15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Τάσος Μπουντούρης: «Η βία κατά των γυναικών είναι υπέροχο πράγμα… – Δεν υπάρχει βιασμός της Μπεκατώρου»

Ημερομηνία:

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει ένα -τουλάχιστον άστοχο αν όχι προσβλητικό- σχόλιο, που προάγει τη βία κατά των γυναικών, από τον πρώην αθλητή ιστιοπλοΐας, Τάσο Μπουντούρη.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών απαντώντας σε ανάρτηση συναθλήτριάς του έγραψε τα εξής:

«Η βία κατά των γυναικών είναι υπέροχο πράγμα. Εάν υπερβούμε υπάρχει εισαγγελέας. Πού και πού θα πληρώσουμε την ποινή μας εμείς που φερόμαστε όμορφα στις γυναίκες αρκεί αυτές να είναι χαμηλοβλεπούσες, ταπεινές και ήρεμες», έγραψε ο Τάσος Μπουντούρης, κάτω από ανάρτηση της Ολυμπιονίκη, Βούλας Κοζομπόλη που αφορούσε το κίνημα «Πες όχι στη βία κατά τον γυναικών»!

Η απάντηση του Μπουντούρη

Μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν, ο Τάσος Μπουντούρης αναγκάστηκε να ανακαλέσει, και σε ανάρτησή του, μιλά για διαστρέβλωση των θέσεών του.

«Επειδή για ακόμη μία φορά κάποιοι έσπευσαν να διαστρεβλώσουν θέσεις και απόψεις μου (με γνωστά σε όλους μας κίνητρα), θέλω να ξεκαθαρίσω ότι η προηγούμενη ανάρτησή μου είχε καθαρά ειρωνικό περιεχόμενο σαν απάντηση στο αμέσως προηγούμενο του δικού μου, σχόλιο. Αν κάποιοι δεν το αντιλήφθηκαν, ειλικρινά λυπάμαι για λογαριασμό τους.

Αλλωστε και η Βούλα η Κοζομπόλη στην ανάρτηση της οποίας απάντησα και με την οποία με συνδέει φιλία χρόνων, αλλά και όσοι με ξέρουν από την αθλητική, και όχι μόνον, πορεία μου, γνωρίζουν πολύ καλά το πόσο σέβομαι την κάθε γυναίκα και το μοναδικό ρόλο της στην οικογένεια, την κοινωνία και την ίδια μας τη ζωή.

Σε κάθε περίπτωση θέλω να δηλώσω ότι λυπάμαι αν η ανάρτησή μου δημιούργησε παρερμηνείες και γι’ αυτό ακριβώς το λόγο επανορθώνω.»

Τάσος Μπουντούρης για Σοφία Μπεκατωρου: “Δεν υπάρχει βιασμός. Άνοιξε την πόρτα και μπήκε μόνη της”

Ο Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας Τάσος Μπουντούρης αναφέρθηκε στα συνθήματα που έγραψαν έξω από το μαγαζί του, αλλά και την καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση της Σοφίας Μπεκατώρου.

Αντιεξουσιαστές έγραψαν συνθήματα στους τοίχους έξω από το μαγαζί του Ολυμπιονίκη ιστιοπλόου Τάσου Μπουντούρη και τον κατηγορούν για σεξιστική συμπεριφορά.

Η Ομάδα Αγωνιστών από τις γειτονιές του Πειραιά με την ονομασία «ΖΑΡΑΤΟΥΣΤΡΑΣ» ανέλαβαν την ευθύνη με ανάρτηση σε γνωστή σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, για συνθήματα έξω από το μαγαζί του Τάσου Μπουντούρη και αυτός μίλησε σήμερα στην τηλεόραση του Alpha, ανεβάζοντας ακόμα περισσότερο τα πνεύματα, αναφερόμενος αρχικά στα συνθήματα που κατά την άποψη του έχουν να κάνουν με την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, και τις επερχόμενες εκλογές.

«Δεν θα τολμήσει κανείς να ακουμπήσει την Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία»

"google ad"

Ο Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας φιλοξενήθηκε στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου και είπε: «Τα συνθήματα δεν έχουν να κάνουν με τις παλιές αναρτήσεις. Τα συνθήματα έχουν γίνει από τον υποψήφιο πρόεδρο της ΕΙΟ, από το δικό του κύκλωμα. Κακώς τα βάψανε. Δεν το ήξερα. Εννοείτε πως φοβάμαι. Φοβούνται όλοι οι Ολυμπιονίκες. Θέλω να καταγγείλω δημόσια τη δράση του υπουργού Λευτέρη Αυγενάκη. Δεν μπορεί μια Κυβέρνηση να γίνεται η ίδια κατήγορος και δικαστής. Με απαράδεκτη πολιτική θέλει να πάρει την Ομοσπονδία. Δεν θα τολμήσει κανείς να ακουμπήσει κανείς την Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία. Έχει το 95% υπέρ της».

«Να δικαστεί και να του φάμε το κεφάλι εμείς, αλλά να μάθει ο κόσμος την αλήθεια»

Η Τατιάνα Στεφανίδου διέκοψε τον Τάσο Μπουντούρη και του είπε πως με αυτά που λέει διαφοροποιείτε από την κοινή γνώμη και του συνόλου, αφού δεν θα έπρεπε να καταδικαστεί ο καταγγελόμενος ως θύτης της επίθεσης. Τότε, ο Τάσος Μπουντούρης, είπε κάτι που θα προκαλέσει σάλο, αφού αναφέρθηκε στον άνθρωπο που κατονόμασε η Χρυσή Ολυμπιονίκης, Σοφία Μπεκατώρου για σεξουαλική κακοποίηση, τονίζοντας: «Θα παραβλέπουμε τους δικηγόρους και τους Εισαγγελείς; Την ελληνική νομοθεσία; Δικτακτορία έχουμε; Τον γνωρίζω καλά τον άνθρωπο. Έχει προσφέρει τεράστιο έργο. Είναι οικογενειάρχης, έχει εγγόνια και έχει τη χειρότερη αρρώστια που τον σκοτώνει. Να δικαστεί και να του φάμε το κεφάλι εμείς, αλλά να μάθει ο κόσμος την αλήθεια. Γιατί προτρέχουμε; Κακώς αναφέρομαι στην Μπεκατώρου, έχει τελειώσει το κεφάλαιο Μπεκατώρου» σε εκείνο το σημείο η παρουσιάστρια του τόνισε πως δεν έχει τελειώσει κανένα θέμα, αφού αυτή τη στιγμή η Ελληνίδα ιστιοπλόος καταθέτει στον Εισαγγελέα.

«Δεν υπάρχει βιασμός»

Ο Ολυμπιονίκης και θρύλος της παγκόσμιας ιστιοπλοΐας Τάσος Μπουντούρης δεν σταμάτησε εκεί, αφού του είπε η παρουσιάστρια πως μιλάνε για βιασμό από τη περιγραφή της Σοφίας Μπεκατώρου και αυτός είπε μεταξύ άλλων: «Όσοι αναφέρονται κατά της βίας είναι κτήνη. Δεν υπάρχει βιασμός, το πήρε πίσω η Μπεκατώρου. Πού υπάρχει βία, όταν της είπε γλυκά λόγια και ενέδωσε και άνοιξε την πόρτα και μπήκε μόνη της; Σας παρακαλώ, μπορούμε να μάθουμε άπαντες την αλήθεια; Και θα του φάμε το κεφάλι του ανθρώπου. Να μάθουμε την αλήθεια. Δεν στηρίζω τον άνθρωπο, στηρίζω τη δικαιοσύνη. Είμαι πιο δεξιός και από τον Πρωθυπουργό. Έχουμε βουλιάξει τον ελληνικό αθλητισμό. Είναι τραγικό. Αν η Σοφία φώναζε με μια φωνή, δεν θα σταμάταγαν τα πάντα; Μπορεί να είναι και τα δύο θύματα. Δεν λέω για θύμα και θύτης. Μπορεί να έχει γίνει άλλη χρήση. Φοβάμαι για τα μέλη της Ομοσπονδίας» είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ