18.8 C
Chania
Tuesday, April 30, 2024

Σχόλιο για το προσυνέδριο

Ημερομηνία:

Του Νίκου Τζάρα

Διάβασα στα Χανιώτικα Νέα δήλωση στελέχους του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ εν όψει του 2ου συνεδρίου του κόμματος του για την ανάγκη μετατροπής του κώματος σε” αριστερή συνείδηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ” καθώς και την είδηση περί ένταξης νέων μελών στην ,τοπική οργάνωση που προφανώς ανακάλυψαν την Αριστερά, μετά από θεωρητικές αναζητήσεις δεκαετιών και επιθυμούν να συμβάλλουν στον σοσιαλιστικό μετασχηματισμό της Ελληνικής κοινωνίας.Αμισθί.

Η ανέξοδη αισιοδοξία που αποπνέει η δήλωση και που βρίσκεται σε καταφανή αντίθεση με τα όσα προηγήθηκαν και κυρίως τα όσα συμβαίνουν στο πεδίο της εφαρμοσμένης πολιτικής από την Κυβέρνηση, υπήρξε αφορμή για σκέψεις μπορούν να αποδοθούν με μια εικόνα. Την εικόνα μιας πένθιμης ακολουθίας.Της ΑΚΟΛΟΥΘΙΑΣ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ όπου στην θέση της αποδιμησάσης προηγείται το τυμπανιαίο πτώμα της κυβέρνησης. Ακολουθεί ο εσμός των τεθλιμμένων φίλων και συγγενών μετακλητών και αμετακλήτων υπό τον Καρανίκα, Αριστερά το κωματικό Απαράτ ψάλλοντας σε ήχο πλάγιο, δεξιά οι κομματικοί της ΑΝΕΛ σε ρόλο δεξιού ψάλτη και σε σχετική απόσταση τα ευελπιστούντα στην νεκρανάσταση της θανούσης νέα μέλη του κώματος ή πτώματος (το ίδιο κάνει) 

Σε αυτή την νεκρώσιμη λιτανεία ανακατεύονται ύμνοι και συνθήματα , κραυγές και κλάματα. Ακούγονται μεταξύ άλλων το επαναστατικό σύνθημα “Μοσχοβισί .Μοσχοβισί, είσαι η ΕΛΠΙΔΑ μας ΕΣΥ”, ,”Χάνουμε την Κυβέρνηση και ποιός θα μας φροντίζει”, ” Τώρα που χάνεσαι εσύ πάει η ζωή μου η χρυσή ” , Ενώ η δημόσια μπάντα αργά αργά παίζει τον ύμνο του ΄Αγλέορα” ,

Το πλήθος αμήχανο και με ανάμεικτα αισθήματα με τα δύο του χέρια και τα δέκα του δάχτυλα ανοιγμένα στέλνει αντί για τελευταίο ασπασμό χαιρετίσματα στην θλιβερή πομπή σιγοψιθυρίζοντας το ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΕΓΩ ΚΡΑΤΑΩ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΙ. ΅Ενα πανό ανοίγεται ανάμεσα του με κόκκινα γράμματα. ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΚΔΙΚΗΣΗ. Και πιο πέρα ένα άλλο.ΚΟΥΦΑΛΕΣ ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ.

( Απόσπασμα από το πόνημα “σενάρια μια φαρσοκωμωδίας” που δεν θα εκδοθεί ποτέ.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ