17.8 C
Chania
Saturday, May 4, 2024

“Σχετικά με την αναπληρωτιάδα της Γαύδου”: Μία άλλη άποψη για τα γεγονότα υπέρ της Δημάρχου και ενάντια στη στάση του Συλλόγου Δασκάλων

Ημερομηνία:

Κύριοι συνδικαλιστές, σχετικά με την καταγγελία σας για το πρόσφατο θέμα παραίτησης της αναπληρώτριας δασκάλας στη Γαύδο θέλω να επισημάνω τα εξής:

Είναι δίκαιο το αίτημά σας για μόνιμους διορισμούς στη εκπαίδευση, ώστε να εκλείψει το εκτεταμένο φαινόμενο των αναπληρωτών.

Είναι συνδικαλιστική σας υποχρέωση η υποστήριξη των αναπληρωτών που αναγκάζονται να υπηρετούν σε δύσκολες έως απαράδεκτες συνθήκες.

Αντίθετα η παράβλεψη της αντίστοιχης υποχρέωσης της δημάρχου Γαύδου, να παρέμβει, υποστηρίζοντας τα δικαιώματα των κατοίκων του νησιού, αποτελεί ατόπημα που δεν διευκολύνει τα ανωτέρω. Κάποιος πρέπει να ασχοληθεί με αυτά τα δικαιώματα, εφόσον λείπει η αναφορά τους από την δική σας καταγγελία.

Περισσότερο δυσχεραίνουν τα πράγματα από τον ισχυρισμό σας, ότι η παρέμβαση της δημάρχου έχει ανομολόγητο στόχο την αλλοίωση της δημόσιας παιδείας με την μεταφορά αρμοδιοτήτων στους δήμους, ισχυρισμός που δεν επιβεβαιώνεται από την πολιτική της πορεία και τις πολιτικές της θέσεις.

Ακόμη χειρότερα, φαίνεται να υποστηρίζετε ότι οι τακτικές που χρησιμοποιούνται ώστε οι αναπληρωτές να βελτιώσουν τις κακές συνθήκες εργασίας, είναι εργασιακό δικαίωμα και δεν επιδέχεται κριτικής.

Δεν πρέπει να πέσετε στην παγίδα να ισχυριστείτε ότι δεν είναι μείζον πρόβλημα το κλειστό σχολείο στη Γαύδο. Άλλοι είναι οι πρόθυμοι να μειώσουν την σημασία και τον ρόλο των εκπαιδευτικών, δεν πρέπει να βρίσκουν επιχειρήματα.

Θα είχατε προσφέρει καλύτερη υπηρεσία στα δίκαια αιτήματά σας αν υποστηρίζατε την πρόταση της δημάρχου για χωριστή λίστα, όπου να δηλώνονται όσοι επιθυμούν να υπηρετήσουν στη Γαύδο.

Γενικότερα, αν αντί για τον καταγγελτικό λόγο είχατε προτιμήσει μια δημιουργική παρέμβαση, με προτροπές αλληλοσυνεννόησης και συνεργασίας καθώς και προτάσεις ώστε να λυθούν τα προβλήματα που υφίστανται αμφότερες οι πλευρές, θα ισχυροποιούσατε τη θέση σας, καταδεικνύοντας ότι η παιδεία δεν αφορά μόνο τους εκπαιδευτικούς αλλά και τα παιδιά, τους γονείς και, εν τέλει, όλη την κοινωνία. Θα είχατε το ισχυρότερο επιχείρημα ότι η παιδεία είναι δημόσιο αγαθό και δεν εκχωρείται ούτε μεταβιβάζεται.

Τώρα τι έχετε;

Νίκος Παπαϊωάννου

Πολ. μηχανικός M.Sc.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με κατάνυξη ο Επιτάφιος Θρήνος στη Μονή Γουβερνέτου | Φωτός

Παρουσία πλήθους πιστών και με κατάνυξη πραγματοποιήθηκε ο Επιτάφιος...

Μονή Αγκαράθου: Τα πρόβατα περνούν κάτω από τον Επιτάφιο για ευλογία! | Βίντεο

Κατάνυξη και ευλάβεια το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής στην περιφορά του...

Δείτε τι λένε οι ειδικοί για την πρόωρη ανθοφορία των ελαιόδεντρων στην Κρήτη

Με ταχείς ρυθμούς εξελίσσεται η πρόωρη φετινή ανθοφορία των ελαιοδέντρων σε όλες τις ελαιοπαραγωγικές περιοχές...