Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκονται δύο ημεδαπές, 46 και 40 ετών, που κατηγορούνται για διακεκριμένες κλοπές σε οικίες στο Ρέθυμνο. Οι γυναίκες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνου το μεσημέρι της 2ας Μαρτίου 2025, την ώρα που επιχειρούσαν να εισέλθουν σε διαμερίσματα πολυκατοικίας, εκμεταλλευόμενες την απουσία των ενοίκων.
Πώς δρούσαν οι κατηγορούμενες
Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, οι δράστιδες χτυπούσαν τα κουδούνια των διαμερισμάτων για να επιβεβαιώσουν την απουσία των ενοίκων, πριν επιχειρήσουν να μπουν στο εσωτερικό. Οι αστυνομικοί που περιπολούσαν στην περιοχή τις εντόπισαν εντός της πολυκατοικίας, τις ακινητοποίησαν και τις οδήγησαν στο τμήμα.
Σύνδεση με προηγούμενες κλοπές
Από την προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ρεθύμνου, προέκυψε ότι οι δύο συλληφθείσες, μαζί με δύο ακόμα συνεργούς των οποίων τα στοιχεία δεν έχουν ταυτοποιηθεί, είχαν διαπράξει κλοπές με την ίδια μέθοδο στις 28 Ιανουαρίου 2025. Συγκεκριμένα, είχαν εισέλθει σε τρεις οικίες και είχαν αφαιρέσει 2.685 ευρώ σε μετρητά καθώς και κοσμήματα άγνωστης αξίας.
Η προανάκριση συνεχίζεται για την πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης και τον εντοπισμό των συνεργών.



