15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Σωκράτης Μάλαμας: Νέα παρέμβαση και πανό για Λιγνάδη και Μιχαηλίδη στη συναυλία στο Ηράκλειο – Η αντίδραση του τραγουδιστή

Ημερομηνία:

Όχι μόνο δεν εισακούστηκε η έκκληση του Μάλαμα περι πανό στις συναυλίες του, αλλά αυτή τη φορά το έβαλαν και στην κεντρική σκηνή.

Παρέμβαση πραγματοποιήθηκε στη συναυλία του Σωκράτη Μάλαμα στο ΕΛΜΕΠΑ (Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο) στο Ηράκλειο της Κρήτης, το βράδυ της Τετάρτης (27/07), λίγα μόλις 24ωρα μετά την ανάρτηση του πανό “Βιαστής είναι” στη συναυλία του στο Ρέθυμνο.

Η παρέμβαση της περασμένης Δευτέρας (25/7) προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, λόγω του αιτήματος του Σωκράτη Μάλαμα να κατέβει το πανό, με τον ίδιο τον καλλιτέχνη να τοποθετείται την επόμενη μέρα για το περιστατικό, παρουσιάζοντας βίντεο με όσα είπε από την σκηνή και ξεκαθαρίζοντας πως συμφωνεί με τις αντιδράσεις για την αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη.

Συγκεκριμένα, το βράδυ της Τετάρτης 27/7, κατά τη διάρκεια της συναυλίας, συλλογικότητα του Ηρακλείου θέλησε να τοποθετηθεί επί σκηνής για το αίτημα αποφυλάκισης του απεργού πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη και ζήτησε να διακοπεί για λίγο το πρόγραμμα, ούτως ώστε να διαβαστεί το κείμενο της παρέμβασης.

Ο Σωκράτης Μάλαμας έδωσε την έγκρισή του, αναφέροντας χαρακτηριστικά στην διοργάνωση “να τους αφήσουμε να πουν δυο λόγια”, και στη συνέχεια η ομάδα αλληλέγγυων ανήρτησε ένα μεγάλο πανό στη σκηνή, με το εξής σύνθημα: “Οι δίκες τους ξεπλένουν φονιάδες βιαστές. Λευτεριά στους αγωνιστές”.

Παρέμβαση στη συναυλία του Σωκράτη Μάλαμα στο Ηράκλειο Κρήτης
Παρέμβαση στη συναυλία του Σωκράτη Μάλαμα στο Ηράκλειο Κρήτης  NEWS 24/7

Το σύνθημα του πανό είχε σαφή αναφορά στην πρόσφατη αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος έχει καταδικαστεί για δύο βιασμούς, αλλά και ενδεχομένως στον Επαμειώνδα Κορκονέα, δολοφόνο του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.

Η παρέμβαση της ομάδας αλληλέγγυων του Ηρακλείου αφορούσε κυρίως το αίτημα αποφυλάκισης του αναρχικού απεργού πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη, το οποίο και απορρίφθηκε το πρωί της Πέμπτης (28/07), ενώ τα μέλη της καταδίκασαν γενικότερα τις τακτικές της κυβέρνησης, καθώς και τους μηχανισμούς καταστολής της αστυνομίας με εντολή της.

Δείτε βίντεο από την παρέμβαση:

Η ομάδα αλληλέγγυων του Ηρακλείου εξέδωσε ανακοίνωση το βράδυ της Τετάρτης (27/07), περιγράφοντας την παρέμβασή της στη συναυλία του Σωκράτη Μάλαμα ως εξής:

“Σήμερα το βράδυ έγινε επιτυχημένη παρέμβαση στη συναυλία του Σωκράτη Μάλαμα στο ΕΛΜΕΠΑ στο Ηράκλειο Κρήτης.

Η συναυλία είχε πολύ κόσμο και ομάδα αλληλέγγυων ανέβηκαν να ενημερώσουν για την απεργία πείνας του συντρόφου Γιάννη Μιχαηλίδη.

Αρχικά η στάση των σεκιουριτάδων ήταν ουδέτερη, λέγοντας ότι θα αποφασίσει ο μάνατζερ και ο καλλιτέχνης εάν θα γίνει η παρέμβαση.

Στη συνέχεια αφού ομάδα συντρόφων προσέγγισε την σκηνή, ο επικεφαλής της διοργάνωσης ήταν κάθετος ότι ο καλλιτέχνης δεν έχει διάθεση να γίνει η παρέμβαση και ότι ασκείται βία με την απαίτηση των αλληλέγγυων να διαβαστεί το κείμενο της παρέμβασης προς τους διοργανωτές της συναυλίας. Παρότι η στάση των αλληλέγγυων ήταν εντελώς ειρηνική, δέχτηκε επίθεση από μέρος των σεκιούριτι. Η ένταση εκτονώθηκε στην συνέχεια και τελικά διαβάστηκε το κείμενο από την σκηνή μετά από παύση του καλλιτέχνη.

Η αποδοχή του κοινού ήταν πολύ θετική και καλέστηκαν στην πορεία που θα ξεκινήσει αύριο στις 20:00 στην πλατεία λιονταριών”.

"google ad"

Σημειώνεται πως ο Σωκράτης Μάλαμας δέχτηκε πλήθος αντιδράσεων για το γεγονός πως στη του συναυλία του στο Πέραμα Ρεθύμνου, ζήτησε να κατέβει πανό για τον Δημήτρη Λιγνάδη με την επιγραφή «Βιαστής Είναι. Δικαιοσύνη». Τα σχόλια στο Twitter πήραν φωτιά καθώς σε αρκετούς δεν άρεσε αυτή η κίνηση.

Από τη μεριά του ο τραγουδιστής έσπευσε να αναρτήσει ένα βίντεο με τα λεγόμενά του κατά τη διάρκεια της βραδιάς.

Αυτά ειπώθηκαν χθες το βράδυ στη συναυλία στο Πέραμα Ρεθύμνου. «Η νομική κουλτούρα και η κυβερνητική , παίζουνε λάθος ποδόσφαιρο στο γήπεδο και πετάνε τη μπάλα στις κερκίδες , κάπως έτσι . Κοίταξε, μ´αρέσει και συμφωνώ με το σύνθημα , αλλά δε θέλω να υπάρχει αυτό το πράγμα πάνω μας . ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΑΝΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΜΕΤΑ ΠΑΛΙ, να μην το βλέπω . Αποσπάται η προσοχή μου πάρα πολύΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ, ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ»Το βίντεο από το αποσμασμα είναι της Eleni Chonianaki

Posted by Sokratis Malamas / Σωκράτης Μάλαμας on Tuesday, July 26, 2022

Ο Σωκράτης Μάλαμας ξεκαθάρισε πως συμφωνεί με το κοινό του, ωστόσο ζήτησε να κατέβει το πανό το οποίο και του αποσπούσε την προσοχή κατά την διάρκεια της εμφάνισής του πάνω στη σκηνή.

«Αυτά ειπώθηκαν χθες το βράδυ στη συναυλία στο Πέραμα Ρεθύμνου. «Η νομική κουλτούρα και η κυβερνητική, παίζουνε λάθος ποδόσφαιρο στο γήπεδο και πετάνε τη μπάλα στις κερκίδες, κάπως έτσι. Κοίταξε, μ´αρέσει και συμφωνώ με το σύνθημα, αλλά δε θέλω να υπάρχει αυτό το πράγμα πάνω μας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΑΝΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΜΕΤΑ ΠΑΛΙ, να μην το βλέπω. Αποσπάται η προσοχή μου πάρα πολύ. ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ, ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ»

news247.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ