15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων: Τα αποτελέσματα των εκλογών

Ημερομηνία:

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι “χαιρετίζει τους συναδέλφους που έδειξαν εμπιστοσύνη στο σωματείο με αύξηση των ψηφισάντων( από 240 σε 311) στις εκλογές που διενέργησε τις προηγούμενες μέρες”.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται:

“Οι εκλογές πραγματοποιήθηκαν στα Χανιά και μόνο δια ζώσης, όχι κάπου στην Ελλάδα και ψηφίζοντας μόνο ηλεκτρονικά! Αποδείξαμε στην πράξη ότι εμείς οι εργαζόμενοι θέλουμε σωματεία ζωντανά που να διεκδικούν και όχι με ένα “κλικ” στον καναπέ απλά για να διασφαλίζονται οι καρέκλες συνδικαλιστών, όπως γίνεται με το διασπαστικό σωματείο φάντασμα που το έφτιαξαν πριν 2 χρόνια και το θέλουν από την μια οι εργοδότες και από την άλλη η ηγετική ομάδα του Προεδρείου του ΕΚΧ.

Από καλύτερη θέση δυναμικά, με αισιοδοξία και επιμονή θα προχωρήσουμε στις μάχες που έρχονται για να καλυτερέψουμε τις συνθήκες εργασίας ενάντια στην πολιτική που τσακίζει την ζωή την δική μας και των παιδιών μας. Δίνουμε υπόσχεση ότι θα είμαστε ο ένας στο πλευρό του άλλου!

Αναλυτικά ψήφισαν 311, άκυρα- λευκά 9, ταξική ενότητα 296, ενωτική αγωνιστική κίνηση 6

Η παράταξη ταξική ενότητα συνεχίζει και έχει την πλειοψηφία του ΔΣ κατέχοντας 7/7 έδρες στο ΔΣ και 3/3 έδρες στην Εξελεγκτική Επιτροπή. Ταυτόχρονη αύξηση έχει στους αντιπροσώπους του Εργατικού Κέντρου Χανίων ( από 8 σε 10 ) και αύξηση αντιπροσώπων στο συνέδριο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος ( από 2 σε 3 ) .

Το σωματείο μας…

είναι όπλο οργάνωσης, που πρωτοστάτησε να συντονίσει την δράση όλων των σωματείων στα Χανιά και παρευρέθηκε σε δεκάδες χώρους δουλειάς έχοντας σημαντικές νίκες.

είναι όπλο αγώνα, που έχει ακυρώσει αντεργατικούς νόμους στην πράξη στις καθημερινές μάχες μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς.

είναι αυτό που βάζει γερά θεμέλια αντίστασης και ερχόμαστε στην αντεπίθεση διεκδικώντας: Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που να καλύπτει τις ανάγκες μας, αυξήσεις στους μισθούς , για 7ωρο-5ημερο-35ωρο, για την κατοχύρωση της Κυριακής Αργίας.

Καλούμε τους συναδέλφους να συνεχίσουν να γράφονται στο σωματείο για να μπορέσουμε καλύτερα να οργανώσουμε τους αγώνες μας….να δώσουμε το χέρι σε όποιον σηκώνεται γιατί αποδεικνύεται στην πράξη ….μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό….”!

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ