26 C
Chania
Πέμπτη, 11 Ιουνίου, 2026

Σωματείο Υπαλλήλων Καταστήματος Κράτησης Χανίων

Ημερομηνία:

«Το Κατάστημα Κράτησης Χανίων εκπέμπει SOS»

Επιστολή – ανακοίνωση προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης απέστειλε το Σωματείο Υπαλλήλων Καταστήματος Κράτησης Χανίων αναφορικά με τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στο Κατάστημα Κράτησης Χανίων. Αναλυτικά, στην επιστολή τους αναφέρουν:

Κύριε Υφυπουργέ

Το Κατάστημα Κράτησης Χανίων εκπέμπει SOS. Η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο. Δεν πάει άλλο είναι ντροπή. Δεν το ανεχόμαστε σαν άνθρωποι πρώτα και μετά σαν υπάλληλοι να είναι στην καθημερινότητά μας οι κρατούμενοι να κοιμούνται στο πάτωμα και στους διαδρόμους για τις τουαλέτες. Βλέπουμε σε ένα κρεβάτι να κοιμούνται 2 και 3 κρατούμενοι. Δουλεύουμε σε ένα ακατάλληλο κτίριο που είναι ανήκουστο το 2012 να φιλοξενεί ανθρώπους.

Πότε επιτέλους θα λειτουργήσει το νεόκτισμο έτοιμο πια Κατάστημα Κράτησης ΚΡΗΤΗ1;

Πώς θα στελεχωθεί; Θα περάσουμε σε λύσεις όπως στη Νιγρίτα με μισοάνοιγμα, μισές ακτίνες σε λειτουργία και γενικά μισές και πρόχειρες δουλειές; Πολλές φυλακές έκλεισαν και δεν δέχονται κρατούμενους. Θα έχουμε το νέο κτήριο να παραμένει άδειο; Τουλάχιστον δέκα χρόνια είμαστε στην αναμονή, από τότε που άρχισαν οι εργασίες ανέγερσής του. Δεν είδαμε ούτε μια εγκύκλιο όπως έγινε σε άλλα νέα Καταστήματα – και αυτό δεν κοστίζει – που λειτούργησαν νωρίτερα που να αναφέρει ότι όποιος επιθυμεί να μετατεθεί στο νέο Κατάστημα Χανίων να το δηλώσει, αντιθέτως στο πρόσφατο παρελθόν συνάδελφοι με αιτήσεις τους ζήτησαν να μετατεθούν στο Κατάστημά μας και για διάφορους λόγους αυτό δεν κατέστει δυνατό. Αρκετοί συνάδελφοι από άλλα Καταστήματα έχουν δηλώσει ενδιαφέρον να εργαστούν στο Νέο Κατάστημα Κράτησης Χανίων και περιμένουν να δουν αυτή την εγκύκλιο για να κάνουν αιτήσεις αφού αν τις κάνουν νωρίτερα και χωρίς εγκύκλιο δεν θα μπορέσουν να έρθουν.

Με τις συνταξιοδοτήσεις που αναμένουμε δεν θα μπορέσουμε να λειτουργήσουμε τη Φυλακή όπως είναι σήμερα όχι τη νέα.

Προτάσεις έγιναν από την ΟΣΥΕ και απερρίφθησαν. Εσείς τι θα κάνετε; Έχετε σκεφτεί καμία άλλη λύση για την έλλειψη προσωπικού;

Τι θα γίνει με τις πληρωμές των νυχτερινών και εξαιρεσίμων; Θα πληρωνόμαστε; Πότε και πώς; Έχουμε Φεβρουάριο 2012 και βλέπουμε να επαναλαμβάνονται τα ίδια με την περυσινή χρονιά. Χαμένες μέρες προς πληρωμή, λιγότερα χρήματα και μέλλον αβέβαιο.

Ποιος φταίει ότι δεν λειτουργεί η Κ.Ε.Μ.;

Το Υπηρεσιακό Συμβούλιο υπάρχει; Πότε θα ξαναλειτουργήσει; Γιατί αργούν τόσο οι προηγούμενες αποφάσεις του;

Τις τελευταίες μέρες λειτουργούμε σύμφωνα με τις ορέξεις των κρατούμενων και με ότι πρόγραμμα θα διαλέξουν αυτοί. Το πρωί θα καταμετρηθούν μία φορά το μεσημέρι αναλόγως του φαγητού θα φάνε ή δεν θα φάνε και μία καταμέτρηση το βράδυ. Πόσο θα συνεχιστεί αυτό και μετά από πόσο καιρό θα σταματήσει; Πότε επιτέλους θα παρέμβετε; Αισθανόμαστε εγκαταλειμμένοι στην τύχη μας. Δεν θα μας συμπαρασταθείτε; Γιατί μας ξεχάσατε;

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Μαστοράκης Εμμανουήλ

Ο Γεν. Γραμματέας

Νικολινάκος Δημήτριος

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επίσκεψη στο Απολιθωμένο Δάσος Σταυρού Ακρωτηρίου από την Π.Ε.Σ.ΕΚ. Χανίων

Η Π.Ε.Σ.ΕΚ. Χανίων διοργανώνει επίσκεψη στο Απολιθωμένο Δάσος Σταυρού Ακρωτηρίου στις 21 Ιουνίου 2026 με ξενάγηση από τον καθηγητή Εμμανουήλ Μανούτσογλου του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Ερώτηση Πολάκη για τα 69 εκατ. ευρώ στα προγράμματα κατά της παιδικής παχυσαρκίας – Ζητά απαντήσεις για τη διαχείριση πόρων από το υπουργείο Υγείας

Ο Παύλος Πολάκης κατέθεσε ερώτηση για τα 69 εκατ. ευρώ σε προγράμματα κατά της παιδικής παχυσαρκίας. Ζητά στοιχεία για συμβάσεις UNICEF, επικοινωνιακές δαπάνες και προβολή της Ειρήνης Αγαπηδάκη.

Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης: Καταγγελία για εκβιαστικές πρακτικές fund σε βάρος συζύγου οφειλέτη

Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης καταγγέλλει εκβιαστικές πρακτικές fund σε βάρος συζύγου οφειλέτη. Προειδοποιεί με μηνύσεις για παραβιάσεις GDPR και ψυχολογική βία.

Συνελήφθησαν δύο νεαροί στο Λασίθι με σχεδόν 600 γραμμάρια κάνναβης και υδροπονική καλλιέργεια

Σύλληψη δύο νεαρών 21 και 25 ετών στο Λασίθι με 597 γραμμάρια κάνναβης, ζυγαριές ακριβείας και υδροπονική καλλιέργεια. Επιχείρηση του ΤΑΕ Λασιθίου στην Ιεράπετρα.