15.8 C
Chania
Monday, December 8, 2025

Σύσκεψη για το μέλλον του ΙΓΜΕ

Ημερομηνία:

Την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης επισκέφτηκαν χθες ο Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων του ΙΓΜΕ, κ.κ. Σμυρνιώτης και Βασιλάκης προκειμένου να την ενημερώσουν για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων προκειμένου να διασφαλιστεί ο Δημόσιος αποκεντρωμένος χαρακτήρας του Ινστιτούτου και να μην κλείσει η Περιφερειακή Μονάδα της Κρήτης.

Οι εκπρόσωποι του Συνδικάτου δήλωσαν ότι για να μην κλείσει η Περιφερειακή Μονάδα της Κρήτης θα πρέπει να :

  1. ψηφισθεί η τροπολογία που συζητιέται στο Ν/Σ για τις ΑΠΕ για να καταργηθεί το καθεστώς εφεδρείας,
  2. να μην απομακρυνθεί προσωπικό Επιστημονικό – Τεχνικό μέσω της διαδικασίας της διαθεσιμότητας. Αντίθετα να ενισχυθεί με νέο προσωπικό, αίτημα που αποτελεί πρόταση και της Διοίκησης και
  3. να διασφαλισθεί επαρκής τακτικός προϋπολογισμός για το 2014 ώστε να πληρώνονται οι εργαζόμενοι έγκαιρα την μισθοδοσία τους.

Η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης , κα Λιονή από την πλευρά της τόνισε ότι η Περιφέρεια Κρήτης έχοντας εκτιμήσει το Ερευνητικό Επιστημονικό Έργο του ΙΓΜΕ (νυν ΕΚΒΑΑ) και έχοντας αξιοποιήσει τις επιστημονικές εργασίες του, συμπαρίσταται στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων και θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να μην ανασταλεί η λειτουργία της Περιφερειακής Μονάδας Κρήτης, με έδρα το Ρέθυμνο.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ