20.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

O Στέλιος Βλαμάκης είναι το πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής που συνελήφθη στα Χανιά

Ημερομηνία:

Σύμφωνα με εκτενές δημοσίευμα του διαδικτυακού τόπου iefimerida.gr ο Στέλιος Βλαμάκης, πρώην μέλος και υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής είναι ο συλληφθείς στα Χανιά για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, στα πλαίσια ερευνών της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο κ. Βλαμάκης, συνελήφθη όταν στο πλαίσιο έρευνας που έγινε στο σπίτι του και στα γραφεία της οργάνωσης του «Ενωση Εθνικιστών Κρήτης» εντοπίστηκαν συσκευή εκκένωσης ηλεκτρικής ενέργειας, ανοιγόμενα μαχαίρια με μήκος λάμας 12, 7 και 10 εκατοστών αντίστοιχα, ξίφος με μεταλλική λάμα μήκους εξήντα εκατοστών, ένας κάλυκας φυσιγγίου πιστολιού 9 χιλιοστών, ένα μπλουζάκι με λογότυπο Χρυσή Αυγή, αλλά και έντυπο υλικό που απεικονίζει τον Αδόλφο Χίτλερ και αυτοσχέδιο έμβλημα το οποίο απεικονίζει το σύμβολο της 21ης Απριλίου. Ωστόσο αυτή τη στιγμή φαίνεται πως είναι ελεύθερος καθώς συνεχίζει και κάνει αναρτήσεις στη σελίδα του στο facebook κοροϊδεύοντας τις αρχές για τα – όπως υποστηρίζει – μηδενικής αξίας ευρήματα που βρήκαν.

Λάτρης του Νταχάου και της Χούντας

Το iefimerida.gr μετά προχωρά σε αναπαραγωγή προηγούμενων ρεπορτάζ από τον τοπικό τύπο και ειδησεογραφικά πρακτορεία της Κρήτης γύρω από τη δράση του κ. Βλαμάκη. Ακολουθεί ολόκληρο το δημοσίευμα:

Ο εν λόγω εθνικιστής, φαίνεται πως είναι λάτρης του ναζισμού, καθώς σε παλαιότερες αναρτήσεις του στο facebook, είχε ανεβάσει φωτογραφίες από επίσκεψη του στο Νταχάου όπου εκτός από το θριαμβευτικό χαμόγελο που είχε, έκανε άσεμνες χειρονομίες μπροστά στη φωτογραφία θύματος του Ολοκαυτώματος, ενώ μάλιστα είχε φωτογραφηθεί σε αφίσα η οποία έγραφε πως «ο Χίτλερ είναι η τελευταία ελπίδα». Μάλιστα, στο εν λόγω άλμπουμ που είχε δημιουργήσει το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Χ.Α. Σταύρος Καρεφυλλάκης είχε σχολιάσει: «Πρέπει να ψήνει πολύ καλό ψωμί αυτός ο φούρνος», με τον Βλαμάκη να απαντά: «Το καλύτερο».

Οι νεοναζιστικές του ιδέες, είναι φανερές και από μια παλαιότερη του φωτογραφία σε παραλία, όπου ο ίδιος μαζί με τον Καρεφυλλάκη χαιρετούσαν ναζιστικά.

H αποχώρηση από την Χρυσή Αυγή και η «Ενωση Εθνικιστών Κρήτης»

Ο Βλαμάκης, διεγράφη από την Χρυσή Αυγή μετά από κόντρα που ξέσπασε με τον Καρεφυλλάκη, και στη συνέχεια προχώρησε στη δημιουργία μιας άλλης οργάνωσης της «Ενωσης Εθνικιστών Κρήτης» στην οποία κυριαρχεί η συμπάθεια προς την Χούντα, κάτι που φαίνεται άλλωστε από τα εμβλήματα της οργάνωσης, αλλά και το βιβλίο του δικτάτορα Γιώργου Παπαδόπουλου «Τα πιστεύω μας», το οποίο φαίνεται να είναι ένα από τα αγαπημένα του εν λόγω εθνικιστή.

Εμείς από τη σειρά μας να υπενθυμίσουμε ότι ο Στέλιος Βλαμάκης έγινε γνωστός σε όλη την Ελλάδα μετά την «πτώση» του στο παλιό λιμάνι των Χανίων στις 2 Απριλίου του 2013 μετά από επεισόδια που είχε δημιουργήσει αυτός και άλλοι φασίστες στην περιοχή. Παραπέμπουμε και στο σχετικό άρθρο της Νέλλη Ψαρρού (εδώ) για τα γεγονότα που εν τέλει οδήγησαν και στη διαγραφή του Στέλιου Βλαμάκη από τη Χρυσή Αυγή.

 

"google ad"

 

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αφιέρωμα στον Καβάφη και μουσική βραδιά στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων

Ένα σημαντικό αφιέρωμα στον ποιητή Κ. Καβάφη, παρουσίαση νέων...

Βιβλιοπαρουσίαση: «Αυτός ο ρόλος ήθελε Ελένη Παπαδάκη» από τις εκδόσεις Ροδάμανθυς

Η Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, το Πνευματικό...

Σεμινάρια αλιευτικού τουρισμού από την Περιφέρεια Κρήτης και τα τμήματα αλιείας των Περιφερειακών ενοτήτων

Ολοκληρωθήκαν με επιτυχία τα σεμινάρια Αλιευτικού Τουρισμού που διοργάνωσε...