19.8 C
Chania
Wednesday, October 9, 2024

Σύλλογος Δασκάλων & Νηπιαγωγών: «Να λειτουργήσει το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής»

Ημερομηνία:

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Χανίων καλεί την κυβέρνηση και το Δήμο Χανίων να προχωρήσουν άμεσα στην επαναλειτουργία του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής στο Καμπάνι Ακρωτηρίου με την τοποθέτηση μόνιμων εκπαιδευτικών, ειδικά εκπαιδευμένων και με την απαραίτητη υποστήριξη από το Δήμο.

Τα αλλεπάλληλα τροχαία ατυχήματα στο οδικό δίκτυο της Κρήτης με αρκετούς νεκρούς και πολλούς τραυματίες, δημιουργούν καθημερινά δράματα που οφείλονται τόσο στην κακή κατάσταση του οδικού δικτύου όσο και στην απουσία κυκλοφοριακής αγωγής που μαρτυρούν καθημερινά τόσο οι περιπτώσεις οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ όσο και η παραβίαση στοιχειωδών κανόνων (στάθμευση σε πεζοδρόμια και πεζοδρόμους, σε παραλίες κι ακρωτήρια με κίνδυνο για παιδιά και πεζούς) και η έλλειψη σεβασμού των δικαιωμάτων ποδηλατών, πεζών, ηλικιωμένων και ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Η αναγκαιότητα της Κυκλοφοριακής Αγωγής είναι μεγαλύτερη από ποτέ και είναι απαράδεκτο δομές που φτιάχτηκαν με χρήματα του ελληνικού λαού όπως το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής να παραμένουν κλειστές. Σημειώνουμε ότι, όταν πριν μερικά χρόνια, άνοιξε, μετά από επίμονες προσπάθειες της τότε Υπεύθυνης Αγωγής Υγείας της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής με αποσπασμένη εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής ειδικά εκπαιδευμένη, το επισκέπτονταν χιλιάδες μαθητές κάθε σχολική χρονιά. Δυστυχώς, μικροπολιτικές σκοπιμότητες οδήγησαν στην υπολειτουργία του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής και στην ευκαιριακή λειτουργία με ωρομίσθιο προσωπικό για λίγους μήνες κάθε χρόνο.

Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής πρέπει να ανοίξει τώρα, για ολόκληρη τη σχολική χρονιά, με μόνιμους εκπαιδευτικούς ειδικά εκπαιδευμένους για τη λειτουργία του, ώστε να μη χάνεται ούτε μια μέρα, για ν’ αλλάξουμε τις συνειδήσεις και την κυκλοφοριακή συμπεριφορά των πολιτών, να μειωθούν τα ατυχήματα, να γίνονται σεβαστά τα δικαιώματα πεζών, ποδηλατών, ηλικιωμένων και ατόμων με ειδικές ανάγκες στους δρόμους.

Ο πρόεδρος: Φώτης Ποντικάκης
Ο γεν. γραμματέας: Αθανάσιος Σακελλαρίδης

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ