διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση, η οποία ολοκληρώθηκε, ενώ ο Εισαγγελέας που χειρίστηκε την υπόθεση άσκησε ποινική δίωξη στους τέσσερις.

Η δικογραφία έχει ήδη διαβιβαστεί στην ανακρίτρια, που πρόκειται να καλέσει το νεαρό και τους φίλους του, αλλά και τους τέσσερις διωκόμενους αστυνομικούς για να καταθέσουν.

Το ιστορικό

Πρόκειται για την υπόθεση του  18χρονου Κ. Χαίρετης ο οποίος κάτω από «περίεργες συνθήκες» βρέθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο Τζάνειο νοσοκομείο.

Η οικογένεια του 18χρονου είχε καταγγείλει ότι ο  άγριο ξυλοδαρμός είχε συμβεί μέσα στο μέγαρο της ΕΛΑΣ, οι αστυνομικοί του Ηρακλείου όμως από την πλευρά τους ισχυρίζονται ότι οι κάμερες δεν επιβεβαιώνουν τα λεγόμενα των συγγενών του.

Η θεία του 18χρονου, Ελένη Χαίρετη, είχε υποβάλει αίτημα στην εισαγγελία προκειμένου να διερευνηθεί το υλικό από τις κάμερες που υπάρχουν στο αστυνομικό μέγαρο στα Δύο Αοράκια και κατέγραψαν την παρουσία των πέντε νεαρών από τη στιγμή που προσήχθησαν από άνδρες του ΤΑΕ Ηρακλείου και της ΟΕΑ, μέχρι και την αποχώρηση των τεσσάρων από εκεί.

Αστυνομικοί υποστήριζαν τότε ότι «το υλικό από τις κάμερες που υπάρχουν δεν δείχνει κάτι το μεμπτό. Δείχνει τους νεαρούς να εισέρχονται και να αποχωρούν κανονικά , ενώ τους δείχνει επίσης και να βρίσκονται έξω από το γραφείο του αξιωματικού υπηρεσίας της Υ.Α Ηρακλείου, περιμένοντας να τους γίνει εξακρίβωση στοιχείων».

Το υλικό από τις κάμερες δεν αποκλείεται να είδε και η εισαγγελέας.

Σύμφωνα με όσα είπε ο Κώστας Χαιρέτης, από το νοσοκομείο στην Αθήνα όπου είχε μεταφερθεί λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του, οι αστυνομικοί που προσήγαγαν τον ίδιο και τους φίλους του, τον έβαλαν σε ένα δωμάτιο και τον ξυλοκόπησαν. Ο νεαρός διηγήθηκε, στιγμή προς στιγμή, όσα έζησε εκείνη τη νύχτα, αλλά και όσα ακολούθησαν, με τη ραγδαία επιδείνωση της υγείας του, που τελικά τον έστειλε εσπευσμένα στην Αθήνα για νοσηλεία.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ