22.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών ν. Χανίων: Νέο μισθολόγιο – φτωχολόγιο

Ημερομηνία:

Ενάντια στο νέο μισθολόγιο τάσσεται ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών ν. Χανίων σημειώνοντας ότι θα δοθούν αυξήσεις στα υψηλόβαθμα στελέχη που θα κληθούν να επιβάλλουν τις μνημονιακές κυβερνητικές επιλογές στους υφιστάμενούς τους.

Πιο αναλυτικά σημειώνονται τα εξής:

Η κυβέρνηση ψήφισε με τη μορφή του κατεπείγοντος το πολυνομοσχέδιο για «τα προαπαιτούμενα», ανάμεσα στα οποία είναι και το νέο μισθολόγιο των Δ.Υ το οποίο κινείται στην ίδια μνημονιακή κατεύθυνση σκληρής και παρατεταμένης λιτότητας για τους μισθωτούς ικανοποιώντας όλες τις απαιτήσεις των δανειστών.

Ένα μισθολόγιο που παρ’ όλες τις διαβεβαιώσεις, ότι δεν θα υπάρξει ονομαστική μείωση μισθών, (οι αποδοχές θα διαμορφωθούν με μικρές αυξήσεις στους νεώτερους σε βάθος τετραετίας, ή με τη μέθοδο της προσωπικής διαφοράς στους αρχαιότερους σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά), οδηγεί τους Δ.Υ σε νέα απώλεια εισοδημάτων.

Η αποσύνδεση του μισθού από το βαθμό, που ήταν αίτημα του συνδικαλιστικού κινήματος, δεν οδηγεί σε αύξηση αποδοχών έτσι όπως προβλεπόταν από το μισθολόγιο του 11 που θα ξεπάγωνε το 16, αλλά σε επανακατάταξη στα νέα μισθολογικά κλιμάκια με χειρότερους όρους σε βάθος χρόνου , πάγωμα αποδοχών τουλάχιστον μέχρι το 18 για όλους, μείωση των εισοδημάτων μας σε συνδυασμό με τις αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές που προαναγγέλονται, τη φορολογία και το αυξημένο κόστος διαβίωσης.

Τα ΜΜΕ και η κυβέρνηση μας λένε ότι αυτό το μισθολόγιο θα είναι δικαιότερο, μέχρι ότι οι Δ. Υ θα πάρουν αυξήσεις μέσα στην κρίση διαδίδεται, ενεργοποιώντας τον κοινωνικό αυτοματισμό.

Ο Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Βερναδάκης δήλωσε ότι οι Δ.Υ μειώθηκαν κατά 40% και έχασαν την τελευταία πενταετία το 35% των ονομαστικών αμοιβών τους. Διαπιστώνει ο ίδιος ότι αυτό σε τίποτα δεν βοήθησε την οικονομία, μάλλον χειροτέρεψε τις συνθήκες για όλους τους εργαζόμενους σε Δημόσιο, ιδιωτικό τομέα και δημόσια έσοδα.

Το νέο μισθολόγιο προβλέπει: ιδιαίτερα αυξημένες αποδοχές για υψηλόβαθμα στελέχη όπως τους Περιφερειακούς Διευθυντές, τους /τις συμβούλους των Υπουργών, (τους αποσπασμένους και μετακλητούς υμετέρους υπαλλήλους σε θέσεις της κυβέρνησης), δημιουργώντας ένα σώμα που θα επιβάλλει την κυβερνητική πολιτική στους υφισταμένους τους , σύνδεση του μισθού με την αξιολόγηση ( α. 12 και 17), με παράκαμψη κλιμακίων για τους «άριστους», στοχοθεσία, αποδοτικότητα είναι οι νέοι όροι, και μισθολογική καθήλωση για τους περισσότερους για πολλά χρόνια ακόμα.

Στον προϋπολογισμό του 16 προβλέπεται μειωμένο μισθολογικό κόστος που θα προκύψει από τη μείωση των δικαιούχων στο επίδομα παραμεθορίων – προβληματικών περιοχών, και αυξημένες κρατήσεις στις απεργίες όπως προβλεπόταν και το 11.

Η ίδια πολιτική συνεχίζεται, με το χρέος και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών να καλούνται για ακόμα μια φορά να τα πληρώσουν οι εργαζόμενοι .

Απέναντι σε αυτήν την πολιτική το συνδικαλιστικό κίνημα, πρέπει να ανασυντάξει τις δυνάμεις του και να επαναφέρει την εμπιστοσύνη των εργαζομένων στους αγώνες.

Τίποτα δεν πρόκειται να μας χαριστεί αν δεν το διεκδικήσουμε δυναμικά.

Διεκδικούμε:

· ΟΧΙ στο νέο μισθολόγιο – φτωχολόγιο
· Νέο Μισθολόγιο με αποκατάσταση των απωλειών που υπέστησαν οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο τα τελευταία χρόνια.
· Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.
· Ακώλυτη μισθολογική εξέλιξη
· Κατοχύρωση ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων και συμβάσεων

"google ad"

Υ.Γ. Δεν μπορούμε παρόλα αυτά, παρά να στείλουμε τις ευχές των μελών του Δ.Σ για τις γιορτές , με την ελπίδα ότι η καινούρια χρονιά θα φέρει καλύτερες συνθήκες για όλους μας σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο και ότι θα κάνουμε όλοι το καλύτερο που μπορούμε για να το πετύχουμε.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα: Δεύτερη ακριβότερη η Ελλάδα στο κόστος στέγασης

ΗΕλλάδα κατατάσσεται δεύτερη στην Ευρωζώνη όσον αφορά στο κόστος στέγασης συνολικά...

Ηράκλειο: Την παρακολουθούσε συστηματικά μέχρι που την “πέτυχε” στο δρόμο…

Χωρίς τέλος τα περιστατικά ενδοικογενειακής βίας στην Κρήτη, που...

Σκρέκας: «Αισιοδοξία για πιθανά εκμεταλλεύσιμα κοιτάσματα ανοιχτά της Κρήτης»

Οι πρώτες ενδείξεις μας κάνουν να νιώθουμε αισιοδοξία για...

Κρήτη: Στο Ηράκλειο η Σοφία, το διασημότερο ανθρωπόμορφο ρομπότ

Στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής MRC (Minoan Robotsports Competition) που πραγματοποιείται στο Ηράκλειο...