22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Σύλλογος Γονέων Μουσικό Σχολείο Χανίων για την επίθεση των αμερικανονατοϊκών στη 14χρονη μαθήτριά του: “Εάν κάποιοι είναι υπεράνω του νόμου στα Χανιά, μήπως τελικά πρέπει κι εμείς οι Χανιώτες να διαφυλάξουμε την ασφάλεια τη δική μας και των παιδιών μας με τα δικά μας, διαθέσιμα…μέσα;”

Ημερομηνία:

Με ανακοίνωσή του το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων του Μουσικού Σχολείου Χανίων αναφέρεται στο περιστατικό που βίωσε 14χρονη μαθήτρια του Μουσικού Σχολείου με τους αμερικανούς στρατιώτες:

Μαθήτρια του Μουσικού Σχολείου Χανίων ήταν η 14χρονη που γλίτωσε παρα τρίχα το βιασμό, όταν χθες το βράδι τρεις μεθυσμένοι αμερικάνοι εισέβαλαν στο δωμάτιο ξενοδοχείου όπου διέμενε ο πατέρας της (που βρέθηκε για λίγες μέρες στην πόλη προκειμένου να δει τα παιδιά του) και τον οποίο το κορίτσι είχε πάει να επισκεφθεί μαζί με τον αδερφό της. Το κορίτσι ευτυχώς, αντι να πανικοβληθεί κλειδώθηκε στο μπάνιο και τηλεφώνησε στους γονείς της, έτσι το περιστατικό έληξε με τους δύο από τους τρεις δράστες να περνούν αυτόφωρο.

Οπως ενημερωθήκαμε από τους γονείς του κοριτσιού η εισαγγελέας άφησε ελεύθερους τους δράστες χωρίς καν να διαβάσει τη δικογραφία, αφού, σύμφωνα με την ίδια, αρκέστηκε στην αναφορά του αξιωματικού υπηρεσίας.

Τις τελευταίες μέρες, δεν είναι λίγα τα παράπονα από παιδιά τάξεων του Λυκείου του Σχολείου μας ότι φοβούνται να κυκλοφορήσουν στην πόλη βραδινές ώρες καθώς τρομοκρατούνται από τη θρασύτατη και αλλαζονική συμπεριφορά των συνήθως μεθυσμένων αμερικανών στρατιωτικών, οι οποίοι εξάλλου έρχονται από μια χώρα με πολύ υψηλή εγκληματικότητα.

Ως Σύλλογος Γονέων, θεωρούμε χρέος μας να συμπαρασταθούμε στην οικογένεια της 14χρονης μαθήτριας του σχολείου μας. Σαν γονείς, ωφείλουμε να υπερασπιστούμε το δικαίωμα των παιδιών μας να νιώθουν ασφάλεια στην πόλη που ζουν. Σαν πολίτες, μας εξοργίζει ο τροπος αντιμετωπισης του περιστατικού τοσο απο την Αστυνομια οσο και απο την Δικαιοσυνη, και η προσπαθεια υποβαθμισης του, γεγονος που οδηγησε στην απελευθερωση των συλληφθεντων χωρις καν να προσαχθουν σε δικη. Μπορούμε να διανοηθούμε τί τροπή θα είχε πάρει το περιστατικό αν η 14χρονη δεν είχε αντιδράσει με ψυχραιμία κι αν οι γονείς της δεν έδειχναν γρήγορα αντανακλαστικά;

Οι επισκέπτες σ’αυτήν την πόλη πρέπει να τηρούν τους ίδιους νόμους με τους ντόπιους, είτε είναι τουρίστες, είτε νατοϊκοί φιλοξενούμενοι. Αντίθετα, δεκαετίες τώρα βλέπουμε την παραβατικότητα που επιδεικνύουν στην πόλη μας οι τελευταίοι να κουκουλώνονται από τις τοπικές αρχές και οι δράστες να φυγαδεύονται άρον άρον στη βάση τους.

Αναρωτιόμαστε, αυτή η στάση τι παραδειγμα δινει στη μαθητικη κοινοτητα της πολης;

Τι αισθηση ασφαλειας δημιουργει σε ολους τους κατοικους και τους επισκεπτες αυτης της πολης;

Μηπως η στάση των ατυνομικών και δικαστικών αρχών δημιουργει πολιτες δυο ταχυτητων, οπου καποιοι διατηρουν ασυλια οσο ειδεχθεις και παρανομες και εαν ειναι οι πραξεις τους, και σε αλλους εξαντλειται η αυστηροτητα των ποινων?

Αναρωτιόμαστε τελικά, εάν κάποιοι είναι υπεράνω του νόμου στα Χανιά, μήπως τελικά πρέπει κι εμείς οι Χανιώτες να διαφυλάξουμε την ασφάλεια τη δική μας και των παιδιών μας με τα δικά μας, διαθέσιμα…μέσα;

Και ο Σύλλογος Γονέων του 4ου ΓΕΛ Χανίων

Σημειώνουμε ότι και ο Σύλλογος Γονέων του 4ου ΓΕΛ Χανίων εξέφρασε την ανησυχία του για το περιστατικό καταδικάζοντας την ατιμωρησία που απολαμβάνουν οι Αμερικάνοι:

Σαν σύλλογος γονέων θεωρούμε αυτονόητο να καταδικάσουμε το περιστατικό που έλαβε χώρα σε ξενοδοχείο της οδού Κονδυλάκη στο παλιό λιμάνι των Χανίων.

Όταν Αμερικανοί στρατιώτες μεθυσμένοι παραβίασαν την εξωτερική πόρτα ξενοδοχείου και μπήκαν σε δωμάτιο που βρισκόταν μια μαθήτρια 14 ετών που είχε επισκεφθεί τον πατέρα της.

"google ad"

Το κορίτσι έτρεξε και κλειδώθηκε στο μπάνιο και τηλεφώνησε στον πατέρα της που γύρισε γρήγορα στο ξενοδοχείο που βρήκε τους Αμερικανούς στρατιώτες ξαπλωμενους στο κρεβάτι .

Ειδοποιήθηκε η αστυνομία που τους συνέλαβαν οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα και το επόμενο πρωί σε αφέθηκαν ελεύθεροι.

Δεχόμαστε παράπονα από μαθητές τίς τελευταίες μέρες ότι φοβούνται να κυκλοφορήσουν στα Χανιά το βράδυ υπό το φόβο των Αμερικανών στρατιωτών που κυκλοφορούν και συμπεριφέρονται αλαζονικα καί με θρασύτητα.

Εκφράζουμε την συμπαράσταση μας στη μαθήτρια και την οικογένειά της.

Καταδικάζουμε απερίφραστα την ατιμωρησία που διαχρονικά απολαμβάνουν στη πόλη μας οι Αμερικανοί έπειτα από σωρεία περιστατικών βίας που προκαλούν κάθε φορά με τον ελλιμενισμό των αεροπλανοφόρων

Σύλλογος γονέων 4ου ΓΕΛ

 

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Έφυγε από τη ζωή ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε χθες, Τετάρτη, από τη ζωή σε ηλικία 73...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...