26.8 C
Chania
Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου, 2026

Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου: Η βία στον τόπο μας, αποτελεί δυστυχώς μια από τις σιωπηλές πτυχές της καθημερινής  ζωής. 

Ημερομηνία:

Με κείμενό του ο Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου, με αφορμή και τη δολοφονία 32χρονης  στη Σητεία από τον άντρα της μπροστά στα μάτια των δυο παιδιών της, αλλά και 4 ημέρες πριν την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, καλεί τις γυναίκες που δέχονται να μιλήσουν και να επικοινωνήσουν με τις δομές που υπάρχουν στο Ηράκλειο.

Στο κείμενο αναφέρονται τα εξής:

«Λίγες μέρες πριν την προστίθεται άλλο ένα θύμα στη μακρά λίστα των θυμάτων της ενδοοικογενειακής/ενδοσυντροφικής βίας, θυμίζοντας μας πόσο βαθιά ριζωμένο είναι ένα τόσο νοσηρό κοινωνικό φαινόμενο που ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να έχει θέση στη σύγχρονη κοινωνία…

Η πολυετής λειτουργία του Κέντρου Συμβουλευτικής & Ψυχολογικής Υποστήριξης και του ξενώνα “Κακοποιημένης Γυναίκας & Παιδιού”, δομές που λειτουργεί ο Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου & Ν. Ηρακλείου καθώς και η συνεργασία του με Ευρωπαϊκούς Οργανισμούς που ασχολούνται με το ίδιο φαινόμενο του δίνει την ευρεία αντίληψη και γνώση της “αθέατης βίας” που υφίστανται πολλές γυναίκες από το σύζυγό/σύντροφό τους, ανεξαρτήτου κουλτούρας, θρησκείας, μορφωτικού ή οικονομικού επιπέδου.

Με βασικές παραμέτρους την “αδυναμία” εφαρμογής της ειδικής νομοθεσίας, τη συγκάλυψη, την ατιμωρησία, την αποσιώπηση και την οικονομική εξάρτηση της γυναίκας, η βία στον τόπο μας, και όχι μόνον, αποτελεί δυστυχώς μια από τις σιωπηλές πτυχές της καθημερινής  ζωής.

Κι επειδή η κακοποίηση των γυναικών είναι γέννημα της κοινωνίας, είναι ανάγκη όλοι εμείς να ευαισθητοποιηθούμε και επιτέλους να συνειδητοποιήσουμε πως η εξάλειψη της βίας είναι υπόθεση ΟΛΩΝ ΜΑΣ…γιατί η ΣΙΩΠΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΥΣΟΣ!»

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία.Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας από την Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Χανίων για δασικούς χάρτες και δακοκτονία

Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Χανίων καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας στις 4 Σεπτεμβρίου για δασικούς χάρτες, κτηματολόγιο και δακοκτονία.

Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης: Ρύθμιση οφειλής 67.438 ευρώ με «κούρεμα» 85% για συνταξιούχο ΟΓΑ

Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης πέτυχε ρύθμιση οφειλής 67.438 ευρώ με κούρεμα 85% για συνταξιούχο ΟΓΑ. Μηνιαία δόση μόλις 111 ευρώ για 5 χρόνια.

Συνελήφθησαν δύο άτομα για τηλεφωνικές απάτες σε βάρος ηλικιωμένων στο Ηράκλειο

Συνελήφθησαν 32χρονος και ανήλικη στο Ηράκλειο για 6 τηλεφωνικές απάτες. Απέσπασαν κοσμήματα 4.500€ από ηλικιωμένη προσποιούμενοι υπαλλήλους ΔΕΔΔΗΕ και λογιστές.

Η σοπράνο Θεανώ Παπαδάκη και ο πιανίστας Sholto Kynoch στο Φεστιβάλ Κρήτης 2026

Η σοπράνο Θεανώ Παπαδάκη και ο πιανίστας Sholto Kynoch έρχονται στην Κρήτη για το Φεστιβάλ Κρήτης 2026. Συναυλίες και δωρεάν masterclasses σε Ηράκλειο, Χανιά, Ρέθυμνο.