22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Σχολείο σα στρατώνας…: Κρητικός δάσκαλος διατάσσει προσοχή και δίνει διαταγή για εθνικό ύμνο μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη

Ημερομηνία:

Οφείλουμε όλοι να σεβόμαστε τους νεκρούς της πατρίδας μας, να τιμούμε όλους αυτούς που έδωσαν το αίμα τους για το κοινό καλό. Όμως και ο τρόπος με τον οποίο τιμούμε αντικατοπτρίζει και την κοινωνία που είμαστε.

Σε βίντεο που διακινείται στο διαδίκτυο βλέπουμε δάσκαλο από την Κρήτη όπου μπροστά στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στην Πλατεία Συντάγματος κατά την αλλαγή φρουράς διατάσσει σα λογαχός μπροστά στον λόχο του τους μικρούς μαθητές του να σταθούν προσοχή.

Οι μαθητές, σα καλοεκπαιδευμένα στρατιωτάκια βαρούν προσοχή και μετά από εντολή αρχίζουν να τραγουδούν τον εθνικό ύμνο.

Μετά δίνει διαταγή για σημειωτόν και μαρς. Στο τέλος τους έδωσε περιθώριο 13 (!) λεπτών για να βγάλουν κάποιες φωτογραφίες.

Δείτε το βίντεο:

Το βίντεο έχει συγκεντρώσει χιλιάδες likes αν και στα σχόλια αρκετοί είναι αυτοί που εκφράζουν κριτικές θέσεις.

Κάποιες χαρακτηριστικές:

  • Αξιος δασκαλος του Εθνους!!! Ειναι διαχυτη στο χωρο η αγαπη των παιδιων για αυτον και για την Πατριδα, κατι το οποιο διεκρινε ο αξιωματικος των ευζωνων, που παραχωρησε το δικαιωμα στα παιδια να φωτογραφηθουν πλαι στους Ευζωνες!!!!
  • το είδα σε κοινοποίηση ξαναφηνω αυτό το σχόλιο κ εδώ μπράβο δάσκαλε. παρακολουθώ σιωπηλά και ενα πράγμα μου έρχεται στο μυαλό όσοι από εσάς κατηγορείτε αυτόν τον δάσκαλο γτ βρίσκεστε στην Ελλάδα γτ ρε παιδιά δε φεύγετε να πάτε άλλου να μείνουμε όσοι την αγάπαμε κ τη πατρίδα κ τη σημαία γτ να υπάρχει διχασμός όταν μπορούμε να λύσουμε προβλήματα απλά με το να φύγετε να πάτε ξερω γω στην Αφρική στο Ισλαμαμπάντ κάπου αλλού Όχι όμως εδώ.ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Η ΟΧΙ ΑΥΤΟ Π ΕΚΑΝΕ Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΊΤΗΤΟ. Ζητώ το Εθνος ζητώ η Ελλάδα.
  • Στρατιωτακια τα εχει χαχαχαχα!!!!! ?Πατρις θρησκεια οικογενεια !!! Αξιες που δυστυχως οσο περνανε τα χρονια οι νεοτεροι τα ξεχνανε….ο δασκαλος ο συγκεκριμενος μαλλον ηθελε να ειναι στον στρατο ..το παρακανε νομιζω με τα παιδακια!!!
  • Είναι καλό να ξέρουν τα παιδιά τι είναι το μνημείο όπως επίσης να ξέρουν να έχουν και σωστή συμπεριφορά σε περιπτώσεις που το επιβάλλει η περίσταση. Όμως ο τύπος μιλούσε λες και ήταν σε στρατιωτικό τάγμα. Και μόνο το ότι φωνάζει είναι υπερβολικό. Φωνάζεις όταν κάποιος δεν σε ακούει ή όταν μαλώνεις κάποιον, δεν διδάσκεις έτσι σε σχολείο.
  • Πραγματικα υποδειγμα δασκαλου….Σε μια χωρα που ειναι υπερηφαμη για την ιστορια της,σε μια χωρα που αξιες φθεινουν αυτος ο δασκαλος στεκεται ορθιος με υπερηφανια και αναστημα και μεταφερει στα παιδια την ιδεα για το ποιοι ειναι οι ΕΛΛΗΝΕΣ και να νιωθουν υπερηφανια για την χωρα τους τα παιδια…ενα μεγαλο ΕΥΓΕ για τον δασκαλο….και ας πεσουν τωρα οι “προοδευτικοι”να τον φανε…αλλα θα εχει την στηριξη μεγαλης μεριδας Ελληνων…
  • Εσεις που βρίζετε είστε ΕΣΕΙΣ οι σιχαμενοι ανθέλληνες που τόσα χρόνια ψηφίζατε όλους τους ομοίους σας και τώρα εγώ σαν νέος πρέπει να φροντίσω να σώσω την χώρα μου …τόσο από τους λαθρομετανάστες που την αποικουν αλλά και από εσάς τους σιχαμένους να μην συνεχίσετε το ανθελληνικό έργο σας ……ΥΓ αν υπήρχε ένας τέτοιος δάσκαλος σε κάθε σχολείο θα ήταν όλα πολύ διαφορετικά …
  • Τουλάχιστον τραγικό. Το σχολείο δεν είναι για να μαθαίνει στα παιδιά πώρωση και υποταγή, αλλά γεγονότα, απαραίτητη γνώση για το παρόν και το μέλλον τους και πάνω απ όλα να καλλιεργεί την ικανότητα τους να σκέφτονται και να κρίνουν. Με παραγγελματα, προσοχές, υποδείξεις και αγριοφωνάρες νομίζω αυτό το τελευταίο και πιο σημαντικό χάθηκε. Κρίμα γιατί αυτά τα παιδιά δεν θα έχουν πάντα τη δυνατότητα να αναπτύξουν ελεύθερα την άποψη και την προσωπικότητα τους, ιδίως όταν έχουν τέτοιο δάσκαλο που επιβάλλει τη δική του αλήθεια και τα πιστεύω του. Όταν οι δάσκαλοι βάζουν φράχτες δύσκολο να μάθουν η ψυχή και ο νους να βλέπουν μακριά και να ψάχνουν.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...