Σχολή επαγγελμάτων κρέατος ιδρύεται, για πρώτη φορά στα Χανιά από το Μεσογειακό ΚΕΚ-ΜΑΙΧ, υπό την καθοδήγηση του επίτιμου Διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Δρ Μιχάλη. Μεσσαριτάκη.
Στόχος του προγράμματος είναι μέσα σε 3 μήνες, δίπλα σε κορυφαίους εκπαιδευτές και έμπειρους επαγγελματίες του χώρου, να προσφέρει στους εκπαιδευόμενους τη θεωρητική και πρακτική καταξίωση που απαιτείται για να εργαστούν στο χώρο των επαγγελμάτων κρέατος.
Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα
Το θεωρητικό πλαίσιο του προγράμματος περιλαμβάνει:
• Εισαγωγή στο κρέας ως τρόφιμο,
• Ισχύουσα νομοθεσία,
• Ζωοτεχνία και ανατομία σφαγίων ζώων και πτηνών,
• Κτηνιατρικός έλεγχος (υγειονομικός και ποιοτικός)
• Οργάνωση, διαχείριση και λειτουργία κρεοπωλείου,
• Σφαγή και τεμαχισμός
• Αξιολόγηση και επεξεργασία του κρέατος
• Μέθοδοι συντήρησης κρεάτων και παραπροϊόντων σφαγής
• Γενικά περί εμπορίας σφαγίων ζώων κρεάτων, παραπροϊόντων και υποπροϊόντων σφαγής
• Πωλήσεις και marketing
Παράλληλα οι εκπαιδευόμενοι θα διδαχθούν στην πράξη την κοπή του κρέατος, τον ποιοτικό έλεγχο των πρώτων υλών και τη δημιουργία παρασκευασμάτων κρέατος.
Σε ποιους απευθύνεται:
• Σε άτομα που θέλουν να ενταχθούν στο χώρο και να εργαστούν ως Επαγγελματίες
• Κρεοπώλες σε κρεοπωλεία και σφαγεία
• Άτομα που θέλουν να ανοίξουν το δικό τους κρεοπωλείο
• Σε επαγγελματίες του χώρου που επιθυμούν να πιστοποιήσουν τις γνώσεις τους
Παροχές:
• Βιβλίο και εκπαιδευτικό υλικό
• Ρούχα εργασίας
• Αναλώσιμα και Υλικά
Διάρκεια εκπαίδευσης: Το πρόγραμμα διαρκεί 3 μήνες και παρέχει 85 ώρες θεωρίας, 100 ώρες ατομικής πρακτικής άσκησης και 3 Εκπαιδευτικές Επισκέψεις σε Επαγγελματικές Μονάδες της Κρήτης.
Ομιλητές θα είναι ο κτηνίατρος και πρώην Διευθυντής της Σχολής Επαγγελμάτων Κρέατος Αθηνών Msc. Ιωάννης Κωτσέλης και ο τεχνολόγος τροφίμων Μεσσαριτάκης Ιωάννης, εξειδικευμένος σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων και πιστοποιημένος εκπαιδευτής του ΕΦΕΤ.
Για περισσότερες πληροφορίες : 2821035000 εσωτ. 603, 09:00-15:00