16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Σύλλογοι Γονέων Σχολείων Χανίων: Διαδικτυακή σύσκεψη για την οργάνωση του αγώνα

Ημερομηνία:

Διαδικτυακή σύσκεψη διοργανώνουν οι Σύλλογοι Γονέων σχολείων Χανίων σήμερα, στις 6 μ.μ. για τη διεκδίκηση μέτρων προστασίας στα σχολεία. Η σύσκεψη γίνεται μπροστά στην κινητοποίηση της Παρασκευής 14 Γενάρη, στη 1.30 μ.μ. στο δήμο.

Οι Σύλλογοι Γονέων του 11ου – 27ου Νηπιαγωγείου, του 2ου, 9ου, 11ου, 15ου, 16ου και 19ου Δημοτικού Σχολείου, του 3ου και 5ου Γυμνασίου, του 1ου και 4ου ΓΕΛ αλλά και του Μουσικού Σχολείου Χανίων, επισημαίνουν την αποκαλυπτική πραγματικότητα της δεύτερης ημέρας ανοίγματος των σχολείων και καλούν τους άλλους συλλόγους γονέων, πενταμελή και δεκαπενταμελή μαθητών, καθώς και τα ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και της τοπικής ΕΛΜΕ «να συζητήσουμε από κοινού και να οργανώσουμε τις δράσεις μας το επόμενο διάστημα».

«Περισσότερα από 800 κρούσματα μαθητών και εκπαιδευτικών, σημαντικός αριθμός απουσιών μαθητών από αγωνία και φόβο των γονιών για την προστασία της υγείας των παιδιών και των οικογενειών τους, αξιοποίηση εκπαιδευτικών παράλληλης στήριξης και τμημάτων ένταξης για κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών σε βάρος της ειδικής επιστημονικής στήριξης των παιδιών με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες και ανάγκες, κλειστά ολοήμερα, η κατάσταση στη σχολική καθαριότητα παραμένει η ίδια που ήταν και πριν το κλείσιμο των σχολείων και οι γονείς συνεχίζουμε να βάζουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη για μάσκες και τεστ», αναφέρουν, αποτυπώνοντας την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία του νομού.

Επιπλέον, αναφέρουν πως «δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για την κάλυψη των μορφωτικών κενών των παιδιών που νοσούν και θα απουσιάζουν αρκετές μέρες από την εκπαιδευτική διαδικασία» και προσθέτουν ότι «απέναντι σε αυτήν την κατάσταση το μόνο που είδαμε από το υπουργείο ήταν κάποιες ελάχιστες προσλήψεις, που αφορούν σε ήδη υπάρχουσες ελλείψεις». Ειδικότερα, τονίζουν πως για τα Χανιά αυτές οι προσλήψεις είναι μόλις 16, την ώρα που μόνο την πρώτη μέρα απουσίαζαν λόγω κορονοϊού 95 εκπαιδευτικοί, ενώ και πριν τις γιορτές τα κενά ήταν δεκάδες.

Καταλήγοντας, ξεκαθαρίζουν πως «οι γονείς δε θα μείνουμε θεατές σε αυτό το έγκλημα. Δεν θα ανεχτούμε να τσακίζονται τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας. Δεν θα ανεχτούμε άλλο να ρισκάρεται η υγεία και η ζωή των παιδιών και των οικογενειών μας στην εγκληματική ζυγαριά κόστους – οφέλους».

Για συμμετοχή στη σύσκεψη οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα: 6972.846.575, 6974.997.232.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...