19.8 C
Chania
Friday, May 3, 2024

Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Τ.Τ. Κισάμου

Ημερομηνία:

Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Τ.Τ. Κισάμου του Ελληνικού Ερυθρού, με αφορμή την ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού διημέρου, που έλαβε χώρα στο Ηράκλειο, το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Νοεμβρίου, αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει δημόσια το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Π.Τ. Ηρακλείου, για την συνεργασία, την φιλοξενία και την άψογη οργάνωση του εκπαιδευτικού προγράμματος.

Πιο συγκεκριμένα, ευχαριστεί θερμά:

τον κ. Στειακάκη Δημήτρη – Εκπαιδευτή – Αρχηγό του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών & Ναυαγοσωστών Π.Τ Ηρακλειου, τον κ. Προνάκη Δημήτρη – Εκπαιδευτή – Υπαρχηγό του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών & Ναυαγοσωστών Π.Τ Ηρακλειου, τον κ. Φραγγεδάκη Δημήτρη – Εκπαιδευτή, τους εθελοντές Σαμαρείτες που συμμετείχαν στην άσκηση, καθώς και όλους όσους βοήθησαν προκειμένου να διεξαχθεί με απόλυτη επιτυχία το εκπαιδευτικό διήμερο.

Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνεχούς και αδιάκοπης εκπαίδευσης των εθελοντών και είχε τίτλο ” Αστική και Ορεινή Διάσωση”.

Το κομμάτι της Αστικής Διάσωσης πραγματοποιήθηκε στην παλιά Αμερικάνικη Βάση στις Γούρνες Ηρακλείου, και περιελάμβανε εισχώρηση σε κτήρια που έχουν καταρρεύσει, από σεισμούς κατολισθήσεις κ.α. καθώς επίσης και τον εντοπισμό και απεγκλωβισμό θυμάτων από αυτά.

Το κομμάτι της ορεινής διάσωσης πραγματοποιήθηκε στο χωριό Σκοτεινό στις Γούβες, στο σπήλαιο της Αγίας Παρασκευής, και περιελάμβανε, διαδικασίες και τεχνικές rappel (καταρρίχησης), εντοπισμός ακινητοποίηση και μεταφορά τραυματία, με σενάρια κλιμακούμενου βαθμού δυσκολίας.

Το κομμάτι της θεωρητικής εκπαίδευσης πραγματοποιήθηκε στο χωριό Αστρίτσι.

Η ανάμεσα στα γνωστικά αντικείμενα ήταν και η χρήση Ασυρμάτων.

Στόχος του εκπαιδευτικού διημέρου ήταν η συμπληρωματική εκπαίδευση των εθελοντών στο αντικείμενο της ερευνάς και της διάσωσης, η εξοικείωση στην διαχείριση έκτακτων καταστάσεων, η κατανόηση της ομαδικότητας και της συνεργασίας ως προϋπόθεση για μια επιτυχημένη αποστολή, καθώς επίσης και η ανάδειξη δυσλειτουργειών κατά την διάρκεια διεξαγωγής μιας επιχείρησης.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ερντογάν διακόπτει τις εμπορικές σχέσεις με το Ισραήλ – Κατηγορεί τις ΗΠΑ για υποκρισία

Η Τουρκία διακόπτει όλες τις εξαγωγές και εισαγωγές από και προς...

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Οι πρώτοι μήνες νοσηλείας, τα “γιατί” που τη βασάνιζαν και το κύμα αγάπης

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στην εκπομπή της ΕΡΤ...

Ρέθυμνο: Κατασχέθηκαν πάνω 52.800 κροτίδες – Συνελήφθη ο κάτοχος τους

Συνελήφθη σήμερα (02.05.2024) το μεσημέρι, σε περιοχή του Δήμου...