25.8 C
Chania
Monday, June 17, 2024

Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Χανίων: Οι εργαζόμενοι κρατάνε τα νοσοκομεία όρθια

Ημερομηνία:

Σε μια συγκυρία που η δικομματική συγκυβέρνηση πιστά εναρμονισμένη στις προσταγές της ΕΕ και του ΔΝΤ, επιτίθεται με τον πιο άγριο τρόπο στα δημόσια αγαθά και στα εργασιακά μας δικαιώματα, ετοιμάζει νέο γύρο συγχωνεύσεων και κλεισίματος δημοσίων οργανισμών καθώς και 12500 διαθεσιμότητες-απολύσεις για το 2014.

Σε αυτό το πλαίσιο η κυβέρνηση δια στόματος του Κ. Μητσοτάκη επιχειρεί να σκληρύνει τους ελέγχους στην προσέλευση και αποχώρηση όλων των δημοσίων υπαλλήλων με εισαγωγή ενιαίου

ηλεκτρονικού συστήματος- βλ. «κάρτα».
Στο νοσοκομείο μας προλειαίνεται το έδαφος με την επιβολή παρουσιολογίων στην διοικητική και την τεχνική υπηρεσία, ενώ ήδη σε πολλά νοσοκομεία το υπουργείο Υγείας έχει αμολήσει τα λαγωνικά του σώματος επιθεωρητών να αποδείξουν πως γιατροί και εργαζόμενοι απουσιάζουν από την εργασία τους.

Τα δημόσια νοσοκομεία δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν από τους στημένους ελέγχους.
• χρόνια τώρα το ΕΣΥ μένει όρθιο χάρη στα καταπατημένα ωράρια των γιατρών, των νοσηλευτών και των υπόλοιπων εργαζομένων, στην εξαντλητική υπερεργασία χωρίς ρεπό, άδειες και με μισθούς πείνας, στη λειτουργία ολόκληρων τμημάτων με προσωπικό κάτω από το όριο της ασφαλούς λειτουργίας.
• την στιγμή που ολόκληρα νοσοκομεία, κλινικές και τμήματα οδηγούνται σε κλείσιμο και ενώ εκατομμύρια ανασφάλιστοι πετιούνται κυριολεκτικά εκτός δημοσίου συστήματος υγείας, η κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας προσπαθούν να αποδώσουν την ευθύνη για την υποβάθμιση των νοσοκομείων στο μη επαρκή έλεγχο του ωραρίου των εργαζομένων.

την στιγμή που ετοιμάζονται για το πλάνο «Β», στην κινητικότητα,

– αυτοί οι έλεγχοι λειτουργούν σαν βούτυρο στο ψωμί τους Ο στόχος τους είναι προφανής: να βρεθούν οι αποδιοπομπαίοι τράγοι που θα συμπληρώσουν τις λίστες της διαθεσιμότητας και να λοιδορηθούν για ακόμα μια φορά συλλήβδην οι εργαζόμενοι στο δημόσιο ως προνομιούχοι, αργόμισθοι και πλεονάζοντες.
–  είναι οι ίδιοι που κωφεύουν προκλητικά στις εκκλήσεις εργαζομένων και ασθενών στο νοσοκομείο Χανίων σχετικά με τις δραματικές ελλείψεις σε προσωπικό, υλικά και φάρμακα, την έλλειψη ασθενοφόρων, κρεβατιών ΜΕΘ, την σκανδαλώδη υπολειτουργία του αξονικού τομογράφου και τα δωράκια στον ιδιωτικό τομέα και την επιχειρούμενη διάλυση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

Το Δ. Σ.  καλεί  όλους τους συναδέλφους να αντισταθούν σε κάθε προσπάθεια σπίλωσης της ακεραιότητάς τους. Να μην δεχτούν να επικυρώσουν τις μελλοντικές διώξεις και απολύσεις! Να μην παγιδευτούν στον κοινωνικό αυτοματισμό που τρέφει το κυβερνητικό κέντρο και τα παπαγαλάκια του για να διασπάσουν την ενότητά μας!

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΑΤΑΝΕ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΟΡΘΙΑ!
ΕΠΙΟΡΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ!

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ουκρανία: Τα κύρια σημεία του τελικού ανακοινωθέντος της Συνόδου Κορυφής

Περίπου 80 χώρες συμφώνησαν σήμερα στην Ελβετία στην «Σύνοδο Κουρφής/Διεθνή...

Κουρταλιώτικο φαράγγι: Αναστάτωση με νεαρό που λίγο έλειψε να πνιγεί

Σε κίνδυνο βρέθηκε την Κυριακή νεαρός που βούτηξε στα...