26.8 C
Chania
Thursday, September 19, 2024

Σύλλογος Φοιτητών Εστίας Πολυτεχνείου Κρήτης: Να εξασφαλίσει η Πρυτανεία την σίτιση και τη κάρτα μετακίνησης για τους εκατοντάδες φοιτητές που θα μείνουν στα Χανιά το καλοκαίρι!

Ημερομηνία:

Εδώ και αρκετές ημέρες, εκατοντάδες φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης έχουν βρεθεί μπροστά στην ίδια επαναλαμβανόμενη κατάσταση που συμβαίνει κάθε καλοκαίρι, δηλαδή το πετσόκομμα των ελάχιστον παροχών που προσφέρονται από το κράτος και την απαξίωση της φοιτητικής μέριμνας.

Με προηγούμενες ανακοινώσεις η Πρυτανεία του ιδρύματος, έχει ενημερώσει τους φοιτητές του ΠΚ πως από τις 14 Ιούλη η δωρεάν σίτιση παύεται για όλους, ανεξαρτήτως αν κάποιος είναι δικαιούχος ή όχι, ενώ από τις 15 Ιούλη παύεται και η σύμβαση του ΠΚ με το «Αστικό ΚΤΕΛ Χανίων» που προσφέρει μηνιαία φοιτητική κάρτα στα 17ευρώ για όλες τις γραμμές.

Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση που δημιουργείται και θα βαρύνει εκατοντάδες φοιτητές του Πολυτεχνείου για τους επόμενους τουλάχιστον 2 μήνες, ο Σύλλογος Φοιτητών Εστίας ΠΚ έχει καλέσει ήδη δύο φορές κινητοποίηση στα γραφεία της πρυτανείας με σκοπό να πάρουμε επιπλέον πληροφορίες σχετικά με τα ζητήματα αυτά, αλλά και να απαιτήσουμε να μην εφαρμοστούν.

Όμως, και τις δύο φορές, έχουμε βρει τις πόρτες της διοίκησης επιδεικτικά κλειστές, αποφεύγει να πάρει θέση για τα προβλήματα των φοιτητών με αστείες δικαιολογίες!

Αποκορύφωμα των παραπάνω, αποτελεί η άρνηση της πρυτανείας να συζητήσει με τον Φοιτητικό Σύλλογο Εστίας μπροστά στο γεγονός ότι η Φοιτητική Μέριμνα διώχνει από τις εστίες έναν Παλαιστίνιο φοιτητή, του οποίου η οικογένεια βρίσκεται σε εμπόλεμη περιοχή, και ο ίδιος δεν έχει άλλο σπίτι στην Ελλάδα παρά τις εστίες!

Αν η Πρυτανεία ενδιαφέρεται όπως λέει για «τα κανάλια επικοινωνίας μεταξύ φοιτητών και Διοίκησης» να υλοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των φοιτητών!

Να εξασφαλίσει την σίτιση και τη κάρτα μετακίνησης για τους εκατοντάδες φοιτητές που θα μείνουν στα Χανιά το καλοκαίρι! Φοιτητές που δεν μένουν από χόμπι αλλά για να προχωρήσουν τις διπλωματικές τους, να κάνουν πρακτική άσκηση, αλλά και να δουλέψουν στην καλοκαιρινή σεζόν για να μπορέσουν να σπουδάσουν και να ανταπεξέλθουν στο δυσβάσταχτο κόστος σπουδών, τα πανάκριβα νοίκια και το κόστος διαβίωσης τον χειμώνα! Να εξασφαλιστεί ότι κανένας φοιτητής που το έχει ανάγκη δεν θα πεταχτεί έξω από την εστία λόγω των άδικων ακαδημαϊκών ή οικονομικών κριτηρίων που η ίδια η διοίκηση θέτει!

Απαιτούμε:

· Άμεση επαναφορά της μηνιαίας φοιτητικής κάρτας στα 17€! Εξασφάλιση πως η κάρτα θα μείνει ενεργή για όλους τους μήνες του χρόνου!

· Δωρεάν σίτιση για τους δικαιούχους φοιτητές κατά την περίοδο των καλοκαιρινών μηνών!

· Να μην εκδιωχθεί από το σπίτι του ο Παλαιστίνιος φοιτητής!

· Η πρυτανεία να σταματήσει να υπεκφεύγει των κρίσιμων ζητημάτων, και να πάρει θέση εδώ και τώρα σχετικά με τα προβλήματα που θέτει ο σύλλογος!

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ