16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Σύσκεψη της ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ: «Κάναμε ένα βήμα, πάμε για τα επόμενα!»

Ημερομηνία:

Με την σύσκεψη της ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ την περασμένη Δευτέρα, ολοκληρώθηκε ο κύκλος των συσκέψεων των Κομματικών Οργανώσεων στα Χανιά, με θέμα «Κάναμε ένα βήμα με το ΚΚΕ, πάμε για τα επόμενα!», συζητώντας την ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ για την εκτίμηση του αποτελέσματος των εκλογών της 21ης Μάη, αλλά και την οργάνωση της αποφασιστικής συμβολής των μελών, φίλων, οπαδών και συμπορευόμενων με το Κόμμα για την παραπέρα ενίσχυση του ΚΚΕ στις νέες εκλογές της 25ης Ιούνη.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπου:

Στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στα Γραφεία του ΚΚΕ στον Κουμπέ, μίλησε ο Σπύρος Αγριμάκης, Γραμματέας της ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Το θετικό βήμα που αποτυπώθηκε στην ενίσχυση του ΚΚΕ, εκφράζει και στην κάλπη τη συμπόρευση ενός κόσμου με τους κομμουνιστές τα προηγούμενα χρόνια, που δώσαμε από κοινού κρίσιμες μάχες με βάση το σύνθημα «Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό, βαδίζοντας στον δρόμο της ανατροπής!». Τέτοιες μάχες αναπτύχθηκαν και εδώ, στον νομό μας. Όπως για παράδειγμα οι αγώνες  για την προστασία του περιβάλλοντος, ενάντια στην επένδυση τεράστιας ξενοδοχειακής μονάδας στα Φαλάσαρνα σε περιοχή Natura, την ίδια στιγμή που οι εκπρόσωποι ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ στην Περιφέρεια Κρήτης ψήφισαν υπέρ της κατασκευής του έργου, παρά την αντίθετη γνωμοδότηση των υπηρεσιών της Περιφέρειας, του Δημοτικού Συμβουλίου Κισσάμου. Οι εκλεγμένοι στα όργανα της Τοπικής Διοίκησης, τα μέλη και οι φίλοι του Κόμματος, πρωτοστάτησαν στην  πάλη για την προστασία του φαραγγιού στην Κάντανο από την επέκταση του λατομείου, για να προστατευθεί η γη υψηλής παραγωγικότητας στο Έλος, ενάντια στην σχεδιαζόμενη επένδυση γυψωρυχείου. Ήμασταν παρών στον αγώνα για να αποδοθούν στην τοπική κοινωνία το Φρούριο Ιτζεδίν, τα κτήρια στον Λόφο Καστέλι, το στρατόπεδο Μαρκόπουλο. Οι κομμουνιστές στήριξαν τον αγώνα των κατοίκων για τη δημιουργία έργων υποδομής όπως η αποκατάσταση των λιμνοδεξαμενών, τα φράγματα, για να ολοκληρωθούν τα έργα της παράκαμψης Κισσάμου και Τοπολίων, με σεβασμό στο περιβάλλον, για να διασωθούν οι περιουσίες των κατοίκων για να γίνουν τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα, για να αποκατασταθούν στο 100% οι καταστροφές από τις πλημμύρες του 2019.

Το ΚΚΕ πρωτοστάτησε και στον Νομό Χανίων στους αγώνες για τη στελέχωση του Νοσοκομείου Χανίων, για την προστασία της υγείας και της ζωής των μαθητών μέσα στην πανδημία, για την εξασφάλιση σχολικής στέγης και την κατασκευή νέων κτιριακών εγκαταστάσεων, για την αντισεισμική θωράκιση των σχολείων. Στους αγώνες για σταθερή δουλειά, για την υπεράσπιση της ΚΣΣΕ, για το 8ωρο στα ξενοδοχεία, για μέτρα ασφάλειας στους χώρους δουλειάς και πολλά άλλα, μικρά και μεγάλα σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας των λαϊκών στρωμάτων.»

…..

«Δεν μπορούμε να παραβλέψουμε τον συνολικά αρνητικό συσχετισμό δυνάμεων, τόσο από τη σχετική άνοδο της ΝΔ, όσο και από τη διατήρηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ στην αντιπολίτευση, που όλοι θα παίξουν βασικό ρόλο το επόμενο διάστημα στην υπεράσπιση της πολιτικής υπέρ του κεφαλαίου, αφού στα μεγάλα και τα σημαντικά που καθορίζουν τις ζωές μας, συμφωνούν. Η προσφυγή στις κάλπες των επόμενων εκλογών δε γίνεται γιατί δεν μπορούσαν να σχηματίσουν κυβέρνηση στις 21 Μαΐου. Γίνεται για να υφαρπάξουν την ψήφο του ελληνικού λαού. Το κοινό τους πρόγραμμα άλλωστε περιγράφεται στην εαρινή έκθεση της Κομισιόν, με το πάγωμα των τριετιών μέχρι το 2027, το κυνήγι της επενδυτικής βαθμίδας με τα νέα βάρη που θα φορτώσει στις πλάτες του ελληνικού λαού, τα πράσινα χαράτσια και τα πάνω από 300 σκληρά προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης, στην υπεράσπιση του ΝΑΤΟ και της παραπέρα εμπλοκής της χώρας στο πόλεμο που γίνεται στο έδαφος της Ουκρανίας».

…..

«Το δίλημμα για τις επόμενες εκλογές είναι ένα: Συναίνεση στην επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση ή ισχυρός ο λαός με ένα ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ!

Με αυτό απευθυνόμαστε πλατιά στον χανιώτικο λαό, σε όσους ψήφισαν το κόμμα και καλούμε να το ξανακάνουν, σε όσους είχαν στο κάδρο των επιλογών τους το ΚΚΕ και τελικά δεν έκαναν το βήμα, τους καλούμε αυτή τη φορά να το κάνουν. Να μην υποκύψουν στα διλήμματα και τους εκβιασμούς στη λογική του υποτιθέμενου μικρότερου κακού, που πάντα με μαθηματική ακρίβεια οδηγεί στο μεγαλύτερο, αλλά να επιλέξουν το μεγαλύτερο καλό από τη σκοπιά των εργατικών λαϊκών συμφερόντων.

Να μην υποκύψουν στα κελεύσματα των λεγόμενων «μικρότερων» κομμάτων, όπως του ΜΕΡΑ25 ή της Πλεύσης Ελευθερίας, για να δυσκολευτεί τάχα η αυτοδυναμία της ΝΔ, τη στιγμή που οι ίδιοι στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προετοίμασαν το έδαφος για το 3ο μεγαλύτερο και χειρότερο μνημόνιο και ακόμα και σήμερα υπερασπίζονται λύσεις διαχείρισης εντός των στενών τειχών της ΕΕ και του ΝΑΤΟ που τσακίζουν τις ζωές μας και σμπαραλιάζουν εργατικά-λαϊκά δικαιώματα. Ο λαός μας να γυρίσει την πλάτη και να απομονώσει ακροδεξιά μορφώματα και αντιδραστικές δυνάμεις. Στελέχη όλων, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, από υπουργικές καρέκλες ή κυβερνητικά έδρανα έχουν υπηρετήσει την πολιτική υπεράσπισης των συμφερόντων των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, βάζοντας πάντα στη γωνία τα συμφέροντα και τις ανάγκες των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων της πόλης και της υπαίθρου, της νέας γενιάς, των γυναικών.

Με το κόκκινο ψηφοδέλτιο στο χέρι λοιπόν, τις επόμενες μέρες, να φτάσουμε παντού! Σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά και χωριό. Να δυναμώσουμε ακόμα περισσότερο το μόνο γνήσιο λαϊκό στήριγμα, το δικό μας αποκούμπι απέναντι στη νέα επίθεση που ετοιμάζουν. Στις 25 Ιούνη να δυναμώσουμε ακόμα περισσότερο το ΚΚΕ!».   

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στα Χανιά, Μαρία Γιαννάκη και Μιλτιάδης Κλωνιζάκης.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ποδηλατοπορεία από τα σχολεία της Κοραή

Στην ποδηλατοπορεία με την οποία θα κλείσουν οι εκδηλώσεις...

Λαϊκή Συσπείρωση Πλατανιά: Να επαναλειτουργήσει το Μουσείο Αλιείας στο Κολυμπάρι

Ερώτημα σχετικά με το Μουσείο Αλιείας στο Κολυμπάρι καταθέτει...

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...