25.8 C
Chania
Monday, May 20, 2024

Τέλος τα ρουσφέτια από τον στρατό

Ημερομηνία:

Ούτε ένας, ούτε δύο αλλά 1400 στρατεύσιμοι – βύσματα υπηρετούσαν στην Αθήνα, σε μεγάλες πόλεις ακόμη και στο Πεντάγωνο.Όχι μόνο δεν έχουν πατήσει σε παραμεθόριο αλλά δεν έχουν δει ούτε φωτογραφία. Από σήμερα οι περισσότεροι από αυτούς, τα έχουν βάψει μαύρα και τηλεφωνούν συνεχώς και αδιακόπως στους βουλευτές και στους στρατιωτικούς που τους είχαν τοποθετήσει στις περίοπτες υπηρεσίες.

Κι όλα αυτά καθώς ο νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος αποφάσισε να σταματήσει μια και καλή τα ρουσφέτια και τους «βυσματίες», όπως αποκαλούνται οι φαντάροι που κάνουν την θητεία στο σπίτι τους.

Μάλιστα η απόφαση δεν αφορά όσους υπηρετούν από δω και πέρα, αλλά και όσους ήδη υπηρετούν. Με διαταγή του φεύγουν για τον Έβρο και  τα νησιά του Αιγαίου, ενώ θα κλείσει περιττές υπηρεσίες και μονάδες σε μεγάλα αστικά κέντρα.

Η απόφαση ισχύει από σήμερα το πρωί, καθώς οι πρώτοι «βυσματούχοι», έκπληκτοι, θυμωμένοι και στενοχωρημένοι, πληροφορήθηκαν ότι φεύγουν για τον Έβρο ή τα νησιά του Αιγαίου.

Από την Αθήνα στα… σύνορα 

 Άμεσα λοιπόν:

  • 800 φαντάροι έφυγαν ή φεύγουν αμέσως από την Αθήνα και άλλες πόλεις και
  • 600 φαντάροι θα φύγουν το επόμενο 20ήμερο.

Το μέτρο αφορά τα λεγόμενα «βύσματα» των ΕΣΣΟ Ε΄και ΣΤ΄, δηλαδή όσοι παρουσιάστηκαν στις σειρές του Αυγούστου και του Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τον υπουργό: «Η 1η Στρατιά που εδρεύει στη Λάρισα, θα δεχθεί το σύνολο, μαζί με τα νησιά, με την ΑΣΔΕΝ, των στρατευσίμων και αυτών που υπηρετούν σήμερα στα μεγάλα αστικά κέντρα, αλλά και τις επόμενες σειρές που έρχονται, ώστε να υπάρχει μία ικανοποιητική ποσόστωση για την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων από στρατευσίμους στις Μονάδες».

Στον Έβρο και ο γιος του Πρετεντέρη

Ένα παράδειγμα που κυκλοφορεί στα δημοσιογραφικά γραφεία είναι η «δυσμενής» μετάθεση του γιου του δημοσιογράφου Γιάννη Πρετεντέρη, ο οποίος μαζί με τα υπόλοιπα ρουσφέτια τον μεταθέτουν αύριο για την παραμεθόριο. Από το πεντάγωνο που υπηρετούσε μέχρι σήμερα θα υπηρετεί πλέον στην Αλεξανδρούπολη.

Ποιοι εξαιρούνται

Υπάρχουν βέβαια πάντα και αυτοί που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο την γλυτώνουν. Αυτοί που δεν θα μετατεθούν στην παραμεθόριο είναι :

  • περίπου 40 άτομα που έχουν χαρακτηριστεί σαν Ι4
  • Όσοι αποδεδειγμένα έχουν προβλήματα υγείας
  • Όσοι πληρούν κοινωνικά ή οικονομικά κριτήρια

Φυσικά η απόφαση του Πάνου Καμμένου δημιούργησε τεράστιο θέμα μεταξύ των βουλευτών που είναι οι βασικοί μεσάζοντες για ρουσφέτια κάθε είδους. Όταν ρωτήθηκε ο υπουργός σχετικά από τους δημοσιογράφους, απάντησε: «Ποιοι βουλευτές λέτε ; Εδώ, μέχρι και ο πατέρας μου μού έκλεισε το πρωί το τηλέφωνο, επειδή κατάργησα τα ρουσφέτια».

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο, όσοι φαντάροι επιλέγουν να υπηρετούν στην Αθήνα και τα μεγάλα αστικά κέντρα, να κάνουν μεγαλύτερη θητεία.

Πάντως, μετά τους στρατεύσιμους, ο  Πάνος Καμμένος σκέφτεται να κόψει τα ρουσφέτια και για τους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς των τριών Κλάδων.

nocomments.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Το Μάννα» Ν. Τσατσαρωνάκης: Επέκταση σε νέα προϊόντα με παραγωγική μονάδα στην Αττική

Η αξιοποίηση του παλιού εργοστασίου της Κατσέλης, η πορεία...

Καλλιτέχνες της Κρητικής Μουσικής | Μέρος 3ο

Συνεχίζουμε να σας παρουσιάζομε εκλεκτούς καλλιτέχνες της Κρητικής μουσικής...