21.8 C
Chania
Thursday, May 2, 2024

Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου: Η βία στον τόπο μας, αποτελεί δυστυχώς μια από τις σιωπηλές πτυχές της καθημερινής  ζωής. 

Ημερομηνία:

Με κείμενό του ο Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου, με αφορμή και τη δολοφονία 32χρονης  στη Σητεία από τον άντρα της μπροστά στα μάτια των δυο παιδιών της, αλλά και 4 ημέρες πριν την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, καλεί τις γυναίκες που δέχονται να μιλήσουν και να επικοινωνήσουν με τις δομές που υπάρχουν στο Ηράκλειο.

Στο κείμενο αναφέρονται τα εξής:

«Λίγες μέρες πριν την προστίθεται άλλο ένα θύμα στη μακρά λίστα των θυμάτων της ενδοοικογενειακής/ενδοσυντροφικής βίας, θυμίζοντας μας πόσο βαθιά ριζωμένο είναι ένα τόσο νοσηρό κοινωνικό φαινόμενο που ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να έχει θέση στη σύγχρονη κοινωνία…

Η πολυετής λειτουργία του Κέντρου Συμβουλευτικής & Ψυχολογικής Υποστήριξης και του ξενώνα “Κακοποιημένης Γυναίκας & Παιδιού”, δομές που λειτουργεί ο Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου & Ν. Ηρακλείου καθώς και η συνεργασία του με Ευρωπαϊκούς Οργανισμούς που ασχολούνται με το ίδιο φαινόμενο του δίνει την ευρεία αντίληψη και γνώση της “αθέατης βίας” που υφίστανται πολλές γυναίκες από το σύζυγό/σύντροφό τους, ανεξαρτήτου κουλτούρας, θρησκείας, μορφωτικού ή οικονομικού επιπέδου.

Με βασικές παραμέτρους την “αδυναμία” εφαρμογής της ειδικής νομοθεσίας, τη συγκάλυψη, την ατιμωρησία, την αποσιώπηση και την οικονομική εξάρτηση της γυναίκας, η βία στον τόπο μας, και όχι μόνον, αποτελεί δυστυχώς μια από τις σιωπηλές πτυχές της καθημερινής  ζωής.

Κι επειδή η κακοποίηση των γυναικών είναι γέννημα της κοινωνίας, είναι ανάγκη όλοι εμείς να ευαισθητοποιηθούμε και επιτέλους να συνειδητοποιήσουμε πως η εξάλειψη της βίας είναι υπόθεση ΟΛΩΝ ΜΑΣ…γιατί η ΣΙΩΠΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΥΣΟΣ!»

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χάος στο UCLA: Επίθεση της Αστυνομίας σε χιλιάδες διαδηλωτές με πλαστικές σφαίρες | Ζωντανή μετάδοση

Χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες βρίσκονται στο campus του Πανεπιστημίου της...

O Μαζωνάκης τραγουδάει το «Du Hast» των Rammstein

Σε ρυθμούς Rammstein μπαίνει το ελληνικό κοινό, καθώς στο τέλος του...

Παζάρι Μεγάλης Παρασκευής στις Βουκολιές του Δήμου Πλατανιά

Ο Δήμος Πλατανιά σας προσκαλεί και φέτος, τη Μεγάλη...