17.8 C
Chania
Friday, May 3, 2024

Σύψας: Η επιτροπή δεν πρότεινε ποτέ να βγάλουν οι πολίτες τις μάσκες. Έστειλε εντελώς λάθος μήνυμα – Στην επίθεση ο ΣΥΡΙΖΑ

Ημερομηνία:

Επανεμφάνιση μετά από μεγάλο διάστημα απουσίας από τα ΜΜΕ για τον καθηγητή λοιμωξιολογίας, Νίκο Σύψα, ο οποίος χτύπησε καμπανάκια προς την κυβέρνηση και προς τους ανεμβολίαστους για το επικείμενο τέταρτο κύμα της πανδημίας στη χώρα.

Επισήμανε ότι η μετάλλαξη Δ είναι πιο μεταδοτική και δημιουργεί διασπορά κάτω από τα ραντάρ, εκτίμησε ότι το τέταρτο κύμα είναι προ των πυλών και κάλεσε τους πολίτες να σπεύσουν για να εμβολιαστούν.

Υπερασπίστηκε τα νέα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση βάζοντας στο στόχαστρο τους ανεμβολίαστους, όμως έστειλε μηνύματα προς την κυβέρνηση σχετικά με δηλώσεις στελεχών, αλλά και του πρωθυπουργού, για ενδεχόμενα οριζόντια μέτρα στο μέλλον.

Ο Νίκος Σύψας σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «καλό είναι η Πολιτεία να μην κάνει δηλώσεις ότι δεν θα ξανακλείσει η χώρα», ενώ ξεκαθάρισε ότι εάν η χώρα δεν φτάσει σε υψηλό ποσοστό ανοσίας (60%), οι ανεμβολίαστοι θα μολυνθούν με την μετάλλαξη Δ και τότε τα οριζόντια περιοριστικά μέτρα θα είναι αναπόφευκτα.

Επίσης άδειασε μεγαλοπρεπώς την κυβέρνηση στο θέμα της μάσκας, υπογραμμίζοντας ότι η επιτροπή δεν πρότεινε ποτέ να βγάλουν οι πολίτες τις μάσκες, κάνοντας λόγο για εντελώς λάθος μήνυμα που μεταφέρθηκε στην κοινωνία.

Είπε χαρακτηριστικά:

“Δεν έχουμε δώσει ποτέ εντολή βγάλτε τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους! Μεταφέρθηκε εντελώς λάθος!  Εντελώς λάθος μήνυμα στην κοινωνία! Πετάμε τις μάσκες και τελειώσαμε! Όχι! Τεράστιο λάθος. Η επιδημία είναι εδώ, το τέταρτο κύμα έρχεται, η μετάλλαξη είναι εδώ! Τεράστιο λάθος να πετάξουμε τις μάσκες! Ποτέ δεν το είπε η Επιτροπή! Πο-τε!

Η επιτροπή το μοναδικό που είπε είναι ότι όταν κάποιος βρίσκεται σε εξωτερικό χώρο που δεν υπάρχει κανένας συνωστισμός μπορεί πρόσκαιρα να βγάλει τη μάσκα”.

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=Rjjx5jZICNE”]

Στην επίθεση ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις δηλώσεις Σύψα για τις μάσκες

«Φωτιές» άναψαν στην κυβέρνηση οι δηλώσεις του καθηγητή Νίκου Σύψα, ο οποίος δήλωσε ότι η επιτροπή λοιμωξιολόγων δεν αποφάσισε ποτέ να σταματήσει η χρήση μάσκας, αφήνοντας αιχμές προς το Μαξίμου για βιαστικές κινήσεις που έφεραν χαλαρότητα.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ερντογάν διακόπτει τις εμπορικές σχέσεις με το Ισραήλ – Κατηγορεί τις ΗΠΑ για υποκρισία

Η Τουρκία διακόπτει όλες τις εξαγωγές και εισαγωγές από και προς...

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Οι πρώτοι μήνες νοσηλείας, τα “γιατί” που τη βασάνιζαν και το κύμα αγάπης

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στην εκπομπή της ΕΡΤ...

Ρέθυμνο: Κατασχέθηκαν πάνω 52.800 κροτίδες – Συνελήφθη ο κάτοχος τους

Συνελήφθη σήμερα (02.05.2024) το μεσημέρι, σε περιοχή του Δήμου...