21.8 C
Chania
Friday, May 24, 2024

Τέλος η απεργία της ΠΟΕ – ΟΤΑ: Μαζεύονται τα σκουπίδια – Για “νομοσχέδιο υποσχέσεων” μιλούν οι εργαζόμενοι στα Χανιά

Ημερομηνία:

Την απόφαση για αναστολή της απεργίας έλαβε η ΠΟΕ ΟΤΑ ύστερα από τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας. Η αποκομιδή των απορριμάτων θα αποκατασταθεί άμεσα.

Στη συνεδρίαση που διήρκεσε περισσότερος από δύο ώρες, ακούστηκαν διάφορες απόψεις αναφορικά με τα αποτελέσματα της 11ήμερης απεργίας των συμβασιούχων καθαριότητας και των μόνιμων συναδέλφων τους, καθώς και την προοπτική συνέχισής τους.

Τελικώς, δεν ελήφθη απόφαση ανανέωσης των κινητοποιήσεων, με αποτέλεσμα να αρχίσει από απόψε κανονικά η αποκομιδή των απορριμμάτων από λεωφόρους, στενά, πλατείες και άλλους χώρους που έχουν μετατραπεί σε «μικρές χωματερές».

Η συμμετοχή στην πορεία προς τη Βουλή το πρωί ήταν μικρότερη σε σχέση με τις προηγούμενες φορές δεδομένων και των πολύ υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην πόλη.

Στη λήξη της απεργιακή κινητοποίησης πρoχώρησε η ΠΟΕ-ΟΤΑ με τις 5 ψήφους της πρώην «πράσινης» ΣΥΝΑΝ (τρεις) και της ΔΑΚΕ (δύο).

Όπως είχε γράψει η aftodioikisi.gr, υπέρ της συνέχισης των κινητοποιήσεων τάχθηκαν:

-Η ΔΑΣ -ΟΤΑ (ΚΚΕ) με τρεις έδρες.

-ΜΕΤΑ-ΟΤΑ (ΛΑΕ) με δύο έδρες.

“Νομοσχέδιο υποσχέσεων”

Νωρίτερα, στα Χανιά, η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΠΟΕ-ΟΤΑ κ. Αθηνά Γιαννουλάκη, με αφορμή τη σημερινή 12ή ημέρα απεργίας, σε συνέντευξη τύπου είχε μεταξύ άλλων δηλώσει:

DSCF2774++

“Επιμένουμε στο ότι θέλουμε μόνιμη, σταθερή δουλειά για τους συμβασιούχους στην καθαριότητα που είναι όμηροι εδώ και δύο χρόνια με τις συμβάσεις του νόμου Κατρούγκαλου και τις υποσχέσεις της κυβέρνησης. Να πούμε για άλλη μία φορά ότι αυτοί οι συνάδελφοι δεν είναι εκλεκτοί των δημάρχων, έχουν προκύψει από μοριοδότηση του ΑΣΕΠ. Έχουν μία εμπειρία επειδή κλείνουν τρίτο και τέταρτο 8μήνο.

DSCF2775+

Η κυβέρνηση έχει υποσχεθεί ότι θα δουλεύουν με συνεχείς ανανεώσεις έως το 2017 και μετά θα γίνει ρύθμιση μέσω ΑΣΕΠ και μοριοδότησης για να παρέχουν υπηρεσίες στους δήμους. Λέμε με έμφαση και έχουμε αποδείξει με στοιχεία ότι ο δημόσιος χαρακτήρας της καθαριότητας είναι αυτό που συμφέρει το κράτος, τους δήμους, τις πόλεις αλλά και τους εργαζόμενους πολίτες.

Είναι λιγότερα τα κονδύλια και αποδίδει καλύτερα. Θα σταθούμε απέναντι σε κάθε σχέδιο ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών καθαριότητας του δήμου.”

Από την πλευρά του ο Νεκτάριος Κατσούλης, συμβασιούχος οδηγός στη συλλογή απορριμμάτων δήλωσε:

DSCF2782+

Μετά από 13 ημέρες κινητοποιήσεις το μόνο που κερδίσαμε είναι ένα νομοσχέδιο υποσχέσεων. Κατ’ αρχάς, δε μας έχουν πει πότε θα γίνει η απόλυση και επαναπρόσληψη. Εγώ ξέρω ότι έχω μία σύμβαση μέχρι το Δεκέμβρη. Μέχρι εκεί έχω προγραμματίσει τη ζωή μου. Από εκεί και πέρα τι πολιτικά παιχνίδια παίζονται, είναι πρόβλημα των πολιτικών και εμάς των πολιτών που τους επιλέξαμε. Πιστεύω να μη ξαναχρειαστεί να φτάσουμε σε αυτό το σημείο.

Εμάς το μόνο μας όπλο είναι αυτό, η απεργία. Και όταν απεργούμε μαζεύονται σκουπίδια. Εγώ ξεκίνησα το πρώτο 8μηνο του 2015 αλλά είχα άλλα δύο οκτάμηνα από το 2013.

DSCF2779+

Όσο γι’ αυτό που λένε ορισμένοι δημάρχοι ότι δεν καλύπτουμε ανάγκες και ότι είναι κυρίως η καλοκαιρινή σαιζόν, στην ουσία δε στέκει γιατί άμα τους ρωτήσετε, ενδιάμεσα που έληγε η καλοκαιρινή σαιζόν, μπορεί να μην έπαιρναν 10 άτομα, αλλά 8 άτομα δίμηνα πλέον, μέχρι να έρθει η επόμενη σύμβαση 8μηνου. Γιατί οι περισσότεροι περιαστικοί δήμοι των Χανίων δεν έχουν μόνιμους υπαλλήλους, ένα – δύο έχουν. Στην Παλιόχωρα έχουν ένα, στο Δήμο Πλατανιά δύο, στο Δήμο Αποκορώνου τρεις. ”

 

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Usurum – Σκιαδαρέσες live στα Χανιά την Τρίτη 25 Ιουνίου

Usurum - Σκιαδαρέσες live στα Χανιά Τρίτη 25 Ιουνίου 2024 Προμαχώνας...

Επιστολή Καρυστιανού σε Μητσοτάκη: «Γιατί παρεμβήκατε στο έργο της Δικαιοσύνης και ποιους συγκαλύπτετε;»

Η Μαρία Καρυστιανού, με ανοιχτή επιστολή απευθύνεται στον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και...