14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Σχόλιο σχετικά πρωτοσέλιδο εφημερίδας «ΠΑΤΡΙΣ»

Ημερομηνία:

Σε σημερινό (9/9/2013) πρωτοσέλιδο τοπικής εφημερίδας του Ηρακλείου αναφέρεται ότι την περασμένη Πέμπτη και Παρασκευή (5 & 6/9/2013) κλιμάκιο αμερικανών αξιωματούχων επιθεώρησαν και ενημερώθηκαν από τον Διοικητή της 133 Σ.Μ. για τις δυνατότητες της μονάδας ενόψει της επικείμενης ιμπεριαλιστικής επέμβασης των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ στην Συρία.Επιβεβαιώνεται και με αυτόν τον τρόπο η πολιτική επιλογή της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ να εμπλέξει την χώρα και τον ελληνικό λαό στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην περιοχή, για τον έλεγχο των πηγών ενέργειας και των δρόμων διέλευσής τους, όχι μόνο με την βάση της Σούδας και το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Καλαμάτας αλλά και με οποιαδήποτε άλλη υποδομή εξυπηρετεί τους σχεδιασμούς αυτούς.

Η Κομματική Οργάνωση Ηρακλείου του ΚΚΕ καταγγέλλει την δικομματική κυβέρνηση για τις μεγάλες ευθύνες που φέρει για την ολοένα και πιο ενεργή εμπλοκή της χώρας και ειδικά των υποδομών της Κρήτης στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην ευρύτερη περιοχή. Σχεδιασμοί που βάζουν σε περιπέτειες τον ελληνικό και τους άλλους λαούς της περιοχής.

Ευθύνες όμως έχουν και οι άλλες πολιτικές δυνάμεις, που κρύβονται πίσω από τις “υποχρεώσεις” της χώρας στο ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και την ΕΕ και στηρίζουν τη συμμετοχή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, όπως και εκείνες οι πολιτικές δυνάμεις που εκφράζουν γενικά “ευχολόγια” περί ειρήνευσης και “ενεργής διπλωματίας” της χώρας, χωρίς να παίρνουν σαφή θέση ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, στα ιμπεριαλιστικά προσχήματα, στη συμμετοχή της χώρας μας σ’ αυτόν.

Το ΚΚΕ καλεί τον ελληνικό λαό να αντιδράσει αποφασιστικά, να καταδικάσει κάθε συμμετοχή της ελληνικής κυβέρνησης στην προώθηση των ιμπεριαλιστικών σχεδίων και να απαιτήσει:

– Να κλείσει τώρα η βάση της  Σούδας.

– Να μη διατεθούν υποδομές (το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Καλαμάτας, το αεροδρόμιο του Καστελίου), που βρίσκονται στη χώρα μας, ούτε και ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις στο νέο ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

– Να μη δοθεί καμία διευκόλυνση στις ΗΠΑ, στο ΝΑΤΟ, στην ΕΕ και τους συμμάχους τους σε οποιαδήποτε πολεμική επιχείρηση κατά της Συρίας ή άλλης χώρας στην περιοχή.

– Να σταματήσει κάθε στρατιωτική  συνεργασία με το Ισραήλ.

“Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!”

“Έξω τώρα οι βάσεις του θανάτου!”».

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ!

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!

ΚΚΕ – Κομματική Οργάνωση Ηρακλείου

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...