27.8 C
Chania
Sunday, May 19, 2024

Σχόλιο της ΚΕ του ΚΚΕ για την έκθεση του ΔΝΤ

Ημερομηνία:

Οι όποιες αντιθέσεις μεταξύ ΔΝΤ και Ευρωπαϊκής Ένωσης, σχετικά με την εκτίμηση του «ελληνικού προγράμματος», δεν αφορούν το λαό. Εκφράζουν τη διαπάλη μεταξύ διαφόρων κέντρων και τμημάτων κεφαλαίου για το πώς θα επιμεριστούν οι ζημιές και τα κέρδη από την κρίση και από ένα πιθανό νέο κούρεμα του δημοσίου χρέους το οποίο θα πληρώσει ξανά ο ελληνικός λαός. Άλλωστε τόσο το ΔΝΤ όσο και η ΕΕ με κάθε ευκαιρία τονίζουν ότι τα αντιλαϊκά μέτρα πρέπει να συνεχιστούν.

Η συζήτηση ότι για την κρίση, τα αντιλαϊκά μέτρα και τα μνημόνια φταίνε κάποιες «λανθασμένες» εκτιμήσεις, είναι αποπροσανατολιστική. Οι πραγματικές αιτίες βρίσκονται στον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης και στις πολιτικές κατεδάφισης των λαϊκών δικαιωμάτων για να στηριχτεί η ανταγωνιστικότητα και η κερδοφορία των μονοπωλίων.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ