Σωματείο Υπαλλήλων Καταστήματος Κράτησης Χανίων

«Το Κατάστημα Κράτησης Χανίων εκπέμπει SOS»

Επιστολή – ανακοίνωση προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης απέστειλε το Σωματείο Υπαλλήλων Καταστήματος Κράτησης Χανίων αναφορικά με τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στο Κατάστημα Κράτησης Χανίων. Αναλυτικά, στην επιστολή τους αναφέρουν:

Κύριε Υφυπουργέ

Το Κατάστημα Κράτησης Χανίων εκπέμπει SOS. Η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο. Δεν πάει άλλο είναι ντροπή. Δεν το ανεχόμαστε σαν άνθρωποι πρώτα και μετά σαν υπάλληλοι να είναι στην καθημερινότητά μας οι κρατούμενοι να κοιμούνται στο πάτωμα και στους διαδρόμους για τις τουαλέτες. Βλέπουμε σε ένα κρεβάτι να κοιμούνται 2 και 3 κρατούμενοι. Δουλεύουμε σε ένα ακατάλληλο κτίριο που είναι ανήκουστο το 2012 να φιλοξενεί ανθρώπους.

Πότε επιτέλους θα λειτουργήσει το νεόκτισμο έτοιμο πια Κατάστημα Κράτησης ΚΡΗΤΗ1;

Πώς θα στελεχωθεί; Θα περάσουμε σε λύσεις όπως στη Νιγρίτα με μισοάνοιγμα, μισές ακτίνες σε λειτουργία και γενικά μισές και πρόχειρες δουλειές; Πολλές φυλακές έκλεισαν και δεν δέχονται κρατούμενους. Θα έχουμε το νέο κτήριο να παραμένει άδειο; Τουλάχιστον δέκα χρόνια είμαστε στην αναμονή, από τότε που άρχισαν οι εργασίες ανέγερσής του. Δεν είδαμε ούτε μια εγκύκλιο όπως έγινε σε άλλα νέα Καταστήματα – και αυτό δεν κοστίζει – που λειτούργησαν νωρίτερα που να αναφέρει ότι όποιος επιθυμεί να μετατεθεί στο νέο Κατάστημα Χανίων να το δηλώσει, αντιθέτως στο πρόσφατο παρελθόν συνάδελφοι με αιτήσεις τους ζήτησαν να μετατεθούν στο Κατάστημά μας και για διάφορους λόγους αυτό δεν κατέστει δυνατό. Αρκετοί συνάδελφοι από άλλα Καταστήματα έχουν δηλώσει ενδιαφέρον να εργαστούν στο Νέο Κατάστημα Κράτησης Χανίων και περιμένουν να δουν αυτή την εγκύκλιο για να κάνουν αιτήσεις αφού αν τις κάνουν νωρίτερα και χωρίς εγκύκλιο δεν θα μπορέσουν να έρθουν.

Με τις συνταξιοδοτήσεις που αναμένουμε δεν θα μπορέσουμε να λειτουργήσουμε τη Φυλακή όπως είναι σήμερα όχι τη νέα.

Προτάσεις έγιναν από την ΟΣΥΕ και απερρίφθησαν. Εσείς τι θα κάνετε; Έχετε σκεφτεί καμία άλλη λύση για την έλλειψη προσωπικού;

Τι θα γίνει με τις πληρωμές των νυχτερινών και εξαιρεσίμων; Θα πληρωνόμαστε; Πότε και πώς; Έχουμε Φεβρουάριο 2012 και βλέπουμε να επαναλαμβάνονται τα ίδια με την περυσινή χρονιά. Χαμένες μέρες προς πληρωμή, λιγότερα χρήματα και μέλλον αβέβαιο.

Ποιος φταίει ότι δεν λειτουργεί η Κ.Ε.Μ.;

Το Υπηρεσιακό Συμβούλιο υπάρχει; Πότε θα ξαναλειτουργήσει; Γιατί αργούν τόσο οι προηγούμενες αποφάσεις του;

Τις τελευταίες μέρες λειτουργούμε σύμφωνα με τις ορέξεις των κρατούμενων και με ότι πρόγραμμα θα διαλέξουν αυτοί. Το πρωί θα καταμετρηθούν μία φορά το μεσημέρι αναλόγως του φαγητού θα φάνε ή δεν θα φάνε και μία καταμέτρηση το βράδυ. Πόσο θα συνεχιστεί αυτό και μετά από πόσο καιρό θα σταματήσει; Πότε επιτέλους θα παρέμβετε; Αισθανόμαστε εγκαταλειμμένοι στην τύχη μας. Δεν θα μας συμπαρασταθείτε; Γιατί μας ξεχάσατε;

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Μαστοράκης Εμμανουήλ

Ο Γεν. Γραμματέας

Νικολινάκος Δημήτριος

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Έρχεται ο ατομικός ηλεκτρονικός φάκελος για κάθε φορολογούμενο

Στη δημιουργία ψηφιακού φορολογικού φακέλου για κάθε Έλληνα φορολογούμενο προχωρά η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων όπως αποκαλύπτει το στρατηγικό σχέδιο…

4 hours ago

Κάτοικοι Λενταριανών κινητοποιούνται ενάντια στις κεραίες κινητής τηλεφωνίας

Οι κάτοικοι των Λενταριανών έχουν συστήσει επιτροπή αγώνα με στόχο την απομάκρυνση των κεραιών κινητής…

4 hours ago

Τον πρόδωσε η καρδιά του μέσα στο σπίτι του

Την τελευταία του πνοή άφησε ένας 53χρονος χθες Κυριακή, στο σπίτι του, στο Ηράκλειο. Ο…

4 hours ago

Εξαφάνιση 42χρονου: η εν διαστάσει σύζυγος η τελευταία επαφή του

Ώρες αγωνίας για την οικογένεια ενός 42χρονου στο Ηράκλειο, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν τα…

4 hours ago

Εκδήλωση με θέμα «Υπερτουρισμός: ευκαιρία ή απειλή για τον τουρισμό;»

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρεται: "Η Νέα Αριστερά Χανίων, θέλοντας να συμβάλει στη δημιουργία ενός πραγματικού…

4 hours ago

Gen Z, η ευαίσθητη και αγχωμένη γενιά

Η Αναστασία Βενετή μας αναλύει τα ευρήματα από την έρευνα του Eteron που αφορά τον…

4 hours ago

This website uses cookies.