17.8 C
Chania
Sunday, April 28, 2024

Σύσκεψη για τα άλογα των αμαξάδων ζητούν φιλοζωικοί σύλλογοι

Ημερομηνία:

Με επιστολή τους προς τον Λιμενάρχη Χανίων κ. Αναστάσιο Ζαΐμη η οποία κοινοποιείται προς φορείς του νομού ο πρόεδρος της Πανελλαδική Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας κ. Νατάσα Βυσσίνου Μπομπολάκη και η Έφη Τσεκμέζογλου, πρόεδρος Φ.Σ. Χανίων «Η Προστασία των Ζώων» ζητούν την πραγματοποίηση σύσκεψης για το θέμα με την κακομεταχείριση των αλόγων των αμαξάδων.

Στο κείμενο της επιστολής αναφέρονται τα εξής:

Κύριε Λιμενάρχα ,

Κάθε χρόνο κατακλυζόμαστε  από καταγγελίες τουριστών για τις εξαιρετικά κακές  συνθήκες που βιώνουν τα άλογα των αμαξάδων ενώ τα περιστατικά κυρίως λιποθυμίας των ζώων επαναλαμβάνονται κάθε χρόνο .

Η Ομοσπονδία (ΠΦΠΟ) και ο Φιλοζωικός  Σύλλογος  Χανίων «Η Προστασία των Ζώων» σχεδόν κάθε χρόνο, πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου, ζητά την σύγκληση των αρμοδίων Αρχών προκειμένου να μπει μια τάξη και να τηρηθούν κάποια στάνταρ, που έχουν κυρίως να κάνουν με την ευζωία των ζώων αυτών κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και όχι μόνο .

Όμως δυστυχώς αυτά δεν τηρούνται, τα άλογα βασανίζονται και οι επισκέπτες μας διαμαρτύρονται έντονα .

Τελευταία μάλιστα διεξάγονται συνεχή δρομολόγια μέχρι αργά την νύκτα μέσα στην πόλη, με τα άλογα κατάκοπα, τα δε δρομολόγια ξεκινούν από διάφορες αφετηρίες εκτός του λιμανιού .

Για το θέμα αυτό έχουμε ήδη ενημερώσει τον Αστυνομικό Διευθυντή Χανίων κ. Λυμπινάκη , ώστε να σταματήσουν τα δρομολόγια πέραν  του ωραρίου που έχει αποφασιστεί είτε με αφετηρία το λιμάνι είτε άλλες αφετηρίες  μέσα στη πόλη .

Δυστυχώς για τα Χανιά τον πολιτισμό τους   στο διαδίκτυο έχει αναρτηθεί ψήφισμα  από αλλοδαπούς (https://www.change.org/p/please-help-us-to-protect-the-horses-in-chania-from-unnecessary-suffering-and-cruelty) με 8.500 υπογραφές μέχρι στιγμής  μετά την πρόσφατη λιποθυμία άλογου στο λιμάνι των Χανίων (http://animalscare.gr/%cf%84%ce%b9-%ce%ad%cf%87%ce%bf%cf%85%ce%bd-%cf%84%ce%b1-%ce%ac%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%b1-%cf%87%ce%b1%ce%bd%ce%b9%ce%ac-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%cf%81%cf%81%ce%ad/) , που έγινε γνωστή σε όλη την Ευρώπη μέσω των τουριστών , το οποίο απευθύνεται στον Δήμαρχο Χανίων κ. Βάμβουκα και την Πρόεδρο της Ομοσπονδίας κα Αναστασία Μπομπολάκη  ,ζητώντας να σταματήσει η κακομεταχείριση  , χρησιμοποιούμε μια πολύ ήπια  σχετικά λέξη- των υπέροχων αυτών ζώων  αλλά και  έχει αποσταλεί πλήθος επιστολών  στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Ομοσπονδίας , που είναι στην διάθεσή σας ,  στις οποίες δηλώνεται ο αποτροπιασμός των  αποστολέων  για την κατάσταση των αλόγων στο λιμάνι των Χανίων .

Σήμερα είδαμε επίσης σε  δημοσίευμα ένα άλογο να έλκεται από τον κοτσαδόρο αυτοκινήτου και μάλιστα στο δημοσίευμα αναφέρεται οτι αυτό γίνεται συνέχεια μέσα στη πόλη .

Θα  χρησιμοποιήσουμε μια αδόκιμη έκφραση   λέγοντας , ότι το ” το τερματίσαμε” το θέμα.

Λάβαμε επίσης καταγγελία , ότι ένα από τα άλογα εγκυμονεί και η καταπόνησή του είναι εμφανής , γεγονός που θα πρέπει να ελεγχθεί αρμοδίως και υπό την εποπτεία σας .

Ζητάμε δε να συσχετιστούν το φετινό και περυσινό περιστατικό  κατάρρευσης των αλόγων  και ελπίζουμε να μην ισχύουν τα όσα λέγονται , ότι δεν μπορείτε να εντοπίσετε τον ιδιοκτήτη του αλόγου ανάμεσα σε 10 περίπου άτομα που είναι όλοι και όλοι οι αμαξάδες και   να προχωρήσετε άμεσα στην ποινική δίωξη του ιδιοκτήτη ή των ιδιοκτητών  για κακοποίηση ζώου σύμφωνα με το άρθρο 16 του νόμου 4039/12 ,όπως τροποποιήθηκε με τον νόμο 4235/14 άρθρο 46 και να βεβαιώσετε  άμεσα τα  προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα .

Αλλά και για το σημερινό θέαμα με το άλογο να σέρνεται από κοτσαδόρο η Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων να σχηματίσει, αν δεν το έχει ήδη κάνει, δικογραφία  κατά του οδηγού του αυτοκινήτου και του αλόγου καταλογίζοντας τις ποινικές και διοικητικές κυρώσεις σύμφωνα με τους ίδιους νόμους για την προστασία των ζώων .

"google ad"

Κύριε Λιμενάρχα,

Ζητάμε με την παρέμβασή μας αυτή να αναλάβετε άμεσα  να συντονίσετε την σύγκληση  σύσκεψης των εμπλεκομένων αρχών   στο Δημαρχείο Χανίων ήτοι   της δική σας, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων, της Αρχαιολογίας, του Δήμου,   της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας  και βεβαίως  των  φιλοζωικών  οργανισμών  της πόλης, ώστε να ακουστούν οι απόψεις όλων  και να καθοριστεί ένα πλαίσιο για το 2018 αλλά και για το εναπομείναν χρονικό διάστημα  μέχρι και τον Οκτώβριο, ώστε ούτε  τα άλογα  -και κυρίως αυτά- να  υποφέρουν  , και οι αμαξάδες να βγάζουν τον επιούσιο αλλά και ο  πολιτισμός μας  να  μην βάλλεται πανταχόθεν ..

Σας ευχαριστούμε και είμαστε στη διάθεση σας για κάθε διευκρίνηση .

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κατολίσθηση στα Τοπόλια τραυματίζει ελαφρά μητέρα και παιδί

Σε συναγερμό τέθηκαν το πρωί της Κυριακής οι αρχές...

35χρονη τουρίστρια σώθηκε μετά από επιχείρηση διάσωσης στο Μπάλο

Μια 35χρονη τουρίστρια από τη Γερμανία διασώθηκε χθες το...

Ηράκλειο: Είχε γίνει η σκιά της και την τρομοκρατούσε!

Αρνούνταν να αποδεχθεί ότι η σχέση τους είχε πάρει...

Γαμήλια φωτογράφιση με παραδοσιακές… ινδικές φορεσιές και φόντο τον Κούλε!

Με καταγωγή από την Ινδία, γεννήθηκαν και μεγάλωσαν οι ίδιοι...