14.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Τέλος στις φυλακές ανηλίκων και έλεγχος στις λίστες μεγαλοκαταθετών

Ημερομηνία:

Αλλαγές στη δομή αλλά και τη λειτουργία της Δικαιοσύνης προανήγγειλε ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Παρασκευόπουλος.

Μιλώντας από το βήμα της Βουλής στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων, ο κ. Παρασκευόπουλος αναφέρθηκε στις υποθέσεις οικονομικής διαφθοράς όπως οι λίστες Λαγκάρντ και Λιχτενστάιν λέγοντας ότι θα διερευνηθούν.

Ξεκαθάρισε δε ότι θα καταργηθούν οι φυλακές των ανηλίκων για λόγους αποσυμφόρησης εξηγώντας ότι κράτηση σε σωφρονιστικά ιδρύματα θα εφαρμόζεται μόνο σε περιπτώσεις ανθρωποκτονίας.

Όπως είπε αλλαγές θα υπάρξουν και στο σύμφωνο συμβίωσης προκειμένου να υπάρξει πρόβλεψη και για ομόφυλα ζευγάρια, καθώς και το αντιρατσιστικο με στόχο να ποινικοποιηθεί η πράξη και όχι μόνο ο λόγος.

Μέσα στο πλαίσιο των αλλαγών που ανακοίνωσε ο υπουργός συγκαταλέγεται η επιτάχυνση απονομής της Δικαιοσύνης με την ταυτόχρονη μείωση του κόστους προσφυγής σε αυτή για τους πολίτες, καθώς και η προώθηση του αυτοδιοίκητου των δικαστηρίων.

Τέλος αναγνώρισε την ανάγκη εκκίνησης των διαδικασιών αναθεώρησης του Συντάγματος προαναγγέλλοντας αλλαγές στη λειτουργία της Βουλής, την κυβερνητική ευθύνη και τον άρθρο 86 του Συντάγματος που αφορά την ευθύνη των υπουργών.

newpost.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...