20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Τέλος στον εφησυχασμό στα Χανιά μετά το νέο κρούσμα κορωνοϊού – Ιχνηλάτηση για όλες τις επαφές του 87χρονου και στο ΠΑΓΝΗ

Ημερομηνία:

“Δεν υπάρχει κορωνοϊός στην Κρήτη”. Αυτή ήταν μία φράση που άκουγες συχνά – πυκνά από τα στόματα συμπολιτών μας τον τελευταίο καιρό αφού η απουσία κρουσμάτων για αρκετές εβδομάδες είχε επιφέρει μία μεγάλη χαλάρωση.

Πλέον όμως, έγινε ξεκάθαρο σε όλους, ότι η μορφή του ιού δεν επιτρέπει τον απόλυτο εφησυχασμό.

Το νέο κρούσμα στα Χανιά είναι ένας 87χρονος από χωριό της Κισσάμου και αποτελεί το 17ο κρούσμα στην Κρήτη.

Ο 87χρονος πήγε στο νοσοκομείο Χανίων με υψηλό πυρετό. Δείγμα στάλθηκε στο εργαστήριο Κλινικής Ιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και την Κυριακή το πρωί βγήκαν τα αποτελέσματα τα οποία ήταν θετικά.

Προς το παρόν, νοσηλεύεται στην μονάδα Covid του νοσοκομείου Χανίων με την κατάσταση της υγείας του να είναι σταθερή ενώ σχετικά έχουν ενημερωθεί ο ΕΟΔΥ και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Την ίδια στιμή έχει ξεκινήσε η διαδικασία της ιχνηλάτησης με τους πρώτους στους οποίους έχουν γίνει ελέγχοι να είναι η σύζυγος και το παιδί του.

Έλεγχοι γίνεται και σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό στο ΠΑΓΝΗ αφού είχε περάσει και από εκεί.

Με την τουριστική περίοδο να πλησιάζει, το κρούσμα με τον 87χρονο αποτελεί ένα καμπανάκι για την ανάγκη τήρησης των μέτρων αλλά και για την ανάγκη διασφάλισης εκ μέρους της πολιτείας ότι όσοι έρθουν στο νησί δε θα είναι φορείς του ιού.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...