20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Σύγχρονος εξοπλισμός 2,3 εκατ. ευρώ στο Νοσοκομείο Χανίων από την Περιφέρεια Κρήτης μέσω ΕΣΠΑ

Ημερομηνία:

Υπερσύγχρονο ιατροτεχνολογικό μηχανισμό  αξίας 2,3  εκατομμύρια ευρώ που θα αναβαθμίσει αποτελεσματικά τον υφιστάμενο εξοπλισμό και τις παρεχόμενες  υπηρεσίες υγείας στο Γενικό νοσοκομείο  Χανίων, προμήθευσε η Περιφέρεια Κρήτης μέσω του ΕΣΠΑ.

Η παραλαβή μέρους του εξοπλισμού 10 μηχανήματων έγινε σήμερα παρόντων  του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Χανίων Νίκου Καλογερή του Δ/κτη της 7ης ΥΠΕ  Νεκτάριου Παπαβασιλείου, του Δ/κτη του νοσοκομείου Γιώργου Μπέα, του Αναπλ. Δ/κτη Μανόλη Μπολώτη, του Δ/ντη τεχνικών υπηρεσιών Μανόλη Παπαδογιάννη του Δντη ΩΡΛ Χαρίτωνα Παπαδάκη , του Δ/ντη της μονάδας τεχνητού νεφρού Γιάννη Τζανακη, και στελεχών του νοσηλευτικού ιδρύματος. Πρόκειται για τον πλέον   σύγχρονο ιατροτεχνολογικό  εξοπλισμό για το ωτορινολαρυγγολογικό τμήμα, το ακτινολογικό την μονάδα τεχνητού νεφρού ενώ το επόμενο διάστημα θα γίνει προμήθεια της Γ’ κάμερας 600 χιλιάδων ευρώ αλλά και θα ολοκληρωθεί ο νέος ψηφιακός στεφανιογράφος αγγειογράφος.

Τον  Περιφερειάρχη, Αντιπεριφερειάρχη και τον Δ/κτη της 7ης ΥΠΕ καλωσόρισε ο Δ/κτης  του νοσοκομείου Γιώργος Μπέας ο οποίος έκανε λόγο για μία  ξεχωριστή ημέρα  και για νέα δεδομένα στην αναβάθμιση του εξοπλισμού και των παρεχόμενων υπηρεσιών στο γενικό νοσοκομείο Χανίων, ευχαριστώντας παράλληλα τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη για την έγκριση και προμήθεια του εξοπλισμού όπως ευχαριστίες εξέφρασε για το εξαιρετικό -όπως είπε- αποτέλεσμά ,σε όσους βοήθησαν όπως, τα στελέχη του νοσοκομείου τα στελέχη της Περιφέρειας Κρήτης της Διαχειριστικής Αρχής της διεύθυνσης προγραμματισμού της 7ης ΥΠΕ κ.α.

Νοσοκομείο Χανίων εξοπλισμός

Ειδικότερα ο Δ/κτης του Νοσοκομείου αναφερόμενος στον ιατροτεχνολογικό μηχανισμό που παρελήφθη με ενέργειες της Περιφέρειας Κρήτης στα πλαίσια του προγράμματος ΕΣΠΑ 2014-2020,είπε: «Σήμερα παραλάβαμε ένα μέρος αυτού του προγράμματος, 10 υπερσύγχρονα μηχανήματα της μονάδας τεχνητού νεφρού, ενός μεγάλου κατασκευαστικού γιαπωνέζικου οίκου,  παραλαμβάνουμε ένα ΩΡΛ χειρουργικό ενδοσκοπικό πύργο, ένα σύστημα χειρουργικής καθοδήγησης κεφαλής και τραχήλου για τους ΩΡΛ ένα navigator system στα χειρουργεία, και δύο υπερσύγχρονα φορητά ψηφιακά ακτινολογικά μηχανήματα επί κλίνης.  Ακολουθούν στο ίδιο πρόγραμμα τις επόμενες ημέρες και θα παραλάβουμε την Γ’ κάμερα πολύ μεγάλης αξίας 600 χιλιάδων ευρώ ότι πιο σύγχρονο υπάρχει όπως επίσης σχεδόν έχει ολοκληρωθεί και ο νέος ψηφιακός στεφανιογράφος αγγειογράφος για το νοσοκομείο μας.»

Νοσοκομείο Χανίων εξοπλισμός

Στ Αρναουτάκης: Υπηρετούμε και στηρίζουμε την Δημόσια υγεία στην Κρήτη.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης  στον χαιρετισμό του αλλά και σε δήλωση του, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξαίρετη όπως είπε «συνεργασία που είχαμε όλο αυτό το χρονικό διάστημα  με τη διοίκηση νοσοκομείου και  την 7η ΥΠΕ.”» Ο κ Αρναουτάκης έκανε γνωστό ότι, ολοκληρώνουμε τους διαγωνισμούς για τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό του νοσοκομείου των Χανίων,  ενώ επίσης  αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα  στήριξης γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου που πληρώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης, λέγοντας: «Μέσα από τη στήριξη που έχουμε με το επικουρικό προσωπικό 9 γιατροί 28 νοσηλευτές και 21 λοιπό προσωπικό έχουν επιχορηγηθεί από την Περιφέρειά μας και μέχρι τέλος του χρόνου που ολοκληρώνεται το πρόγραμμα, πληρώνεται  από την  Περιφέρεια.»

Νοσοκομείο Χανίων εξοπλισμός

Ο Περιφερειάρχης τόνισε, ότι η  συνεργασία η συνέργεια είναι ότι καλύτερο για  να έχουμε  σύγχρονους  εξοπλισμούς, αναγκαίους  για την αναβάθμιση της  Δημόσιας υγείας, προσθέτοντας: «αυτό το οποίο υπηρετούμε είναι οι πολίτες, η δημόσια υγεία στην Κρήτη, όλα τα νοσοκομεία μας να έχουν αυτό τον σύγχρονο  εξοπλισμό που χρειάζονται για να μην πηγαίνει ο κόσμος στην Αθήνα. Εμείς  από την πλευρά μας διεκδικούμε επιπλέον πόρους για να μπορούμε να καλύψουμε είτε τα προβλήματα που υπάρχουν με τον εξοπλισμό είτε με το επικουρικό προσωπικό. Παράλληλα όμως και από πόρους δικούς μας χρηματοδοτούμε διάφορες δράσεις και εξοπλισμό ούτως ώστε να είναι πλήρη όλα τα νοσοκομεία της Κρήτης.»

Νοσοκομείο Χανίων εξοπλισμός

Ο Δ/της της 7ης ΥΠΕ Νεκτάριος Παπαβασιλείου ευχαρίστησε θερμά τον Περιφερειάρχη για την έμπρακτη συνεργασία και στήριξη ,όπως και όλους που βοήθησαν για το εξαιρετικό όπως ανέφερε αποτέλεσμα του σύγχρονου εξοπλισμού που θα συμβάλει αποτελεσματικά στην αναβάθμισης της Δημοσίας Υγείας στα Χανιά. Ο κ. Παπαβασιλείου πρόσθεσε ότι η καλή  συνεργασία με την Περιφέρεια θα συνεχιστεί με την 7η ΥΠΕ και τα Νοσοκομεία για όσο το δυνατόν καλύτερες υπηρεσίες υγείας στους πολίτες.

Από την πλευρά του ο  Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Χανίων Νίκος Καλογερής, δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Είναι σημαντικά να ενισχύουμε τη δημόσια υγεία, τα δημόσια νοσοκομεία, δείξαμε τη δύναμη μας όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας, στηρίζοντας την κοινωνία, και είναι υποχρέωση μας να το στηρίξουμε όσο μπορούμε γιατί αυτή η ανάγκη δεν σταματά ποτέ. Η τεχνολογία προχωράει με υπερσύγχρονα απεικονιστικά μηχανήματα και άλλα, και εμείς πρέπει να βοηθάμε ώστε ο δημόσιος τομέας υγείας να είναι πάντα στην πρωτοπορία.»

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...