19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Τέλος και τα περίπτερα στα Χανιά: Νέα απόφαση Χαρδαλιά για κορωνοϊό

Ημερομηνία:

Η κυβέρνηση αποφάσισε την απαγόρευση λειτουργίας καταστημάτων λιανικού πώλησης από τις δώδεκα το βράδυ μέχρι τις πέντε το πρωί, για το Ηράκλειο και τα Χανιά – μεταξύ άλλων περιοχών – όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τον κορωνοϊό .

Όπως εξήγησε, το νέο αυτό μέτρο αφορά σε περίπτερα, μίνι μάρκετ και κάβες, αντιθέτως εξαιρούνται από αυτό φαρμακεία και πρατήρια καυσίμων. Στο διάστημα αυτό επιτρέπεται το delivery και το take away, αλλά όχι η πώληση αλκοόλ.

Επιπλόεν, ο κ. Χαρδαλιάς έκανε γνωστό πως αναπροσαρμόζεται το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος σε περιοχές όπου ισχύουν ειδικά περιοριστικά μέτρα, και αντί από τις 07:00, μπορούν πλέον να ανοίγουν από τις 05:00.

«Είμαστε σε κρίσιμο σημείο, που οι επιλογές μας έχουν βαρύνουσα σημασία για το πώς θα εξελιχθεί η πανδημία» επισήμανε ο κ. Χαρδαλιάς.

“Αν για 14 ημέρες όλοι συντεταγμένα και συγκροτημένα φοράμε τις μάσκες μας, έχουμε το αντισηπτικό μας και κρατάμε αποστάσεις τότε θα αποφύγουμε το lockdown και θα τελειώσουμε με τον ιό” είπε μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Νωρίτερα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, μιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, στη Βουλή, άφησε να εννοηθεί πως έρχονται νέα μέτρα

Ενώ εμφανίστηκε κατηγορηματικός λέγοντας ότι «είμαστε μακριά από lockdown», παράλληλα «έδειξε» άλλα δύο μέτρα στη «φαρέτρα» των αρχών προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού. «Έχουμε άλλα μέτρα στο σχέδιό μας όπως για παράδειγμα η καθολική χρήση μάσκας και οι περιορισμοί σε ηλικιακές ομάδες αφού δούμε ότι υπάρχει πρόβλημα σε αυτές» είπε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Επιπλέον 286 κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα, ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ εκ των οποίων 31 συνδέονται με γνωστές συρροές και 37 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 16913, εκ των οποίων το 55.7% άνδρες.

Από τα συνολικά κρούσματα, 2763 (16.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 7028 (41.6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ακόμη, 63 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 15 (23.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 87.3%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 197 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 3 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 369 θανάτους συνολικά στη χώρα. 138 (37.4%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 97.0% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

H Amazon επενδύει 150 δισ. δολάρια σε υποδομές ΑΙ

Σχεδόν 150 δισ. δολάρια σχεδιάζει να δαπανήσει η Amazon τα επόμενα...

Χαμηλή αγοραστική δύναμη, φθηνή εργασία και ακρίβεια – Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι

Κακά μαντάτα για τα ελληνικά νοικοκυριά κομίζουν οι δείκτες...